Gå til innhold
Kjell Iver

Tøffe forhold i Finnmark nå - leteaksjon

Anbefalte innlegg

12 minutter siden, Lompa skrev:

Jeg har kvittet meg med Spoten, og har ikke annet enn en mobiltelefon, som jeg knapt anser som et nødhjelpemiddel siden dekningen er variabel på fjellet. Spot kan (på samme måter som for eksempel en skredsekk) gi en falsk trygghet. Man vurderer et område og tenker, ja det der er potensielt farlig, men jeg har jo Spot som kan tilkalle hjelp, så da tar jeg sjansen. Hvis man har tenkt den tanken, så bør man etter min mening ikke ha tatt turen.

Finn en å gå sammen med. Det er et langt bedre sikkerhetssystem enn noen elektronisk duppeditt, og øker sikkerhetsmarginene voldsomt.

 

Hvis du har slike tanker i hodet fordi du går rundt med en spot i lomma så er problemet i mine øyne holdningen din og ikke den elektroniske duppeditten.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
9 minutter siden, Lompa skrev:

Hehe, jeg er sikkert en holdningsløs mann..

Greia er jo at hvis det å ha en Spot eller lignende i sekken er avgjørende for om jeg skal kunne gå på en tur, så bør jeg ikke gå på den turen. Da har jeg ikke gitt meg selv tilstrekkelige sikkerhetsmarginer. Så da utsetter jeg turen til litt lenger utpå våren, for eksempel. Eller velger en annen rute. Eller tar med en turkamerat. Det gir meg de sikkerhetsmarginene jeg vurderer som akseptable. Det handler om å tenke defensivt.

Jeg tror selvsagt ikke at folk gir bånn gass ned en bratt bakke fordi de tenker at de har en Spot i sekken, men jeg tror at hvis man hele tiden har i bakhodet at man er alene og at ingen kan komme til hjelp, så agerer man mer defensivt og gir seg selv større sikkerhetsmarginer.

Selvfølgelig skal ikke Spotten være avgjørende for om du kan dra på tur eller ikke. Om du eller kompisen din får ett illebefinnende i januar, mars, eller august spiller vel liten rolle om du er midt på vidda uten dekning? Poenget er vel mer at en Spot kan være kjekt å ha, på samme måte som for eksempel en samsplit.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.