Jump to content

Hvilke romslige telt finnes?


Atlas

Recommended Posts

Hei! Har kommet frem til at jeg verdsetter romslighet mer enn vekt på de turene jeg drar på, i form av plass til sekk(er) i fortelt og beboer(e) i innertelt. Prøver å få en oversikt over hva som er av alternativer, og har foreløpig funnet følgende telt som virker romslige:

  1. Helsport Spitsbergen
  2. Hilleberg Keron, Keron GT, Kaitum og Kaitum GT (ser forøvrig at Kaitum har lavere inngangsparti enn Kaitum GT, og at begge Kaitumene er bredere enn tilsvarende Keron på hodesiden)

Finnes det noen andre lignende telt der flere enn en kan sitte noenlunde rakrygget (altså ikke kuppeltelt med ett høyt punkt i midten), og hvor personer opptil 190-200cm kan ligge greit lengdemessig? Ingen vektkrav (utover at det skal være turtelt og ikke campingplasstelt), ingen krav til pris, produsent, vindmotstand, kvalitet eller om det må bestilles fra utlandet. Er først og fremst interessert i å prøve å få en oversikt over hva som finnes av romslige telt! Selv utgåtte modeller kan være interessante å høre om, da det ikke virker som det finnes så mange muligheter, og de kanskje kan være mulige å få tak i brukt!

Takk på forhånd 🙂

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Vi har en gammel Helsport-modell som heter Rago 3. Det er ganske likt Hilleberg Keron 3GT (har hatt det også) i utforming og plass. Ingen problem å være tre voksne på tur i det vinterstid. Det er nok ikke plass til liggeunderlag med ekstra bredde hvis du skal ha tre liggeunderlag, men veggene går såpass rett opp på sidene at hele gulvplassen kan brukes. Lurer på om ikke den modellen som heter Spitsbergen nå er ganske lik.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy