Gå til innhold
  • Bli medlem

Overnatting på Gaustatoppen.


Thomas_B

Anbefalte innlegg

Hei!

Vi er et par stykker som tenker å sove under åpen himmel på Gaustatoppen nå i løpet av vinteren. Noen som har noen tips til denne turen? Tenker spesielt på om det er noen slags opptråkket sti på vinterstid, bør man ha truger, noen som har gjort dette før etc. Har også vært i kontakt med turistbyrået på Rjukan for å høre om det er noen lysforuresning der opp feks fra masten (kjipt hvis det er stjerneklart). Men de mente det ikke skulle være noe forstyrrende lys.

Takker for alle tips og tilbakemeldinger!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Dom gånger jag har varit där har det inte varit några problem att gå upp till fots, utan truger. Jag skulle dock rekomendera skidor upp och ned, eventuellt till fots upp och paraglider ned, men då måste ni sätta en bil nede i dalen om ni inte vill betala taxi för att köra upp en chaufför att hämta ned bilen.

Dagens tips: Tag med truger i bilen dit i alla fall. Kontrollera på plats vad behövs. Skall ni gå över kammen så är det bra att ha med stegjärn och använda dom. Det behövdes inte när jag var där, men bättre att ha dom på från början än att upptäcka halvvägs ut att man måste ta på dom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det @Johan2000 skriver. 👍

...og noen kommentarer til:

- Jeg gikk opp til fots i nattemørket nå i oktober, da var der ikke lys der.

- Sent i januar gikk jeg opp på ski en natt (Startet ca halv elleve på kvelden), da lyste masta i et rosaaktig lys, nesten som en romstasjon mot nattehimmelen.

- Hvor bratt opp/ned går dere på truger? Vinterparkeringen et gjerne nede på Svineroi for dem som ikke skal ta banen. For å få flatere anmarsj så er et alternativ å følge veien fra Svineroi til Stavsro og deretter følge stien opp mot Gaustatoppen.

-På baksiden av turisthytta er det et flatt område hvor vinden gjerne tar lite pga terrengformasjonen selv om det blåser kraftig (fjellsiden presser vinden opp og over). Fint alternativ til teltplass.

-Inngangspartiet til turisthytta skal være ulåst og fungerer som nødbu om nødvendig. Ikke store gulvplassen men funker fint en natt for 2 pers om det ikke er noen fullgode alternativ utendørs.

- Sjekk med Gaustatoppen Turisthytte på FB om dere vil ha oppdatert info når turen nærmer seg. De som driver der er jevnlig oppom utenfor sesongen også. De skal forresten begynne å arrangere "toppturer" med middag, overnatting, og mulig "førstespor" på ski neste morgen denne sesongen.

- Vet at flere har gått opp til fots der på vinteren. Avhenger forholdene slik Johan skriver. 

 

Endret av Terka
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.