Gå til innhold
Kjell Iver

Tøffe forhold i Finnmark nå - leteaksjon

Anbefalte innlegg

Man får endelig håper denne leteaksjonen fører frem. Det er ville forhold innpå fjellet der nå Skjult lenke - logg inn for å se den

Nødmeldingen kom frem - så bra det ikke BARE brukte gammelt utstyr. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
40 minutter siden, Nordhauk skrev:

Tror en del andre hadde ligget tynt an under de samme forholdene. Bra utstyr og erfaring teller når vinterfjellet setter den sida til. Skal bli interessant å høre hva han har å berette selv.

Tja jeg sjekket fb siden deres. Jeg er noe usikker på om slike sitater er rett å ta frem nå (skrevet av kompisen?), men det er i hvert fall lov til å stille spørsmål ved ord som

  • 4 januar kl 1830 Da vi planla turen, samlet vi sammen det vi hadde av kart, og der manglet visst hele Nord-Troms og deler av Finnmark. Det betyr at fra nå til han kommer inn på Alta-kartbladet, har han kun 1:200000-kart som vi har printet ut fra nettet å navigere etter. Det er nesten ingen høydekurver på kartet. Det er tidvis krevende navigering selv med ”normale” turkart, så dette blir en utfordring selv for en erfaren fjellmann som Kjell. Det betyr blant annet at han er avhengig av sikt for å finne frem
  • 6 januar  Halvdårlige oversiktskart printet fra nettet stopper ikke Kjell.

Når man fronter slikt på sosiale medier og det ender med en svært krevende redningsaksjon er det vel betimelig å spørre om alt egentlig var så på stell mhp erfaring og utstyr? Uansett veldig bra det ordnet seg for han - ingenting er bedre enn det.

Det er kanskje feil av meg/oss å spekulere akkurat nå, men vi er et diskusjonsforum, og jeg må si jeg stusset veldig over den innstillingen de viste akkurat der da. Jeg hadde aldri turd dette nå på denne årstiden, men det er klart - om de er grunnkjente og har ferdes mye der så er det kanskje ok, men uansett syns jeg det er merkelig

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
15 minutter siden, Memento mori skrev:

Blir interessant å se hvilke forklaringer de kommer med. 

Enig.

Kom til å tenke på fjellvettreglene og en del helt elementære ting når man ferdes i vinterfjellet. En ting er en spøkefull tone på et fbinnlegg - noe annet når realitetene gjør at man setter eget og andres liv i fare. 

Dette været har vært meldt lenge og så fryktelig dårlig dekning kan det da ikke være. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
24 minutter siden, Vandrefalk skrev:

Lange turer som dette handler blant annet om å ta kalkulerte risiki, og jeg håper aldri vi kommer dithen at diverse besserwissere skal hindre eventyrere i å dra på langtur!

Jo, men risikoen bør man redusere mest mulig. Erfaring er jo summen av alle feil man har gjort, og her har man bevisst valgt bort ganske elementære ting. Av og til kan det lønne seg meg både belte og buksesele

Spørsmålet mitt var basert på de utsagnene som de selv hadde kommet med. Bl.a. det at de gikk uten skikkelig kart og uten mobiltelefon. Dette uværet er ikke uvanlig på noen måte,og det var meldt i god tid i forkant.

Det må være lov til å stille spørsmål når slike ting skjer, og hos meg så gir det ikke mening. Man skriver at man går uten skikkelig kart, da får man tåle en diskusjon om det. Det er jo helt elementære brudd på vanlige fjellvettregler.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
21 minutter siden, Lompa skrev:

Eller tar med en turkamerat. Det gir meg de sikkerhetsmarginene jeg vurderer som akseptable. Det handler om å tenke defensivt.

Jo, men du kan komme i en situasjon der turkameraten må avbryte turen på grunn av frostskader. Da kan Spot være kjekt å ha om du velger å fortsette turen.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.