Gå til innhold
Kjell Iver

Tøffe forhold i Finnmark nå - leteaksjon

Anbefalte innlegg

Glad dette gikk bra. :)  Men, en lærer av feil og tabber! Selv om vær kan være uforutsigbart, er det helt sikkert mye å lære her. En lærer kanskje best av egne tabber, men folk kan også mye av andres tabber, hvis alle fakta legges ærlig frem. Og slikt bør diskuteres, ikke for et angrep på feil, men for at andre skal lære av det.

Greit med å benytte en leken tone på FB, men ikke med vitale detaljer. :( Selv om kartet i 1:200 000 ikke var viktig i denne situasjonen, er det etter min mening for dårlig, selv for dagsturer! Umulig å lese kartet godt, da en ikke ser terrenget. Og det kunne vært vitalt, når uværet nærmer seg! Da må en søke ly for telt og da er det vitalt å kunne lese et godt kart. Uten ly i terrenget, trengs veldig god tid, for å sikre telt i åpnet terreng! Ser de hadde GPS, men den gir ikke den samme oversikten (tross, inn- og ut zooming), som et brukbart kart.

Etter å ha levd mesteparten av livet uten "duppeditter" og satelitt telefon (selv mobil), kommer jeg nok ikke til å innvistere i det heller. Og hvis jeg ikke tar feil, er vel det eneste sikre en satelitt telefon som det eneste sikre. Da jeg tror alt annet er avhengig av mobiltelefoni og da den må den ha dekkning. Har testet mobil flere steder i Norge fra sør, til nord. Men der jeg ferdes, har det skjelden vært dekning. I beste fall SMS meldinger, men selv det har ikke vært til å stole på. Så mine mobiler, har skjelden vært med på tur. Er også vant med flere turer årlig aleine og redding hvis uhellet er ute er lite trolig, da ingen vet hvor jeg er. Så jeg tviler på om jeg vil forårsake en reddingsaksjon. Blir for mye mas, hvis familie og venner vet hvor jeg er. Derfor får de ikke vite eksakt hvor jeg er. Trurer i naturen, er en kalkulert rissiko, spessielt aleine. Og det har jeg akseptert, for mange år siden.

Synes også at det er tragisk at FM sambandet er slukket. Store deler av Norge hadde tidligere mulighet for daglig oppdatterte værmeldinger, med gode FM radioer. Men, det er en "saga blott". :( Sikkerheten ligger i erfaring og tvilsomme duppeditter.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.