Gå til innhold
Mobli

NorTent Hedda Extreme 4, noen som har erfaringer med dette teltet?

Anbefalte innlegg

I går kveld kom jeg over en side som het nortent.no, som per i dag har en lavvo og et telt som de selger i sin egen nettbutikk. Det ligger mye interessant lesing under blogg-fanen på siden, om deres historie så langt, etc. En liten nedtur var at bloggen har per nå mest fokus på lavvoen, noe som jeg fant litt frustrerende. Informasjonen som de har på siden til teltet er vell og bra, men det samme kan en si om de fleste som fremstår som seriøse aktører. Det er nok svært få som vil snakke ned sine egne produkter, tross alt.

Så, tilbake til teltet. Er det noen her som har erfaringer med dette teltet, eller i det minste kjenner noen som har testet det ut? All tilbakemelding settes pris på. Selv syntes jeg teltet ser veldig lovende ut, men er redd for at det kan være nok en historie som er for god til å være sann.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Eg har ikkje kjennskap til teltet eller produsenten, men er jo ein relativt vanleg konstruksjon. Tilsvarande Hilleberg Saivo og Tarra. Det eg kan seie er at eg ville vore skeptisk til luftinga. For meg ser det ut som den ventilen lett kan klappe saman med moderat nedbør.

Ellers låg eg merker til at strekmenneskja hadde lagt seg feil veg i teltet. Eg håpar for deira del at det er lenger i andre retninga..

5ac76f45d8d44_Nortent-Hedda-extreme-4-ml2--768x633.jpg.36f7ecd73f02e7af0125c5481990c236.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har aldri hørt om dem, men de hadde en grundig og god gjennomgang av teltduktyper og belegg, og fordeler og ulemper med de forskjellige. De virker seriøst opptatt av kvalitet og funksjonalitet, så det blir interessant å høre om praktiske erfaringer med produktene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skjult lenke - logg inn for å se den samme observasjon her, og det var i håp om å få noen synspunkter fra folk med praktiske erfaringer som gjorde at jeg startet denne tråden :) Ut fra blogg på sia virker det som dette er ganske så nytt. Med tanke på prisen på teltet, som jeg syntes er rimelig for et vintertelt, så spørs det om det ikke må testes ut. Dette til tross for bekymringen Skjult lenke - logg inn for å se den tar opp angående ventilen på teltet. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har fulgt dem (i praksis han, tror jeg) på Instagram en stund. Ser veldig bra ut det som er på gang men jeg tror ikke det er noen produksjon i gang enda. Kun prototyper som testes. Lavvoovnen ser veldig bra ut!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tok en kjapp sammenligning av stoffene på Hedda 4 og Exped Orion II Extreme.
Hedda bruker 30D ripstop nylon på ytterteltet, Orion bruker 40D, altså litt tykkere tråd. Exped oppgir ikke trådtetthet. Hedda oppgir 3000mm vannsøyle, Orion 1500mm.
Ytterteltet på Hedda er silikonbelagt på begge sidene, Exped skriver at "multiple coats of silicone are applied to both sides of the fabrics in most cases" - det tolker jeg som at duken på Orion Extreme er belagt på begge sider, siden det er flaggskipet deres.
Orion bruker 30D tråd i innerteltet, Hedda bruker 10D, altså betydelig tynnere tråd.
I bunnduken (gulvet) bruker Orion 70D tråd, 10.000mm vannsøyle, Hedda bruker 40D tråd og har 5000mm vannsøyle. Gulvet i Orion er altså tykkere.
Hedda er helt klart i større grad laget for å være et lettvektstelt, og ca 4kg for et 4-personers telt viser det. Orion er et topersonerstelt og veier ca 3 kg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Mareng

Synes dette teltet ser bra, spennende og sterkt ut!

Jeg tror nok at kvalitet og styrke er mer enn godt nok, så fallhøyden er nok ikke så stor.

Er du fornøyd med størrelsen og øvrige løsninger er det nok bare å kjøre på. Jeg tviler på de har laget en ventil som lett klapper igjen, men om det skjer i visse forhold er det kanskje en lett fix for det?

