Gå til innhold
Torodd Kristoffersen

Valg av DAB radio

Anbefalte innlegg

1 hour ago, can said:

Eg og går og tenke på ny lur til sommaren, er da skjedd noke nytt siå sist? Meina at på noken FM radio var da ei sveiv som ein brukte ein gong i tida for å laga strøm, skulle komt noke sånt for dab og.

Da får du ikke gjort annet enn å sveive til krampa tar deg :-)
En av de mange ulempene med DAB-idiotiet er at mottakerene bruker MYE mer strøm enn FM-mottakere, så jeg tviler på at en sveiveradio  kommer på markedet. Bærbare DAB-radioer med små AA eller AAA batterier går fort tomme for strøm. Noen oppladbare radioer har litt bedre levetid, men da får du alt plunderet med å måtte lade dem. Hvis det er USB-lading kan en kraftig batteribank fungere.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
3 hours ago, Sig Man said:

Uten at jeg har ført statistikk på det, så vil jeg tørre og påstå at jeg har hatt dab-dekning i 8 av 10 tilfeller der jeg ikke har mobildekning

Jeg er en av dem som synes innføring av DAB (og slukking av FM-nettet) er meningsløst offentlig sløseri, og sikkerhetsmessig uklokt.
Men jeg må innrømme at dekningen er imponerende bra. Jeg kjører ofte i øde områder, ut og inn av fjorder med fjell på de fleste sider. FM-radioen i bilen (med antenne på taket) hadde store problemer mange steder. Nå har jeg en bærbar DAB-radio fra Biltema stående i passasjersetet, med en integrert 25cm antenne. Altså ingen antenne på taket eller i vinduet. På de samme stedene jeg mistet FM, har jeg nå radio nesten overalt, forskjellen er dramatisk. Bare synd at batteritiden på reiseradioer er så kort, og lydkvaliteten så dårlig.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.