Gå til innhold
  • Bli medlem

Regnbukse / Skallbukse med full glidelås langs sidene


a_aa

Anbefalte innlegg

Prøver å få oversikt over regnbukser/skallbukser som har glidelås 100% i hele siden, slik at beina kan "splittes" og tas på/av uten særlig strev med de klær og sko man har på når det er oppholdsvær. I utgangspunktet tenker jeg på lette rimelige bukser som bare skal holde vannet ute, men alle tips er velkomne - fint med en god oversikt :) Oversikten ser pr 7 mars 2019 slik ut:

Arc'teryx Alpha SL Pantshttps://www.prisjakt.no/#rparams=ss=alpha sl pant

Bergans Storen Pantshttps://www.prisjakt.no/#rparams=ss=storen pant

Bergans Slingsby 3L Pants: https://www.prisjakt.no/#rparams=ss=bergans slingsby 3l pant

Marmot Precip Full Zip Pantshttps://www.prisjakt.no/#rparams=ss=marmot precip full zip pant

Millet Trilogy GTX Pro Pantshttps://www.prisjakt.no/#rparams=ss=millet trilogy pro pant

Mountain Equipment Tupilak Pantshttps://www.prisjakt.no/#rparams=ss=tupilak pant

Mountain Hardwear Stretch Ozonic Pant: https://www.prisjakt.no/#rparams=ss=stretch ozonic pant

Norrøna Bitihorn Dri1 Pants: https://www.prisjakt.no/#rparams=ss=bitihorn dr1 pant

Patagonia Triolet Pants: https://www.prisjakt.no/#rparams=ss=patagonia trio pant

Vaude Fluid Full Zip II Pantshttps://www.prisjakt.no/#rparams=ss=vaude fluid full zip pant (egentlig en sykkelbukse)

 

Edit: Kommer det inn flere tips innen rimelig tid, vil jeg oppdatere listen ovenfor (selv om jeg nå har kjøpt meg en Marmot Precip Full Zip ;))


----------------------------------------------------------------------------------------------
Bukser som har neeesten full glidelås, men som ser ut til å mangle noen få centimetere før du kan splitte benet på langs og slippe å stikke de møkkete støvlene ned gjennom linningen når regnværet overfaller deg:

Arc'teryx Beta AR Pants: https://www.prisjakt.no/#rparams=ss=teryx beta ar pant (Har jeg selv ;-))

Berghaus Paclite GTX Pants: https://www.prisjakt.no/#rparams=ss=berghaus paclite pant

Haglöfs L.I.M. III Pants: https://www.prisjakt.no/#rparams=ss=lim iii pants

Houdini BFF Pants: https://www.prisjakt.no/#rparams=ss=BFF Pants

Norrøna Falketind Gore-Tex Pants: https://www.prisjakt.no/#rparams=ss=Falketind Light Pro pant

Norrøna Trollveggen Light Pro Pants: https://www.prisjakt.no/#rparams=ss=Trollveggen Light Pro pant

Endret av a_aa
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har en fra Arc’teryx med full glidelås. Den har beltespenner på hver side også, så den er lett å ta av og på. Den puster faktisk veldig godt og den ser fin ut, men tåler ikke stegjern så godt 😂 bruker ellers min til drittvær og nå sist krabba jeg rundt i grotter med den uten at den fikk noen merker. 

Eneste jeg savner på buksa er lommer. 

https://www.outnorth.no/arc-teryx/alpha-sl-pant-men-s?gclid=CjwKCAjwzenbBRB3EiwAItS-u-S62vDKJiKawwuE5XDdF_dCTPvGAsUOHwCzlex-Vg-MQb-NumPfaxoC5eEQAvD_BwE#Black|XXL

  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tillater meg å komme med et annet forslag. Hvis fokuset er å kunne ta regnbeskyttelse (for bena) raskt av å på, så ta en titt på lårings. For gange i terreng, er de suverene. Har brukt dette i mange ti-år, i kombinasjon med pustende yttertøy. Tar av/eller på, i løpet av sekunder, selv med lange fjellstøver. Både i fjellet og i skogen. Men, det krever lang jakke.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du først får vann ned i noen lårings, så er det kjørt. Jeg ville aldri valgt dette (levd i lignende benklær i lær i mange år da det er kjekt når man sitter i ro på en sal med en hest under). Antar lårings er fint om man står stille, eller går sakte på flata og kanskje i skogen. Men med litt vind og litt brattere terreng ville jeg gått for hele bukser. 

Men vet at mange er veldig fornøyde med lårings. Mindre klamt og lettere vekt. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 minutter siden, a_aa skrev:

Enig i at det er et alternativ. @LightDan

Første låringsene jeg kjøpte var fra Jerven på 80-tallet. Tynne, elastiske og sammenbrettet kunne jeg putte begge to ned i sidelomma på ei gaammel feltjakt. De holdt i over 35 år, både til jakt og noe turer. Eneste på kanoturer, hvor en sitter, at det kan bl et lite problem, så der har jeg hatt med hel regnbukse. Og de låringsene be brukt over alt, bl.a. i høye vierbelter og kratt en gikk og presset seg i mellom.

