Gå til innhold
Memento mori

Zpacks Duplex⛺️ - 595 gram + plugger -Beste lettvektstelt for 2 personer

Anbefalte innlegg

Hvilken tykkelse er det på duken/cuben på ditt Duplex telt Skjult lenke - logg inn for å se den ?
Gjort deg noen tanker om hvor slitesterkt det er etter bruk? Feks når man på pitche teltet på steinete/fjell underlag? 

Noen som har erfaring med slitestyrken til de forskjellige tykkelsene zpacks tilbyr?

Edit:
Tenker både på bunnduken og ytterduken på teltet.

Har en sekk i cuben og fikk meg en overraskelse etter at jeg var uforsiktig og la en plasttallerken nederst i sekken. Etter en dagsmarsj, der vi hadde noen stopp underveis hvor sekken ble tatt av og satt på bakken, var det kjedelig å se at kanten under tallerkene (stikker noen mm ut fra bunnen og er helt avrundet) hadde laget såpass mye slitasje at det var en 15-20 cm stor "slitasjesirkel" i bunnen av sekken, der det enkelte plasser var hull også...
Sekken ble sendt til fabrikant og bunnen ble byttet med ett stoff som tåler større mekanisk påkjenning.

 

 

Endret av Walle

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kjøpte ett "Skjult lenke - logg inn for å se den" for 4 år siden (15$ billigere på den tiden..)  og om de ikke har forandret tykkelse på stoffet de leverte da jeg kjøpte, så er det 0,8 oz i de pakkposene jeg har.  Pakkposene har tålt alt av juling jeg har påført de, og jeg er en av de som ikke liker å måtte være ultraforsiktig med utstyret, så jeg er forsåvidt imponert av holdbarheten.

Spørsmålet om holdbarhet grunner i at jeg vurderer kjøp av cuben telt, men sitter litt på gjerdet siden det er snakk om endel penger, og at primært tiltenkt bruk er på turer der en eller to av ungene er med er med.  Når de driver å vaser i og rundt teltet, så har jeg så langt erfart at det er greit å ha noe som tåler en støyt :D
   

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da har Outdoorgearlab kommet med en review på Tarptent StratoSpire Li teltet.

Det scorer veldig høyt på "liveability" på grunn av sine store vestibyler og har blant annet høyere rating på "weather resistance" enn Duplex. 

Det som trigger min interesse mest med dette teltet, er at innerteltet kan klipses av, samt at man enten kan velge netting eller solid innertelt. (eller om man sjiter penger så kan man kjøpe begge). Dette gir litt mere fleksibilitet sammenlignet med ett enduks telt, samt at jeg anser det som mere brukervennlig for en større del av året i Norge om man har tett innertelt, sammenlignet med Duplex teltet som bare har mesh. 

Det sagt, så angrer jeg på at jeg ikke fikk fingeren ut og bestemte meg for kjøp litt tidligere i høst da det lå ett Duplex 3 ute til salgs på finn.no. Da jeg endelig kontaktet selger, var det akkurat solt.. :(   Jeg har egentlig lettvektstelt som jeg kan bruke på soloturer  eller med en turkompis der jeg skal presse ned vekta "maks", et MLD Duomid i SiNylon, men kunne tenkt meg ett lettere alternativ for 3-4 personer når jeg drar med barna på tur. Med litt tett soving har vi sovet opptil 4 i 3 manns telt uten at det var direkte trangt eller ble ukomfortabelt. (1 voksen og 3 barn)

 

Ta en titt:
Skjult lenke - logg inn for å se den

 

image.thumb.png.e7cb4bcb34d0b4c01afbf5b0170487c5.png

 

 

På oppfordring legger jeg til en snipp av den fine sammenligning som nettstedet har, der de sammenligner StratoSpire opp mot andre lignende telt, deriblant Duplex som scorer poenget høyere en StratoSpire. Verdt å merke seg at dette er med Flex option som Zpack tilbyr, som faktisk gjør Duplex alternativet tyngre enn StratoSpire.
ZPacks Duplex Flex           - 851 gram
Tarptent StratoSpire Li      - 794 gram 

 

image.thumb.png.68b7599025d284787f52672c9eeb9416.png

Endret av Walle
La til bilde

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.