Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Men er man en familie på 4 som skal gå hytte til hytta over Hardangervidda, så skal jeg love deg at det baller på seg. Og på en del av de betjente hyttene er de ikke spesielt begeistret for at du har med egen mat. 

Og går du på inatur.no kan du fint leie et stort utvalg av hytter for 4-500kr. Da har du hele hytta for deg selv. Er man 2 eller fler blir det riktig så billig. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
3 timer siden, Per Fredrik skrev:

Selvfølgelig er de ikke begeistret når du har med deg egen mat. Har du med deg egen mat når du går ut på vanlige spisesteder også? Dette synes jeg er en dårlig holdning. Dert er ikke dyrt å spise på hyttene. Dette gjør jeg  gjerne av og til til når fryse tørret blir litt ensformig. Ingen blir rike av hytte driften, tenk også på all den frivillige innsatsen som ligge bak. Å betale på hyttene har litt med fellesskapet og solidaritet å gjøre også Mange har aldri hatt så god råd som nå, men det klages mer enn noen gang på alt mulig. 

Jeg har inntrykk av at DNT jobber ganske strategisk for å lage pengemaskiner. Jeg skjønner at det er en hel del frivillighet bak dette, og at de som drifter disse hyttene ikke har rare timelønna. Men penger blir det uansett.

Men slik legger dette opp nå, så loses du inn i dette restaurantkjøret enten du vil eller ei dersom du skulle ønske å gå i visse populære fjellområder uten telt. Er det virkelig så urimelig å kunne ønske seg et rimeligere alternativ som er mer inkluderende?

Jeg har selv gått over Hardangervidda uten mye penger å rutte med, og det svir enten i lommeboka, eller i form av blikk du får av betjeningen visse steder. 

Jeg har også lagt igjen betydelige beløp når jeg har hatt ønske og anledning til det. Men da er det heller ikke noe problem.

Du må gjerne mene at vi har høy velstand her i Norge, men realiteten er nok litt kjipere enn mange har inntrykk av. Og tidligere skulle DNT være et tilbud nettopp for alle. Men jeg synes de går mer og mer vekk fra å gi et rimelig og enkelt tilbud, til å ha større fokus på penger og luksus. 

Det er selvsagt muligheter for å vandre rimeligere andre steder enn Hardangervidda. Men veldig mange ønsker å gå disse populære rutene, fordi det er det som er kjent og kjært. 

Jeg mener det går for langt når man må fyre aggregater fra morgen til kveld langt til fjells for å holde hyttene i drift.

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.