Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvorfor bruker ikke alle en kvistbrenner?


Tom42

Anbefalte innlegg

Truant76 skrev (8 timer siden):

Hvilken kvistbrenner var det?

Jeg planla min første bucket-liste tur her om dagen, Hardangervidda på langs fra Haukeli til Haugastøl, og hvis jeg noensinne får gjennomført den så blir det enten PocketRocket eller EasyFuel gassbrenner som blir med, og kanskje Bushbox Ultralight. De lærde sier jo at det finnes nok kvist der oppe, men mtp. forholdene der oppe og muligheten for at man må koke mat i forteltet på ett enmanns så tør jeg ikke basere meg på noe annet enn gass på den turen.

Vi har Tom42 sin kvistbrenner. Super sak!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
GBS skrev (10 minutter siden):

Det tar iallfall ikke lenger tid enn å dra til nærmeste butikk og kjøpe en gassboks. :D  Drivstoff må jo skaffes til brenneren også, selv om det gjøres på forhånd. Men om man skal ta med alt i beregningen så må gasskjøp være med også!

 

Ta med tiden det tar å tjene pengene du skal kjøpe gassen for også da. :-D 

  • Liker 2
  • Hehe 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

GBS skrev (37 minutter siden):

Gjør som Monsen og plukker med litt bjørkenever og småkvist i en pose mens vi går. Da er alt klart når vi kommer frem til leiren.

Er lov å tenke litt fremover ja. Gjør samme. Har en nylonveske/pose jeg henger i hoftebeltet som litt kvist/tørt stappes i underveis når jeg går i kvistfattige områder og/eller i dårlig vær.
 

SnorreL skrev (26 minutter siden):

Ta med tiden det tar å tjene pengene du skal kjøpe gassen for også da. :-D 

Tid er penger, men av penger alene lever ingen, så her bør man kanskje regne kalorier?

  • Hehe 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lars Erik Moen skrev (14 timer siden):

Da melder jeg meg inn i klubben. Dette blir spennende. Takk til trådstarter.

image.png.6c28ae7dc3eaf764c179b760aca66cdd.png

Har tilsvarende og mange gazifiers med doble vegger.  Disse er pakkvennlige og lette, og derfor blir de blir med på tur.  Det er nok kvist, så det er ikke behov for å spare på kvist med «gazifiers».  Slike åpne brennere gir  mer bålfølelse og det er så god lufting at asken  forsvinner helt.  Den tetter seg ikke med aske i bunnen etter lang tids bruk og må tømmes, slik som noen av «gazifierne»

Dersom den blir litt løs i sammenføyningene i hjørnene, må de inntrykte fordypningene bankes til samme dybde igjen.  De fleste av disse finnes i to størrelser, begge funker fint, men jeg foretrekker den største størrelsen på ca 300 gram.  Disse er relativt store i forhold til noen av de runde «gazifierne» som gir bra størrelse på bålet.  Minuset er 30 sekunders montering, men det soter lite på Titanium.

1C191C80-E1C4-4F8E-8586-6925B6CA2E82.jpeg

B446D7C5-A11C-4B1D-B374-9781C61EF919.jpeg

Endret av Hengern
Lenke til kommentar
Del på andre sider

58 minutes ago, Hengern said:

Den tetter seg ikke med aske i bunnen etter lang tids bruk og må tømmes, slik som noen av «gazifierne»

1C191C80-E1C4-4F8E-8586-6925B6CA2E82.jpeg

B446D7C5-A11C-4B1D-B374-9781C61EF919.jpeg

Det gjelder i hvert fall ikke Solo Stove itte mine års erfaringer i hvert fall. Det brenner så glovarmt at glørne lyser, asken blir nærmest kritthvit og til fint støv. Kan mate i timesvis uten at det bygger seg opp. 

Ville bare nevne det til de som måtte lese. 😅😊

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Skogens Stønn

Jeg var innom XXL i dag og kjøpte en Eagle brenner for å se om det var mulig å få plass til den i Bushbox ultralight, men det var det ikke. Så prøvde jeg i Bushbox LF, og det ville fungert slik den kom ut av esken, på et vis...så da ble jeg kreativ. Demonterte og modifiserte og dette ble resultatet.

eagle1.thumb.jpg.3ae2478499c947092c94e4ecf68cccda.jpg

eagle2.thumb.jpg.cef9c763b7121dddf1b3ddc112771496.jpg

Ikke verdens raskeste montering, men den står stabilt. Vekten etter modifisering endte på 145g

Da jeg bestilte titan versjonen av LF fant jeg dessverre ikke en som inneholdt grillristen, så hvis jeg tar med den som fulgte med stål versjonen, samt 2 stk. stål teltplugger så veier hele pakken 588g med kvistbrenner og gassbrenner i sine respektive pakkposer. Uten grillristen kom jeg ned i 540g og så er det kanskje noen fraksjoner å hente på å korte inn teltpluggene litt. Egentlig ganske fornøyd med det gitt fleksibiliteten. En modifikasjon som ikke nødvendigvis kommer med på bildet er at jeg måtte bøye forvarmingsrøret litt, den første delen som er koblet til slangen var vinklet nedover og kom i konflikt med nedre kant av matehullet på kvistbrenneren.

Takk for inspirasjon :)

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hege P. skrev (29 minutter siden):

Gassbrenner beregnet for Trangia må vel passe uten modifisering?

Denne Eagel modellen er av typen som passer i Trangia som erstatter for spritbrenneren. Den kan brukes umodifisert i Bushbox'en, men den sitter på ingen måte fast og flytter på seg ved den minste berøring på slangen. Den er jo på en måte fanget inne i kvistbrenneren og det er ingen fare for at den kan falle ut, men du risikerer at den legger seg over på siden og sender mesteparten av flammen ut i veggen og ikke opp i kokekaret.

Slik jeg har mekket det til nå så er jo det meningen at man skal fyre med kvist primært, og kunne bruke gass når man bare ikke klarer å få fyr pga. fuktig/våt ved, som en backup. Skal jeg på tur der planen er å koke med gass så har jeg en mye bedre dedikert løsning til det :)

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg anbefaler sterkt å ta en titt på Steve's siste tur, hvor vi får se noen snutter av den nye Fireboxen som kommer ut innen en måneds tid.

Den ser ut som en perfekt kombinasjon av G2 5" og Nanoen.. Jeg liker veldig godt at den er modular, og at man skrinet fungerer som underlag. 

Sitat

https://www.instagram.com/reel/CZexskvKmuP/?utm_source=ig_web_copy_link

The Firebox Freestyle Stove is a modular stove system which can be easily transformed into six different shapes:
#1- Three panels that form a small triangle, which can be used with the awesome new siphon style alcohol burners or as a micro Swedish fire torch for burning twigs and sticks. Ideal for ultralight trips
#2- Four panels that form a square-ish folder for all around use. A lightweight twig and stick burner that works exceptionally well with the legendary Trangia alcohol burner.
#'s 3 & 4- Six & eight panel rectangles that create Bushcraft-style stoves capable of pulling off the most sophisticated meals. The ultimate backcountry multi-fuel cooker!
#'s 5 & 6 Can form two sizes of round fire pit, a 6-panel hexagon and an 8-panel octagon, for a classic camping experience.
The tin storage box is quite sturdy and doubles as a firepan in accordance with the "No Trace" ethic. If you're into stoves, this is the ultimate.

 

Endret av Unknown_Uke
La til instagram quote
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Okei, her får vi se alle de forskjellige modulene på den nye Freestyle Firebox..

Liker de to første versjonene vi får se, men etter det begynner det for min del å bli litt vel komplisert.. Kan like gjerne fyre opp et bål da heller.

Men den første ser perfekt ut for backpacking. 

https://www.instagram.com/reel/CZkAJ_gJxAV/?utm_source=ig_web_copy_link

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Unknown_Uke skrev (3 timer siden):

Liker de to første versjonene vi får se, men etter det begynner det for min del å bli litt vel komplisert.. Kan like gjerne fyre opp et bål da heller.

