Jump to content
IGNORED

Norrøna med 7 års garanti


Bjørn J
 Share

Recommended Posts

Norrøna har innført et såkalt lojalitetsprogram, der man kan registrere seg med navn og adresse og få en del fordeler som rabatter, tilbud m.m.
En viktig fordel er at man får 7 års garanti på alle varer - det er så vidt jeg vet helt unikt i sportsklærbransjen (eller i varehandelen generelt for den del). Forhåpentligvis vil det hindre at klær blir kastet bare fordi glidelåsen ryker eller membranen delaminerer.
Nå må man forresten også være registrert hos Norrøna for å få tilgang til outlet-sidene der de selger utgåtte modeller med 40-60% rabatt - mye fint å hente der :)

  • Like 5
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

Annonse
1 minute ago, Luesveis said:

Bra tiltak, selv om man må anta at Norrøna har regnet på det og funnet at det lønner seg for dem i det lange løp :-)

Det har i lengre tid vært mulig å få reparert gamle plagg langt utenfor garanti, til en grei pris.  Jeg er så heldig at jeg bor sentralt i Oslo, og det har bare vært å stikke innom hovedbutikken, eh.. Norrøna Flagship Store, i Oslo sentrum, og levere og hente plagg til reparasjon.

Jeg mener jeg så på nettsidene at de vil forsøke å reparere et hvert Norrønaprodukt, uansett hvor gammelt det er. Selv fikk jeg nye stenger til Ravneskar-teltet tilsendt gratis for noen år siden. Jeg har inntrykk av at Norrøna og Helsport (og tildels Bergans) er blant de beste i Norge på kundeservice.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har sett litt på garantivilkårene hos noen produsenter av friluftsutstyr, det er ganske stor forskjell hva de tilbyr. Alle tar selvfølgelig forbehold om at garantien ikke dekker feil bruk, manglende/feil vedlikehold eller generell sltasje. Norrøna 5 år (7 år som "medlem"). Bergans og Helsport gir 5 år. Exped gir 5 år på alt unntatt ultralett-produktene, der de gir 2 år. Arcteryx gir garanti som gjelder i produktets "praktiske levetid", som de sier. Fjällräven gir 2 år - altså ikke mer enn vanlig norsk forbrukerkjøpslov gir deg. Hilleberg henviser til hvert enkelt lands lovgivning - altså 2 års reklamasjonsrett i henhold til norsk lov.
Vilkårene sier dessverre ingenting om hvordan produsentene forholder seg til garantien, altså hvor lett er det å få kontakt, er de kranglete og vanskelige, hvor lang tid bruker de på å avgjøre saken, og ikke minst: må man sende produktet utenlands? Det er svindyrt, og krever vanligvis litt papirarbeid med tolldeklarasjon,

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Lurifax said:

Nå er vel det meste av friluftslivsutstyr ment å ha en forventet bruks- og levetid vesentlig over 2 år, og følgelig vil den lovpålagte reklamasjonsretten være 5 år og ikke 2 år.

Godt poeng, men det har vist seg gjentatte ganger at man ofte må slåss og krangle for å få reklamasjon godkjent utover 2 år, selv om man har retten på sin side. Noen produsenter er mer kranglete enn andre. Det er i grunnen greiere når produsenten gir 5 års garanti (eller mer).

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

53 minutes ago, tshansen said:

Jeg hadde meg en tur i Outlet butikken til Norrøna i sommer. Å samtlige produkter jeg vurderte å kjøpe hadde defekte borrelåser på enten ankler, i livet eller rundt håndleddene.

Så de solgte klær med alvorlige feil? Hva sa betjeningen da du kommenterte det?

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, tshansen said:

Det ble ikke sagt noe... alvorlige feil er jo opp til øyet som ser. "det har vært noen partier med dårlige borrelåser" ble sagt.

Så du fikk beskjed om at det var en feilproduksjon? Det er i og for seg flott at de selger slike klær rimelig i stedet for å kaste dem, men da må de også gi klar beskjed om at det er en feil på dem. Så får kunden bestemme om feilen er alvorlig nok til å la være å kjøpe plagget. Jeg har kjøpt en del fra outlet-en på nettet, det har vært perfekte klær - men utgåtte modeller/farger.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Kjell Iver said:

Denne 7 års garantien gjelder ikke Norrøna generelt vil jeg tro. Kun produkter som er handlet i Norrøna sine egne butikker, eller har jeg misforstått noe?

Du må være registrert som medlem hos Norrøna for å få den garantien:
"As a Loyalty member, you will extended the product warranty on all new products from 5 to 7 years, so you can rest assured you’ve got gear for years to come"

Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, tshansen said:

Men er dette en strategi for å flytte fokus eller få negativ omtale for en del av produktene som ikke holder mål i forhold til prisen man betaler? 🤔

Strategien er, som navnet Loyalty Member hinter om, å få kunder til å handle Norrøna sine produkter mot at de (kundene) får fordeler av å gjøre det. Rabatter, tilgang til rimelige varer på outlet-en, utvidet garanti m.m. Gammel og velbrukt strategi som fortsatt fungerer. I tillegg får Norrøna en grov oversikt over kundedata som alder, kjønn, vekt og høyde - det kan være nyttig for videre produktutvikling og markedsføring.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy