Gå til innhold
Kjell Iver

Tøffe forhold i Finnmark nå - leteaksjon

Anbefalte innlegg

3 minutter siden, Bjørn J skrev:

Begge hundene er funnet i god behold og gjenforent med Kjell-Harald. Den ene hadde tatt seg tilbake til "campen", og den andre kom til rette i ettermiddag :)

Fine nyheter 😊 da er altså alle ekspedisjonsdeltagerne i god behold. Flotte saker. Veldig bra jobb av alle som har deltatt i de forskjellige søkene, tommel opp for dem.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
29 minutter siden, JonDee skrev:

At vi alle har et ansvar for å unngå unødvendige lete aksjoner når man skal gå over Hardangervidda i januar med dårlige værmeldinger. Det finnes gode og trygge løsninger for dette, hva man velger får være opp til hver enkelt. Dropper man det, får man iallfall sørge for avklarte varslings rutiner med de hjemme dersom forsinkelser oppstår. 

Gutta på Finnmarksvidda hadde heldigvis en form for Satelitt varsling og utrolig godt at de klarte seg.  

Jeg vet ikke helt om jeg hadde villet anskaffet meg satellitt varsling for kryssing av Hardangervidda, gitt. Litt tiltro bør jeg ha til meg selv, utstyrsvalg samt mine nærmeste.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
3 timer siden, JonDee skrev:

Det samme tenkte jeg også. Ble kraftig forsinket pga snø og vær. Hun hjemme lot det gå 2 dager over ca forventet ankomst på Haukeli. Da syns hun det hadde gått lenge nok. Kl 23 ble jeg vekket av snøscootere fra Røde Kors men jeg lå mett og søvnig i teltet, 2 dags marsjer fra Haukeli. Er selvfølgelig lei meg for at jeg utløste en aksjon, og gjør mye for å unngå det samme i fremtiden. 

Høres forøvrig ut som Hardanger vidda i januar er som en gåtur i parken for deg. Jeg for min del syns det er utfordrende og gøy. 

For en gåtur i parken utstyrer jeg med dertil egnet klær og sko når jeg kikker ut av vinduet. Tar med en kaffe. 
For kryssing av Hardangervidda utstyrer jeg meg for dertil egnet utstyr for alle eventualiteter, erfaring samt sjekk på forventet værutsikter, minus satellitttlf.  Er værutsiktene for dårlig i utgangspunktet, utsetter jeg turen. Jeg har ligget værfast i telt samt også returnert til Dyranut og rukket siste kolonne ned for å heller ta tur i mindre utsatte områder .

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.