Gå til innhold
Yvonne

Hjelp til sovepose og liggeunderlag - vår/høst

Anbefalte innlegg

Jeg skal kjøpe ny sovepose og ønsker tips om hva jeg bør gå for. Jeg har enda til gode å sove i telt om vinteren. Og bruksområdet fremover blir nok fortsatt vår og høst. Temperaturen kan vel krype under null på natta, men ikke så fryktelig mange minus. Jeg kjøpte en billig en for noen år siden, men den holder ikke mål. Det er ikke kos på tur om man holder på å fryse seg ihjel.. Liggeunderlaget mitt er også modent for utskiftning. Så om noen kan bidra med egne erfaringer så blir jeg glad! Jeg drar stort sett på tur alene med hund. Volum og vekt kan være greit å ta med i beregningen, men pri 1 er å ikke fryse :-) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har gått over fra det tradisjonelle bamse underlaget til Ajungilak/Mammut pumpmat som er et 3 sesongs oppblåsbart 7cm underlag.

Var i utgangspunktet skeptisk til oppblåsbart, men fikk låne et med hjem for å teste og endte opp med å kjøpe til resten av familien dagen etter.

Vi bruker dem hele året og er strålende fornøyde, de er også rimeligere enn f.eks Exped som også er et bra merke.

Volumet er i tillegg mye mindre enn bamse.

Endret av Aslak Smeland

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har et Sea To Summit Ultralight Insulated liggeunderlag, fra outnorth.no, som jeg er veldig fornøyd med. Nå er jeg ikke noen utpreget frysepinne så dette underlaget holder også vår/høst for meg. Underlaget har vært med på mange turer og ingen av cellene har "eksplodert" enda. til tross for noe ufrivillig røff behandling. Har du lett for å fryse tror jeg at jeg kan anbefale Comfort Light Insulated med R-verdi på litt i overkant av 4. Denne og lignende cellestrukturer er komfortabel å ligge på for de fleste, så om du ikke akkurat velger Sea To Summit, gå for noe lignende.

Det å foreslå sovepose for noen er for komplisert til at jeg vil begi meg ut på det.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Her er det veldig mye å velge i. Syntes eller dun isolasjon på posen. Hvor mye er du villig til å betale? Er du en person som kan sove ned i t-comfort eller må du ha en varmere pose, alle disse tingene må en nesten ha litt kontroll på før en kan gi noe ordentlig svar

På liggeunderlag så er det som noen har skrevet her før greit med en ok r-verdi.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Litt om liggeunderlag:

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Jeg har siste årene gått fra Skjult lenke - logg inn for å se densom var fanatisk komfortabelt, men veide ca 1,8 kg per stykk og hadde nesten samme pakkevolum som Bamse Extreme, til Exped Downmat 9LW som mine varmeste og mest komfortable liggeunderlag. Brukes på vinteren  og hvor jeg ikke skal bære for langt eller vil ha endra komfort.

På sommerhalvåret  (og noen vinterturer) bruker jeg Thermarest Xtherm Large som egentlig er et helårs liggeunderlag som veier lite og pakket lite. Barna har også fått disse Regular til å vokse med i stedet for å kjøpe rene barneunderlag som må byttes ut etterhvert. Skjult lenke - logg inn for å se den  størrelse veier under halvkiloen, pakkes nes til 10x 23cm, og har komfort temp ned til -22°C (R-verdi på 5,7).

Jeg hadde tidligere et enda lettere liggeunderlag med R-verdi  på 3,2, men dette opplevde jeg at isolerte for lite på en del kjølige netter for min kropp. Da var det verdt å gå opp noen hundre gram for å få god søvn.

Mange bruker oppblåsbart liggeunderlag sammen med et skumunderlag da det gir ekstra isolasjon og et en sikring ift om man skulle få lekkasje på det oppblåsbare. På vinteren då har jeg selv med Bamse Extreme skumumunderlag i pulken men bruker det i hovedsak til å sitte på i forteltet (men kan da bruke det som nødunderlag). For min del skal de oppblåsbare liggeeunderlagene fungere selvstendig, og de jeg har valgt gjør det for min del ihvertfall både med tanke på komfort, isolasjonsevne, og holdbarhet.

Jeg har også valgt litt store fordi det gjør mye for komforten for min del. 

Tenk igjennom ditt behov ift søvn & komfort; tykkelse, lenge/bredde, isolasjonsevne, vekt (max), pakkevolum, slitestyrke  (er hunden en risikofaktor for punktering) osv. 

Det finnes mange andre bra liggeunderlag en de få jeg har nevnt.

Ang. sovepose så er det mange tråder her inne om det. (Bruk søkefunksjonen) Største skillet står vel mellom dun eller syntetisk.

