Gå til innhold
a_aa

Regnbukse / Skallbukse med full glidelås langs sidene

Anbefalte innlegg

Jeg har en fra Arc’teryx med full glidelås. Den har beltespenner på hver side også, så den er lett å ta av og på. Den puster faktisk veldig godt og den ser fin ut, men tåler ikke stegjern så godt 😂 bruker ellers min til drittvær og nå sist krabba jeg rundt i grotter med den uten at den fikk noen merker. 

Eneste jeg savner på buksa er lommer. 

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Om du først får vann ned i noen lårings, så er det kjørt. Jeg ville aldri valgt dette (levd i lignende benklær i lær i mange år da det er kjekt når man sitter i ro på en sal med en hest under). Antar lårings er fint om man står stille, eller går sakte på flata og kanskje i skogen. Men med litt vind og litt brattere terreng ville jeg gått for hele bukser. 

Men vet at mange er veldig fornøyde med lårings. Mindre klamt og lettere vekt. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Arc’teryx har to. Så man kan åpne for luftig fra topp og ned (bare husk å hekte på beltet på siden) men man kan også dra fra ankel og opp. Enig i at det hadde vært kjekt med en tredje drager. Men for min del har det aldri vært plagsomt. Buksa er gulle’go. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
8 minutter siden, Tessatroll skrev:

Kanskje eg har gått glipp av noko vesentlig, men eg får av og på meg mine skallbukser med sko, sjølv om dei har same løysing som dei du har gitt lita skrift :)

Eg tenker nok motsett av deg, eg vil ikkje ha glidelås heilt opp, då eg erfarer at det gir gnag og trykk under hoftebelte. 

Eg har ved to høver stått i fjellet og brukt trykkavlastningsplater, eller laga trykkavlastning av skumunderlag, og tapa fast på hoftekammen til turfølget. Dette pga bukser med glidelås heilt opp og eller trykknapp/d-ring i plast for tilbaketreing av borrelåsstrammer. 

Veldig godt poeng. Jeg får lett vondt/trykk i hoftebein om jeg har den minste klump/ujevnhet under hoftebeltet. Veldig greit å sjekke buksa på før man kjøper.

Men har faktisk gått bra med de buksene jeg har nå. Glidelåsen er litt lengre bak. Det er herremodell og beina er alt for lange for meg. Men ellers er de gode på, selv om jeg har lite behov for gylfen 😂 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
13 minutter siden, a_aa skrev:

He he - tidligere i tråden ble jo Bergans Storen diskutert. Det virker som forrige modell kan ha fått noen klager, for nå går ikke glidelåsen helt opp:

Skjult lenke - logg inn for å se den

Bergans skriver "Ventilasjonsglidelås fra livet og ned (Kan fungere som «drop-seat»). For å unngå gnaging på hoftekam ved bæring av sekk starter ventilasjonsglidelåsen noen cm nedenfor livet."

Ut fra bildet, og fra "drop-seat"-funksjonen, tolker jeg det som at bena kan splittes helt selv om glidelåsen stopper nedenfor borrelås-hempen. Kanskje en god løsning, det der?

Og jeg tenker at buksa ikke skal være stram, om det er borrelås. Et realt host og buksa er på knærne 😂 men kan være den holder. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.