Gå til innhold
  • Bli medlem

Rondane Hjerkinn-Otta


TheSleepwalker

Anbefalte innlegg

Nå som studenttilværelsen er over har man endelig lang nok sommerferie til lengre tur 😂 Nåværende ferieplan med samboeren er å ta toget fra Trondheim til Hjerkinn i starten av Juli, for så å bruke opp til en uke på å tusle sørover til Otta, eventuelt lenger om vi føler for.

Jeg har søkt litt her og lest litt om noe steinete grunnforhold, så jeg tenkte å høre om noen har erfaringer på den overordnede strekningen Hjerkinn-Otta. Om det er noen ruter som det anbefales å unngå med tanke på teltplasser. Kommer til å bruke et fjellheimen superlight 3 camp. Vi har ingen umiddelbare planer om å samle topper, men tar gjerne et bad hver dag. Tar også imot anbefalinger på mengde gass for 2 personer i en uke, som trenger kaffe til frokost og som baserer middagen på torogryter med potetstappe 😃

Endret av TheSleepwalker
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Har gått ruta Hjerkinn-Grimsdalshytta-Døålseter-Bjørnhollia-Rondvassbu de to siste årene, og det er en veldig fin tur som frister til gjentagelse. Jeg brukte 3 dager på denne strekninga pluss 1 hviledag og 1 reisedag. 

Steinete partier er det selvfølgelig, Dørålsglupen er jo bare ur, men ikke noe problem å ferdes i. Men tanke på telting så kan toppene man går over være for steinete, samme gjelder store, men ikke hele, strekningen fra Dørålseter til Bjørnhollia. Er også ganske vått noen steder, men dette er veldig korte partier.

Teltplasser er ikke noe problem å finne. Rundt hyttene er det alltid plass hvis man ikke finner noe annet. Ellers så det fint å telte i Haverdalen, en kollega hadde overnatta ved Skranglehaugen (ikke langt fra Dørålseter), jeg har overnatta ved Rondevatnet og på vei til Bjørnhollia, der man krysser Langglupbekken, så det veldig fint ut! Ved Rondvassbu er det mange alternativer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med Julie_G

Her selv gått turen Rondane nasjonalpark på tvers. Nord til sør.  Hjerkinn - Grimsdalshytta - Storrvatnet- Haverdalen - Dørålseter - Rondvassbu/Illmanndalen - Familiehytta (Kvam nyseter)

Meget fin tur. Tok natttoget fra Oslo. Gikk av på Hjerkin Stasjon kl. 05:30 i morgentåke. Kom meg oppover i høyden og over tåken. Spiste frokost med fin utsikt over Dovrefjell i det tåken lettet. Overnattet i telt 4 netter og en natt på enerom på Dørålseter :)  Koslig hytte og betjening. Strålende vær og fin hyggetur alene. Muligheter for å dusje på turisthyttene. Som nevt over litt steinete over fjellpasset Dørålsglupen men lett overkommelig for en erfaren fjellvandrer (y) Fikk dårlig med fisk. Mye steinbitt ved Storrvatnet og bare en liten tass ved Fremre Illmanntjønne

 

 

Endret av Saksemann
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Nå er det jo et år siden, men det blei en flott tur. Vi gikk Fra Hjerkinn til Rondvassbu via Bjørnhollia. Det var ganske steinete, så vi endte opp med å gå rundt 20km om dagen (i følge en fitbit) for å finne en flat teltplass med rennende vann i nærheten. I et normalt år ville jo ikke det være en utfordring, men det var så varmt at mange småbekker var tørre 😅 Vi merket en merkant endring i terreng og fauna når vi passerte Dørålsgluppen. Langglupdalen, der stien kommer ned fra Rondeslottet, var en veldig flott leirplass og det eneste stedet vi så andre telt i nærheten. Endte opp med å nesten løpe fra Rondvassbu til Spranget da fjorårets tordenvær (og lyng- og skogbranner) kom veltende innover.  

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, varmtvann skrev:

Jeg sitter akkurat og planlegger en fire-dagerstur :) du har ikke noen innspill til en tur fra Hjerkinn på kun fire dager?

 

 

Dag 1: Vi startet fra Hjerkinn og gikk mot Hageseter. Vidre mot Grimsdalshytta slo vi leir rett øst for Gråhøe, eller der omkring.

Dag 2: Turen gikk videre ned forbi Grimsdalshytta, og vi endte med å slå leir rett ved stien øst for Gravhøe.

Dag 3: Ned i Haverdalen og opp gjennom Dørålsgluppen. Dette var en våt og tåkete dag. Slo leir litt nedenfor Dørålseter.

Dag 4: Videre Gjennom mot Bergedalen og nedover Langglupdalen hvor vi slo leir der stien kommer ned fra Rondeslottet.

Dag 5: Inn i Illmanndalen vi Bjørnhollia. Usikker på hvor vi slo leir, men der var før Fremre Illmanntjønne.

Dag 6: Poff på Rondvassbu, før vi løp videre til Spranget.

Det er mulig å ta ferge over Rondvatnet. I så fall avsluttes turen på dag 4. Det skal også gå greit å gå lengre dagsetapper siden vi tok oss god tid.  Strekningene Hjerkinn - Grimsdalshytta - Dørålseter - Bjørnhollia - Rondvassbu+Otta burde være overkommelig om du ikke pakker for tungt og er i ok form. Dog med værforbehold.

Hjerkinn - Grimsdalshytta - Høvringen er kanskje en tryggere rute rent tidsmessig, men vet ikke noe om den forøvrig.

  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.