Gå til innhold
Prebb

Aclima vs Brynje ullnetting

Anbefalte innlegg

Jeg har i "alle" år brukt netting i polypropylen fra Brynje. Disse transporterer svetten godt, og tørker fort. Nå skal jeg på en tur (med skyllemuligheter) hvor den nære omgangen med folk gjør at jeg heller ønsker å kjøpe meg noen trøyer i ull. Nettingtrøyer i ull, altså. Brynje har dette, men konkurrenten Aclima har også dette (med noe høyere andel ull).

Er det noen som har erfaringer med begge som kan si noe om passform og funksjon? Er Aclima verdt 100-lappen ekstra, eller er det i hovedsak samme ulla (...)?

Hvis noen har noen formening om lukt-egenskapene til disse to, eller andre, så er jeg også lydhør.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
42 minutter siden, Tor-Erik-L-77 skrev:

Jeg har i alle år sverget til det klassiske syntetiske Brynje. Det er garantert langt mer holdbart en de variantene i ull. Utenom det blir det vel litt smak og behag?

Jeg har flere syntetiske, men som sagt ønsket jeg å prøve noe med ull i for å forhåpentligvis redusere lukt. De syntetiske lukter rimelig dårlig etter et par dager.
Når det gjelder holdbarhet så får jeg lett hull i brynjene jeg har. Spesielt buksene revner lett.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
38 minutter siden, Tor-Erik-L-77 skrev:

Ser poenget med lukt, ull er nok litt bedre der ja. Litt overrasket over at du fort får hull i de syntetiske brynjenene. De siste åra har jeg brukt den typen med lapper på knær, rompe, skuldre og albuer - vil kanskje tro det avhjelper litt på de mest utsatte punktene :)

Har blant annet fått hull rett ved "mansjetten" på buksen når jeg har skulle tatt på meg buksen, satt fast en tå for så å falle og tråkke gjennom. Edru vil jeg påpeke. Selv om det ikke høres slik ut. På trøyene så er det fingrene som har laget hull, eller at det har hektet seg i noe annet. Feks beltespenne eller rem når jeg må ha "full" lufting.

 

Endte opp med å bestille meg to trøyer i ull fra Brynje med fornyet rabattkode og fjellsport-link. Grundig og utfyllende rapport kommer aldri. Takk for hjelpen!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 minutt siden, Lofoten-Møring skrev:

Du nevner lukt og litt nærere omgang med folk. Siden du allerede er i tenkeboksen kan jeg kanskje spille inn Woolmesh fra Devold som et alernativ? puster kanskje ikke fullt like bra som netting og er ikke mer slitesterk enn den bør være - men du verden for et deilig plagg i bruk. Luftigere ull som ser nesten ut som ei "vanlig" trøye skal du lete en stund etter. 

Innspillet er mest tenkt som et tips hvis du syns nettingen blir litt vel "dristig" å ha på foran andre folk 

Takk for innspill. Dristigheten er ikke noe problem. Skal være i veldig kalde omgivelser med trøye over. Er veldig glad i 2-lagssystemet med brynje under trøye. Varmt og god fukttransport. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kjøpte brynje, og etter ca 15 bruksdøgn er jeg svært fornøyd. Lukter lite eller ingenting. Passformen er bra. Kjøpte en størrelse opp slik at den er litt lang i armer og går godt nedover ryggen og rumpe.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.