Det er bare magefølelsen jeg fikk, jeg har jo aldri sett teltet i virkeligheten :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Enig som det nevnes av flere her, at lavvoen ser meget snop ut, ovnen inkludert, og den må nok testes ut i fremtiden en gang. Skjult lenke - logg inn for å se den, god sammenligning du har her, og er vell liten tvil om at Hedda går for å være lett i vekt. Men for min del ønsker jeg noe litt større enn et tomannstelt som Orion er. Såvidt jeg klarer å avgjøre Skjult lenke - logg inn for å se den, kun ut fra bildene, en liten videosnutt eller to og det som ellers er skrevet om teltet, så har jeg klokketro på det :) Ser ut for at det blir jeg som blir nødt å komme med tilbakemeldingen her :D 

Skjult lenke - logg inn for å se den litt usikker, men tror både hedda og lavvoen ligger ute for salg. Så noe en eller annen plass (takk til sosiale medier, som gjør at vi har 20 sider å sjekke) om at han hadde "noen" telt som var klar til salg. Vil tro at det er noen stykker av lavvoen, og noen stykker av hedda-teltet, da man kan trykke "kjøp" på nettbutikken :) Ovnen finnes for salg allerede hos Kleven jakt og fiske, for øvrig. Følg/kopier link under, så finner du den :D 

Skjult lenke - logg inn for å se den

Endret av Mobli

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hehe, det er fullt forståelig. Tipper at det gode gamle fortsatt har sin plass, men den der kan gjøre livet litt enklere i forhold til transport. Det er nok ikke over og ut for den gode gamle typen lavvo helt enda :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Angåande lavvo'en, er det verkeleg nødvendig med 20 festepunkt i bunn? På vinteren blir jo det fort over 2kg berre i snøpluggar. Har vanskeleg for å tru at til dømes ein 10-kanta lavvo vil oppføre seg veldig annleis i vinden. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Någon som hunnit testa något från Nortent ännu?

Lånar den här gamla tråden trots att jag är mest nyfiken på lavvoen..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
On 3/14/2020 at 12:54 AM, kimmya said:

Någon som hunnit testa något från Nortent ännu?

Lånar den här gamla tråden trots att jag är mest nyfiken på lavvoen..

Sjekk ut Wild&Survival på youtube. Daniel tester ut NorTent teltene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av torbjornhb
   Hei 🙂 
   Noen som har erfaringer med MSR Hubba Hubba NX3 og MSR Mutha Hubba NX3?
   Har et splitter nytt Big Agnes Cooper Spur HV UL3, men vurderer MSR også. Mulig det tåler litt mer juling, i hvert fall slik jeg har forstått det fra ulike tester. Big Agnes er til gjengjeld lengre, og det passer godt til mine 188cm.
    
   Tar gjerne imot erfaringer og tips. Og til info, det er kun disse tre modellene der står mellom. Ønsker et lett telt til sommerbruk.
  • Av Bjørnar Ø
   Når man leser spec’en på dette teltet må jeg si Bergans imponerer stort. Nesten så jeg angrer på hytta. Telt med soveareal på 48 m2....

  • Av termos88
   Hei
   Har nettopp gått til innkjøp av eit Bergans Wiglo lt4. Funderer på om det er muleg å pakke det i mindre kompresjonsposer, altså stappe teltet for at det skal ta mindre plass. Er usikker på om det kan skade teltet på nokon måte? Erfaringar mottas med takk! 
  • Av Håvard_74
   Hei! Jeg vil anskaffe meg et superlett 3-sesongers 2-manns telt, men for å spare vekt lurer jeg på om skal gå for et uten stormmatter. Teltet skal brukes i høyfjellet.  
   Erfaringer med dette og hva anbefaler dere?
  • Av Diger Jotne
   Hvor stor er den faktiske forskjellen mellom de mest vanlige merkene på det Norske markedet?
   Hva utgjør forskjellen? bedre material valg som gir sterkere lettere osv? Flere/bedre funksjoner/løsninger?
   Hvor merkbart er dette for en vanlig sluttbruker? Gir visse telt status innafor miljøet?
   Jeg har et Bergans Trillemarka 2, ikke mye brukt da tarp og bivy har vært overnattings valget så langt. Om jeg da kun ser på bilder så er det jo ganske så likt et Hilleberg Anjan 2 Her er jo pris forskjellen såpass stor at jeg lurer rett og slett hva er det jeg betaler for om jeg hadde kjøpt meg et Hilleberg telt.
   Ser jo at det er en vektforskjell 2540 vs 1700
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.