Gå til innhold
  • Bli medlem

Tips om liggeunderlag til hengekøye


Duy Nhat Huynh

Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg er ute etter et nytt liggeunderlag som jeg skal bruke på min doble TTTM hengekøye, også lurer jeg på om dere har noen tips. 

Først lurer jeg på om hva dere anbefaler av oppblåsbar, selv oppblåsbar og skumliggeunderlag. Har selv brukt selv-oppblåsbar, men den gled en del i hengekøyen. Den var fin i forhold til å ligge med i hengekøyen, den brettet seg sånn halvveis rundt skuldrene mine og holdt varmen greit når den lå der den skulle ligge. Har en venn som har brukt Exped SynMat 9LW, han er fornøyd med den, men da jeg prøvde den, så føltes den så stor ut i hengekøyen og litt kromsete å sette opp. For da vi prøvde den for første gang, så kom det akutt regn og stresset med å få ting på plass. Og for han kompisen min, så har han ENO sitt SL myggnetting, så den ble veldig stor i forhold til det myggnetting var. Det ble litt trangt inne i myggnettingen. Jeg har heldigvis litt større myggnetting, men har ikke lyst til å få samme følelse når jeg sover i hengekøyen. 

Jeg har tenkt meg en Exped DownMat 7 M, men er da usikker i forhold til plassen i hengekøyen. Har lest at mange anbefaler dette inne på forumet. Jeg funderer også på om jeg skal gå for STS Comfort Light Selvoppblåsbar M for er vanligvis kun på tur om sommer, sen vår eller tidlig høst. Vekt og plass er ikke noe å tenke på. Vet at mange her kommer til å anbefale UQ, men liggeunderlaget kommer også til å bli brukt i telt. Det blir mye penger å bruke hvis jeg skal gå for både UQ og liggeunderlag. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har nettopp kjøpt denne til min hengekøye og har kun testet den en gang, men førsteinntrykket var veldig positivt. God og varm, sklir ikke, lett å blåse opp og lett å få tilbake i pakkposen. 

https://www.fjellsport.no/mountain-equipment-aerostat-synthetic-7-0-regular-ombre-blue.html

Ellers synes jeg denne ser veldig fin ut men har ingen erfaring:

https://www.fjellsport.no/klymit-insulated-hammock-v-red-char-black.html

Venter på at den skal komme på salg :)

Endret av varmtvann
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mammut bamse-skumunderlag koster ikke mye og fungerer bra nok selv ned i minusgrader syns jeg og sklir langt nært så mye som et oppblåsbart. Reinsdyrskinn isolerer veldig godt men blir omfangsrikt å bringe med seg :-) 

Ellers så ser jo det Klymmit-underlaget som det vises til over bra ut siden det isolerer på sidene og, men har ikke prøvd det og det koster jo endel. 

Underquilt i en Tttm-køye kan også bli knotete å tilpasse siden det er en køye uten ridge-line. 

Endret av RoyN
Lenke til kommentar
Del på andre sider

14 timer siden, RoyN skrev:

Underquilt i en Tttm-køye kan også bli knotete å tilpasse siden det er en køye uten ridge-line. 

Det er enkelt å sette ridge-line (mønesnor som flere kaller det her) på TTTM selv. Enten lage selv, eller kjøpe en justerbar en. Det er også mange underquilts du ikke trenger ridgeline for å henge opp. (Litt offtopic, da OP ikke ville ha UQ, men greit å vite)

Når det gjelder OP, så er en mulighet å bruke/kjøpe gammel sovepose og sette på shock-cord og lage egen UQ for en billig penge.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal du kun kjøpe liggeunderlag, så kommer du heilt sikker til å gi opp hengekøy da du aldri kommer til å få en skikkeli god natt søvn. Du kan prøve denne. Har tested den selv. Funker greit. Passer vår, sommer og høst. 

https://www.hektapatur.no/sove-ute/hengekoyer/tilbehor/dd-underblanket-quilt?utm_source=kelkoo&utm_medium=cpc&utm_campaign=kelkoo

 

Ellers kan du prøve denne rimeligere utgave av dun underquilt.

http://www.hammockgear.com/incubator-econ-20/

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hver sin smak. Har sovet i hengekøye i flere år også på vinterstid uten å ha følt noe behov for UQ. Sover som en stein med liggeunderlag og har venner som gjør det samme.  :)

 

Endret av RoyN
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da må du jo nevne hvilket underlag du bruker. Han sliter jo med å ligge i køya med liggeunderlag😊

Du kan og prøve med å ha fotenden litt høyere, da vil du ikkje skli fremmover. 

Kansje denne kan hjelpe deg.

https://www.skittfiske.no/eagle-nest-outfitters/203173/eno-hotspot-grey-holder-til-liggeunderlag?gclid=EAIaIQobChMIwLyP0MKC3QIVKpPtCh0LOwZ8EAQYASABEgLD5fD_BwE

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis underlaget sklir mye så kan en legge på noen tynne striper silikon. Ev om man kjøper et underlag som man kan kjøpe et stramt trekk til (som exped sine) så kan man ta silikonen på dette trekket. Slipper man å alltid måtte ha det på underlaget.

Nå vet jeg ikke akkurat hva liggeunderlagene tåler av dette og ikke, men jeg har hatt god erfaring med å bruke "seamsealer" som antiskli. Det finnes ferdig antiskli på f.eks. panduro hobby, men jeg lagde min egen: 50-50 i volum blank baderomssilikon og white spirit. Penslet på i tynt lag på telt bunnen. Har lyst å prøve det på liggeunderlag og for det er noe drit når enten liggeunderlaget siger, eller jeg siger av liggeunderlaget.

Whitespirit og andre løsemidler kan potensielt løse lim i underlaget så jeg tror jeg ville gjort dette når det er helt tomt for luft og unngått alle limte steder, samt være litt gniten på hvor mye jeg smører på. Ulempen med antiskli er at det også gjør det som en magnet for rusk og rask.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg limte teppeunderlag (https://jysk.no/interior/gulvtepper/teppeunderlag/teppeunderlag-dvergfaks-30x150cm-svart?search_category=auto_suggestion&query=antiskli) med tekstillim (https://jysk.no/gardiner/sytilbehor/sytilbehor/tekstillim) til første generasjon thermarest underlag. (Det stod faktisk på limtuben at det kunne brukes på oppblåsbare liggeunderlag!). Om det var limet eller alderen på liggeunderlaget som feilet vet jeg ikke, men jeg fikk store rifter i underlaget der kanten på antisklimatta berørte underlaget da det ble rullet sammen. Så denne komboen anbefales ikke...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brukt aquasure til sklisikring på mchansker som var dårlig grep vart våte, ikke prøvd underlag da det sitter uten men er nå trygt alternativ ikke løser opp lim eller materiale: https://www.xxl.no/mcnett-aquasure-lim/p/1009332_1_style

Billig sklisikring tekstilbutikker : https://www.stoffogstil.no/hobby/maling-farger-and-lim/lim-lakk/raa-handelslatex-60-250ml

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.