 

Litt om å velge soveposer:

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

F.eks. Warmpeace dunsoveposer har bra omdømme her på forumet ift pris.

Tilsvarende har Mountain Hardwear bra omtale på sine kunstfiber soveposer i Lamina serien mtp vekt og pris opp ift komforttempetatur.

 

 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg bruker exped downmat 7 LW som liggeunderlag, og er veldig fornøyd:) Det isolerer godt og er behagelig å ligge på. Positivt at den har integrert pumpe. Syns det er greit å ha et liggeunderlag som ikke krever at man må blåse det opp selv eller at man må ta med ei pumpe. Bruker selv ca. 2-3 minutter på å blåse det opp. Man må bare huske å la pumpen ekspandere i noen minutter, så funker den helt utmerket. Den er ganske dyr, men er virkelig verdt det. Jeg er selv relativt liten og bare 165 cm høy, men valgte LW fordi jeg liker å ha et litt større liggeunderlag (dette er 65 cm bredt), og jeg syns størrelsen er perfekt. Det kan også brukes året rundt og er av god kvalitet.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Bobe
   Har i lengre tid prøvd å finne et lite hull i underlaget mitt, exped7 downmat, uten hell. Men underlaget var ubrukelig det grunnet hullet. Prøvde i badekar og med zalospray å ikke f. 
   Til slutt bråste jeg opp underlaget med en 12 v pumpe, så hardt at det lille hullet ble et veldig mye større hull som gjekk Ann å finne, var forøvrig i overgangen til ventilen, tetta så dette med uv wader reper glue, og vipps var underlaget friskmeldt. 
  • Av toroluf
   Halloen!
   Det nærmer seg bursdag til barna, og da er det selvsagt turutstyr han far ønsker å gi🥳
   Har dere noen anbefalinger av liggeunderlag til barn? Helst under 1000-lappen/stk.
   Fra før har Vi 2 stk Ajungilak Bamse. De er gode, men store i volum. Argumenter for noe nytt er:
   - mindre plass/volum
   - lavere vekt(?)
   - bedre komfort
   MEN, kvalitet: er dere evt fornøyde med kvaliteten på liggeunderlaget deres? Kjipt hvis det går hull... Bamse kan liksom ikke bli Så ødelagt... Så, er det verdt pengene å kjøpe noe annet?
   kjøper dere voksenstr. til barn, eller barnelengder?
   5-åringen er ca 110 cm (hvis husker rett). 7-åringen er 126 Cm.
   Takknemlig for gode tips!;)
  • Av Lisecat
   Hei
   Jeg vurderer å kjøpe Therm-A-Rest NeoAir, Xtherm og bruke det hele året i telt. Fryser lett så trenger noe som er varmt! Lurer også på om noen har erfaring med å brune Therm-A i hengekøye? Blir litt dyrt å kjøpe eget underlag til hengekøye synes jeg. Tenker at kanskje mumie-versjonen egner seg best da siden den smalner? 
   Eventuelt om det egentlig bare er quilt som gjelder for hengekøye?
   Noen som har erfaring?
    
   Takknemlig for tips og råd
    
   Mvh Lise
  • Av Annajoh
   Hei! Jeg har bestemt meg for å investere i ny sovepose ettersom den jeg har, som er arvet etter min mor og far, visstnok er eldre enn meg😂 OG jeg fryser noe voldsomt i den. Jeg er nok litt frossen av meg, men den er nok i utgangspunktet ikke laget for kaldere temperaturer enn 5 grader.
   Jeg er ute etter en sovepose laget for damer, da jeg ofte blir veldig kald på føttene. Jeg sover gjerne med varmeflaske, to par ullsokker og varmeelement (noen ganger også tovede tøfler), og da holder jeg varmen. Men synes dette er litt tungvint og skulle gjerne kommet meg unna med ett eller to par sokker😂 Er det noen som har gode forslag til en ny sovepose til meg? Jeg skal nok ikke sove ute noe særlig på vinteren, men jeg vil gjerne ha en pose man kan sove komfortabelt i ned til -5 (helst kanskje -10 grader, da jeg som sagt fryser lett). Jeg er ute etter en som ikke koster så veldig mye mer enn 3000 kr. Fint om den er relativt lett og enkel å pakke ned. Jeg kan bruke min gamle på varme sommerdager, denne er mest til vår og høst😊 Håper på noen gode tips!
  • Av Trine Elde Pedersen
   Jeg er en frostpist, noen med erfaringer på denne? Pengboka tillater ikke sovepose til tusenvis av kroner, og ser det er en del tilbud på denne nå. 
   Andre forslag til gode/greie varme poser til en studentvennlig pris? Må ikke ha den letteste posen, ryggen og beina tåler og liker litt arbeid. 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.