Hør med REs, han har også gode erfaringer med lårings.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 minutter siden, Gittiamo skrev:

 Antar lårings er fint om man står stille, eller går sakte på flata og kanskje i skogen. Men med litt vind og litt brattere terreng ville jeg gått for hele bukser.

 Jeg har gått noen mil om dagen, i kuppert terreng, både i skog og i fjellet. Og på jakt, går en i alle fall ikke på stier. :)Jeg har brukt de i kuling, i fjellet uten problem. Og TS skal vel ikke ri.

Editt: De av oss som er litt ivrige på jakt, går 7 - 10 timer om dagen. Dag ut og dag inn.

Endret av Tiur3
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som trådstarterdiktator har jeg nettopp besluttet at lårings er et alternativ til bukse med hel glidelås i siden - men ikke i denne tråden. ;) Det får bli en annen tråd. Kunne vel til og med vært en egen tråd om fordeler/ulemper med lårings vs bukser - men ikke her. 

Mottar gjerne flere tips om bukser som har hel glidelås i sidene og bidrar til at eieren trives i regnvær :) Anyone?

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bergans Storen har likt brukt den til gå og del ski. Håndlommer og en lårlomme med egen plass til tlf /skredsøker med glidelås. Kommer med seler men justering i livet alla Norrøna sine så sitter godt. Innvendig gamasje føtter. https://www.bergans.com/catalog/clothing-men/pants-men/shell-pants-men/Storen-Pants

Ofte billig hos xxl da de har den inne.

Edit: ser står at glidelås starter noen cm fra livet og ned. Min som er rundt 3 år så går de helt opp. Kanskje blitt endret noen som vet her kanskje?

IMG_20180820_210134.thumb.jpg.2b089778fc0b524e47960254a17fb202.jpg

Endret av KimH
  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har Storen der glidelåsen går helt opp, bruker den til skiturer (rando) på vinteren, liker buksa men det er noen småting jeg ikke liker, dette kan være noe å se etter når du ser på bukser:

Selene som følger med er bare "skøyern", de er for smale og for slappe i fisken, jeg har satt på ekstra "klipsseler" fordi jeg syntes den "sagget" ellers.

Selen er festet midt bak..for at dropseat skal funke må den være festet på sidestykkene, ellers får du ikke droppet bakstykket med seler på.. (nå er riktignok glidelåsene helt ute på siden)

Ventilasjonsglidlåsen kar bare 1 drager, den er ikke dobbel, for lufting må du da splitte fra topoen av livet, det er borrelåsklaffer som holder buksa sammen, men med dobbel drager kan du ha en åpning midt på låret uten å splitte øverst.

  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har sett meg ut denne egentlig om jeg skal kjøpe meg ei ny dedikert regnbukse/tynn skallbukse. Men ser nå den kun har 3/4 åpning langs sidene på bildene, trodde den gikk helt opp. Uansett går det greit ved av og påkledning. 

Lett i vekt, uten buksesmekk og annet dilldall. 

https://xxl.no/berghaus-paclite-gore-tex-pant-skallbukse-herre-svart/p/1130489_1_style

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 timer siden, CPOW skrev:

Hagløvs LIM pants har jeg brukt i noen år. Bra slitestyrke for så tynt stoff. Minimalistisk uten lommer, men hel glidelås og lavt pakkvolum.

Takk :) Finner disse variantene hos prisjakt: https://www.prisjakt.no/#rparams=ss=hagl lim pant

Ser ut som L.I.M. III Pants er den med glidelås i siden, men jeg er usikker på om den går helt opp? Eller er det en annen variant du har?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

20 timer siden, KimH skrev:

Edit: ser står at glidelås starter noen cm fra livet og ned. Min som er rundt 3 år så går de helt opp. Kanskje blitt endret noen som vet her kanskje?

Sjekket litt, og det ser ut til at glidelåsen stopper i underkant av borrelåshempen på senere modeller - det betyr at beina fortsatt kan splittes helt :thumbsup: - man dropper bare "smør på flesk" de aller øverste centimeterne.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

19 timer siden, Øyvind Hellenes skrev:

Har ein tidlegare modell av denne buksa: https://www.houdinisportswear.com/no/men/pants/ms-bff-pants 

Meget fornøgd :) 

Sjekket litt:
1078409745_HoudiniBFF.jpg.f55c668974a4544dbb9e7b3bfaf8449a.jpg

Ser ut til at nåværende modell ikke har en 100% glidelås (ganske nært da), og at det ikke går an å splitte beina :huh: Den ble derfor straffet med mindre skriftstørrelse og lavere plassering i førsteposten ;) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skummet bare over de andre innleggene. Jeg vil bare si at jeg er svært fornøyd med marmot precip. De fungerer som regnbukse som kan tas av og på uten noe styr eller fare for å velte mens man febrilsk forsøker å få en våt sko gjennom et trangt hull (i regnbuksen altså).