Enig. Lite forbehold, tittet bare litt uti den youtube videon du postet over her + den korte snutten på instagram, men jo fortrekker det enkle. KISS

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Utrolig hvor mye hygge denne lille metallboksen bringer altså! 😍 Er veldig fornøyd med Bushbox Titanium så langt, den holder fasongen godt (med unntak av første fyring hvor den bøyde seg litt slik at "askebrettet" i bunnen falt ned på den ene siden, men det var lett å bøye den tilbake til rett fasong igjen og den har holdt formen siden), og materialet har fått en fin farge. Vi stekte pølser på den i dag og det fungerte også fint.

 

* Testet den forøvrig med grillkull nå (fylte opp til kanten av åpningen), det gikk fint. :)

 

o.png

Endret av Halkatla
  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Knut R skrev (27 minutter siden):

Dere som bestiller Firebox direkte fra USA. Hva blir frakt og kost på de for forskjellige produktene ? 

Samme på en nano som på de større, kit osv ? 

For Original Firebox D-Ring Carrying Case
        Deep Cowboy Plate - Small
        Cutting Board - Medium x2  (var uoppmerksom når bestilte, så det blei 2stk)
        Long Pan/Pot Lifter
        TITANIUM G2 5" Firebox Stove
        Set of Two TITANIUM Firesticks
        5" TITANIUM Extended Grill Plate

INT. Shipping Cost *See Below:$25.00

Total:$221.45
par dagar etter fikk mail om fraktkostnaden ble større en de anslo, so +$11.36
$232,81+moms .  (fikk pakken levert på døra)
 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk en Kelly Kettle "Trekker" til jul. Bestilte bålbrenner og kjelestøtte til denne fra Speidersport nylig. Da dette nå ankom tenkte jeg at kjelestøtten kanskje kan brukes med andre brennere også.
WEB_Image_Kjelest%C3%B8tte_til_vannkoker WEB_Image_Kjelest%C3%B8tte_til_vannkoker

Og det kan den. Har du en Bushbox LF eller en Emberlit Stove og ønsker å legge til 5cm fra topp av brenner til bunn av stekepanna ved behov, så kan denne kjelestøtten (merk dette er v2) brukes med disse to. Mulig til den vil passe til andre brennere også av samme størrelse, men har altså bare prøvd med de to nevnte.  Koster bare 95 kr og veier 86g.
https://www.speidersport.no/kelly-kettle/186444/kjelestøtte-til-vannkoker-kelly-kettle-pot-support-v2

Endret av zimwalker
stavet merkenavnet Bushbox feil
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg har Bushbox XL titan og Svea 123R primus. Nokon som har prøvd å sette kun primusen utan vindskjermen inni kvistbrennaren? Blir det passe varme for å bygge opp trykk i Sveaen? Tenkte på denne komboen til sommarhalvåret. 

Endret av espenlothe
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har gått til anskaffelse av en kvist brenner! Dvs, dama fikk en av meg til bursdagen denne uken som kommer til å passe perfekt til titankaffekoppen min.

Den skal også brukes på dagsture med barna i barnehagen, og gjør det forhåpentligvis like artig med å brenne i den som på et bål. Langt mindre å bære for de voksne aka slippe vedkubber, og tryggere for de små.

Ser for meg å kjøpe en selv også, og prøve en helg ute med kun den og nevnte kaffekopp. I skogen vel og merke. Må jo finne noe kvist også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vandrefalken skrev (På 1.2.2022 den 23.36):

Det gjelder i hvert fall ikke Solo Stove itte mine års erfaringer i hvert fall. Det brenner så glovarmt at glørne lyser, asken blir nærmest kritthvit og til fint støv. Kan mate i timesvis uten at det bygger seg opp. 

Ville bare nevne det til de som måtte lese. 😅😊

Har Solo Stove stålnetting i bunnen? Min Kina-gazifier bygger ganske fort opp i bunnen og gjør gjennomtrekken dårlig som Vandrefalken nevner. Mistenker at det er på grunn av litt små hull i bunnplata som veden hviler på. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

RoyN skrev (10 timer siden):

Min Kina-gazifier bygger ganske fort opp i bunnen og gjør gjennomtrekken dårlig som Vandrefalken nevner. Mistenker at det er på grunn av litt små hull i bunnplata som veden hviler på. 

Før du hiver deg på drillen; har du prøvd å plassere den oppå noe så den får bedre tilgang til luft?  Greiner, stein, eller for eks noe ala et gryteunderlag som dette :
w300h200.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.