Gå til innhold
Kjell Iver

Tøffe forhold i Finnmark nå - leteaksjon

Anbefalte innlegg

Jeg tror det snakkes litt forbi hverandre her? :)

Poenget for oss som har med spot/in-reach er ikke for at vi skal kunne kutte ned på øvrig sikkerhet eller velge ekstra farlige turer. Men det gir en mulighet til å kommunisere med familie/venner eller utløse en nødmelding om uhellet allikevel skulle inntreffe.

uansett hvor erfaren man er og hvor mye man planlegger så kan absolutt alle ha uflaks og havne i en nød situasjon eller brekke en arm eller et ben - man kan aldri gardere seg for slikt.

Med dette som bakgrunn så forstår jeg ikke argumenter MOT å ha med slikt?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
32 minutes ago, Lompa said:

Greia er jo at hvis det å ha en Spot eller lignende i sekken er avgjørende for om jeg skal kunne gå på en tur, så bør jeg ikke gå på den turen. Da har jeg ikke gitt meg selv tilstrekkelige sikkerhetsmarginer. Så da utsetter jeg turen til litt lenger utpå våren, for eksempel. Eller velger en annen rute. Eller tar med en turkamerat. Det gir meg de sikkerhetsmarginene jeg vurderer som akseptable. Det handler om å tenke defensivt.

Det er nettopp dette som er litt viktig å være klar på. Jeg er helt enig med deg hvis et slikt hjelpemiddel blir brukt som et argument for å f.eks legge ut på en tur som man normalt ikke ville lagt ut på uten en sånn dings. Men jeg mener bestemt at majoriteten av oss som bruker dette ikke tenker på den måten! 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.