Til det andre innlegget i fremtiden:
Når det gjelder lårings: jeg har lårings. Det fungerer bra under marsj. Så fremt du har en lang jakke. Det er ikke noe spesielt mindre klamt, og det er alltids en fare for at du blir våt dersom det regner slik det gjør i Bergen i dag. Men jerven sine har noen store ulemper. Det er fort gjort å ta feil ben på feil fot. Hullet er trangt, og sizer du opp for mye blir de ekstremt baggy. Og de krever at du har belte på eller til. Vekten er heller ikke noe å sende brev hjem om.
Det de derimot er: Bombesikre, veldig vanntette, enkel, men god løsning for vade med høye støvler (ganske vanntett, men ikke egnet for elvefiske).

  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 21.8.2018 den 17.42, a_aa skrev:

Takk :) Finner disse variantene hos prisjakt: https://www.prisjakt.no/#rparams=ss=hagl lim pant

Ser ut som L.I.M. III Pants er den med glidelås i siden, men jeg er usikker på om den går helt opp? Eller er det en annen variant du har?

Sjekket Hagöfs L.I.M III Pants:

444357215_HagloefLIMIIIPants.jpg.424fb76a9ae7b3f0c8f17cd0cc516d24.jpg

Samme som Houdini-en; close but no cigar :huh: Kan ikke splitte opp bena helt, og da havner også den med liten skriftstørrelse og lavere plassering i førsteposten ;) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 timer siden, KimH skrev:

Et alternativ til, ikke prøvd denne selv men virker ok til overtrekk lett alternativ https://www.norrona.com/nb-NO/produkter/bitihorn/bitihorn-dri1-regnbukse-herre/?color=7718

Ser for så vidt bra ut :) Men med mindre det er en ekstra drager på glidelåsen som ikke vises, er jo glidelåsen nesten ubrukelig til ventilasjon i tradisjonell hofte-/lårhøyde, du må altså åpne fra ankelen og opp, i stedet for fra livet og ned. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, a_aa skrev:

Ser for så vidt bra ut :) Men med mindre det er en ekstra drager på glidelåsen som ikke vises, er jo glidelåsen nesten ubrukelig til ventilasjon i tradisjonell hofte-/lårhøyde, du må altså åpne fra ankelen og opp, i stedet for fra livet og ned. 

Ja er nok bare en drager desverre. 😊 Har en Dovrefjell Fjellmann Pro bukse med lik løsning,  glidelås fra litt over kne og ned. Knapp nederst til holde bukse sammen hvis har åpnet glidelås , men og egne glidelåser lår til ventilasjon .  Billig bukse vært helt ok til rufsevær som i dag men lages vel ikke mer ikke sett den hos magasinet på en stund.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arc’teryx har to. Så man kan åpne for luftig fra topp og ned (bare husk å hekte på beltet på siden) men man kan også dra fra ankel og opp. Enig i at det hadde vært kjekt med en tredje drager. Men for min del har det aldri vært plagsomt. Buksa er gulle’go. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje eg har gått glipp av noko vesentlig, men eg får av og på meg mine skallbukser med sko, sjølv om dei har same løysing som dei du har gitt lita skrift :)

Eg tenker nok motsett av deg, eg vil ikkje ha glidelås heilt opp, då eg erfarer at det gir gnag og trykk under hoftebelte. 

Eg har ved to høver stått i fjellet og brukt trykkavlastningsplater, eller laga trykkavlastning av skumunderlag, og tapa fast på hoftekammen til turfølget. Dette pga bukser med glidelås heilt opp og eller trykknapp/d-ring i plast for tilbaketreing av borrelåsstrammer. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 minutter siden, Tessatroll skrev:

Kanskje eg har gått glipp av noko vesentlig, men eg får av og på meg mine skallbukser med sko, sjølv om dei har same løysing som dei du har gitt lita skrift :)

Eg tenker nok motsett av deg, eg vil ikkje ha glidelås heilt opp, då eg erfarer at det gir gnag og trykk under hoftebelte. 

Eg har ved to høver stått i fjellet og brukt trykkavlastningsplater, eller laga trykkavlastning av skumunderlag, og tapa fast på hoftekammen til turfølget. Dette pga bukser med glidelås heilt opp og eller trykknapp/d-ring i plast for tilbaketreing av borrelåsstrammer. 

Veldig godt poeng. Jeg får lett vondt/trykk i hoftebein om jeg har den minste klump/ujevnhet under hoftebeltet. Veldig greit å sjekke buksa på før man kjøper.

Men har faktisk gått bra med de buksene jeg har nå. Glidelåsen er litt lengre bak. Det er herremodell og beina er alt for lange for meg. Men ellers er de gode på, selv om jeg har lite behov for gylfen 😂 

  • Hehe 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.