Gå til innhold
  • Bli medlem

Snø og isforhold Hardangervidda 2017/2018


fiskekongen

Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
Annonse

Anbefaler Varsom.no og Regobs.no her er det oppdaterte info om snø og is. Fint om dere også lager dere en bruker på regObs. Er knallfint system. 

Tekstvarsel fredag 8. desember 2017

Mildvær siste uken har tært på den isen som hadde begynt å legge seg i skogsområdene. Særlig utsatt er steder der vannet strømmer under isen, slik som innløp, utløp og trange sund. 

For å finne farbare vann må man over 900 moh, og da er det bare mindre vann som har nok is til å regnes som farbare. Der det er kommet mye snø på tynt isdekke, vil dette forsinke videre vekst og det kan ta tid før ise blir farbar.

Det ser ut til å bli kaldt neste uke, og da vil isleggingen igjen skyte fart. Som alltid er det store forskjeller i istykkelsen fra vann til vann på denne årstiden, og husk at strøm under isen er ekstra farlig på forvinteren.

Husk at du er ansvarlig for din egen sikkerhet. Bruk sikkerhetsutstyr som ispigger og kasteline/tau. Er du langt fra folk må du ha med tørre klær i en vanntett pose. Vi anbefaler 10 cm stålis for trygg ferdsel, men husk at alle vann har svake partier. Lær mer om is på Isskolen.

Vi oppfordrer alle til å sende inn isobservasjoner på regObs. En kan bruke både regObs-appen og regobs.no. All isinformasjon blir da umiddelbart tilgjengelig for alle andre på iskart.no. Selv et bilde uten istykkelse er god informasjon, særlig nå i isleggingen!

Når det legger seg is må du huske at det er en del steder hvor isen svekkes på grunn av reguleringer, og dette kan komme overraskende på en som ikke er lokalkjent. Se etter røde områder på iskart.no.

Webkameraene i iskartet (iskart.no) gjennomgås en gang i uken. Når de ser is endres symbolet til lys blå farge. Det betyr ikke at isen nødvendigvis er farbar.

 
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Vurdere å dra opp dit i morgen. Noen som har vært der i det siste? Ser ikke ut til å være så mye snø (så på webkamera tidligere idag), men forhåpentligvis nok til en tur på lørdagen. Tenkte å gå til Vassdalseggi.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.