Gå til innhold
Tom42

Hvorfor bruker ikke alle en kvistbrenner?

Anbefalte innlegg

Takk for gode tips, tror jeg skal vurdere en av disse. Jeg har hatt ønske om å lage bål på tur, men har tenkt at det kan bli tungt og mye styr å ta med ved nok til bålet. Men disse her ser jo ut til å være akkurat det jeg trenger. Lett, og kan bruke kvist og kvast som allerede finnes.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Etter inspirasjon herfra, ble det til at jeg kjøpte meg en kvistbrenner. Gleden og spenningen var stor da jeg fikk hentet den på posten en ettermiddag, og bestemte meg for å prøve nyanskaffelsen. Jeg oppdaget at det kan være greit med litt trening i å få fyr på bålet mitt før jeg legger avgårde på tur, uten andre hjelpemidler med. For meg brukte nok sikkert opp en halv regnskog i fyrstikker for å få fyr. Jeg har ikke hatt vanlig bål på noen av mine turer og erfaringen min er altså kun fra vedfyring i vedovnen hjemme.

Men jeg fikk etter hvert fyr, og konkluderte med at jeg må skaffe meg noe til å dele opp ved, kvist og kvast med. En liten turøks kanskje.

I går tok jeg med brenneren til skogen, fant ett egnet sted for å tenne den opp, hadde tatt med litt juksehjelp i noen lokale varer som består av avis med stearinvoks, brukte kun en fyrstikk og var godt fornøyd med å få fyr lettere denne gangen. Jeg har hatt litt høye bål og gårdagens konklusjon var at det er nok lurt å være bevisst på hvor jeg plasserer bålet/brenneren da det kan ramle av brennende biter iom bålet blir høyere enn kanten.

Noe av det jeg setter stor pris på er at det slukker raskt, og blir fort avkjølt. Det gjør at det passer godt som turutstyr. Så skal nok jeg fortsette å øve meg på å bruke kvistbrenneren min.  
 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for gode tips Skjult lenke - logg inn for å se den.
Har nok brukt litt for store pinner og vedkubber i den grad en kan kalle små vedpinner en kubbe. :) 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På ‎07‎.‎09‎.‎2018 den 13.41, Hege P. skrev:

Gratulerer med kvistbrenner! Den lærer du fort å bruke.
Hvilken type er det? På YouTube finner du veldig mange videoer med omtale og bruk av de fleste. Har du vedovn hjemme har du nok også ved. Kanskje noe mindre tennved også? I vått vær kan det være greit å ta med seg noen tørre fliser fra vedkassa eller vedskjulet. Enkelt å tenne, for så å fylle på med det du finner på turen. 

Lurt å gjøre klar det du skal brenne før du tenner opp, slik at du slipper å stresse med å finne og kutte til kvist når fyringen er i gang. Da risikerer du at hele "komfyren" slukner mens du sanker mer kvist. Og en aktiv kvistbrenner skal man heller ikke forlate uten tilsyn. :)

Det ble en Emberlit på meg :) Ja de er ganske kjappe til å slukke, det har jeg alt erfart. Det er også helt supert tenker jeg. Det gjør at det er overkommelig å tenne seg ett bål, uten å måtte ha veldig lang tid til å sørge for at det er slukket.
 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.