Gå til innhold
Uvær

Ny primus

Anbefalte innlegg

1 time siden, Memento mori skrev:

 

MSR whisperlight Universal går på både gass (oppned modus) og bensin. Denne har jeg bare hatt i et par dager og har ikke testet den ferdig. Brenner ikke helt 100% rent i mine øyne, og har en historie med kullosforgiftninger rundt seg. 

Hm.

Fellestrekkene var vel her at brenneren var plassert inni en jotun malingsboks som var moddet som vindskjerm, og at det sto en kjele med varmeveksler oppå? 

Det er greit å ha respekt for CO, men whisperlite produserer ikke spesielt mye av det på bensin når den blir brukt på forsvarlig måte. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Lars Stenseth skrev:

Er det MSR keramisk 1,3liters kjele du kjører på Whisperlite der? Var å så på Whisperlite på xxl men synes den virket stor for en 1,3L kjele. Så det blir nok en Primus Omnilite på meg sammen med MSR kjelen du har. Der går også brenneren ned i kjelen, usikker på det mht Whisperliten? Å du er fortsatt fornøyd med kjelen? Det som frister med kjelen er at den skal være brukans til enkel steking av egg/bacon også takket være det keramiske belegget. Noe kanskje du kan bekrefte eller avkrefte? 😊

Jeg har både whisperlite og quick solo pot. De er ypperlige valg begge to, men brenneren går ikke oppi. Pleier å ha mat, spork og lignende der. 

Tenk gjerne over prisforskjellen på gass og miljøbensin. Bruker du se små søte gassboksene koster det fort 70 kroner å koke 4 liter vann på tur. Med bensin blir prisen ca 10. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 15.9.2018 den 0.02, Memento mori skrev:

Dette er hentet fra Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Vindskjerm som er tett er ikke bra om det er et moda jotun spann eller en tett vindskjerm.

 

Skjult lenke - logg inn for å se den

Tror denne tabellen er uten at det er kjele på brenneren, med kjele på blir det høyere verdier. 

IMG_6810.thumb.JPG.8e433ae54a6a2f84a32fbdf71f2949f2.JPG

Her er test med gass nå i uka som var, er et gul skjær i flammebilde selv på gass. Relativ kort avstand mellom brennerhode og kjelestøtte også. Skal få tatt noen bilder i løpet av vinteren på de som jeg personlig syns brenner renest, og det er Omni brennerne og xgk. 

Takk for at du tok deg tid til å lete opp artikkelen, og tabellen jeg (vagt) husket. Det er greit å ha fakta når en skal diskutere så pass viktige ting.

Men nå som tabellen og Skjult lenke - logg inn for å se den er bragt inn i debatten, må jeg si at den langt på vei støtter poenget mitt: WhisperLite er en relativt "trygg" brenner når det kommer til CO-produksjon, særlig på bensin. Den produserer relativt lite CO på bensin (mindre enn XGK gjør på parafin), i alle fall uten kjele (antatt). Den har mindre avstand mellom brennerhode og kjele enn XGK, men har også noe mer spredning (i alle fall årsmodellene jeg har). 

Poenget mitt er at selv om andre brennere kanskje er enda bedre, er WhisperLite godt innenfor. Det er mye mer interessant at en fem-tidobler mengden CO ved å bytte fra bensin til parafin, og at en 20-50-dobler ved å sette på en kjele med varmeveksler. 

Skjermbilde 2018-09-16 kl. 12.01.20.png

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.