Gå til innhold
Tom42

Hvorfor bruker ikke alle en kvistbrenner?

Anbefalte innlegg

Ja, kvifor ikkje. Definitivt min favoritt. Rødsprit stinkar, primus støyar og gas, vel er egentleg litt redd for det. Sjølv om eg har representantar for alle desse tinga, så er det klart av eg likar best ved og når ein ikkje treng varme, så er desse små ovnane fantastiske. Brukar også desse på biltur og har då litt ved, kongler og evt, og litt pellets om eg ikkje skulle finne ved.  Har minste Solo Stove, Silverfire Scout og både stor og liten Firebox(G2 og Nano.) Så effektive. Total forbrenning og maks effekt.

Er litt avhengig av Silverfire sine andre produkt, så brukar dei litt større ovnane heime eller på biltur når eg skal koke litt større ting.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vil du ha større kammer og lenger brennetid, så vil eg anbefale Silverfire Scout. Putt pellets i den og du kan småkoke leeeeeeeenge.

Men ja, skal det berre kokast vant eller halde ting varmt ei lita stund er dei alle minste ovnane perfekte.

Vil du grille i tillegg er det Firebox som er tingen.

Alt til sin bruk

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 11.9.2018 den 10.54, ozprey skrev:

Mine kriterier er at den er lett og sammeleggbar.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Eg brukar Firebox Nano titanium, men er den for liten, så er Bushbox LF titanium fin. Begge to har hengslar, så dei er lettare å sette opp. Berre å apne opp, i staden for å måtte fikle med separate delar.

Om du spesifiserar bruken litt meir, så kan eg vere meir spesifik. Det er ein grunn til at eg har fleire.

 

Dei små ovnane kan godt gjere ein stor jobb. Det som kan vere eit minus er først og fremst at du må bruke mindre kvistar og mate rofte/kontinuerleg. Litt større ovnar kan gå leeeeenge med riktig brensel.

Skal det brukast panne over og du vil ha litt i både pose og sekk, midt i mellom ovn liksom, så held eg ein knapp på Silverfire Scout. Bruk i så fall dei ekstra kronene på den mest solide varianten.

Om dette er den primære bruken, så er det primære plusset med dei mindre effektive og åpne ovnane at du kan lettare fyre opp med litt større ved. 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Om materialet tåler det, så er det fleire kvistbrennarar som fungerar med kull. Ein "gasifier" vil antageleg ikkje gjere det, men der kan pellets vere eit alternativ.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sjølv om eg har begynt å teste ut litt andre ting ser ikkje så mange grunnar til å bruke noko anna i dei fleste situasjonar. 

Om ein ser vekk frå Silverfire og Solostove type ting, så synest det er eit stort pluss om ovnen er foldbar. Null fikling. Klar på 2 sek.

Eg har to Firebox Nano, ein standard og ein titanium og dei settast saman saman til det han kallar Overkill mod.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.