Gå til innhold
  • Bli medlem

Lengde på pulkdrag.


r.u.mad

Anbefalte innlegg

Håkan S skrev (8 timer siden):

 

Har någon som har denna pulka fått sprickor i plasten framför ölget förstärkta hålet och medfört att karbin lossat.

Har brukt Paris med 3 forskjellige drag de siste årene. Har montert på Fjellpulken sitt feste, har brukt rent taudrag og har brukt hjemmelaget stivt drag med rør i kryss. De 2 første benyttet i originale fester. Ingen tegn på slitasje eller skader...

 

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Drar man ett tau rundt pulken allikevel, er det en smal sak å feste draget i tauet om hullene skulle svikte.

Jeg går riktignok med stivt drag, men har spandert på meg ett reserve-taudrag i pulken nå som jeg skal på langtur. 150 gram for over 3 meter tau, klaterkarabin og strikk som rykkdemper. Ett par helt enkle knuter sparer mange gram i karabinkroker - når det allikevel bare er reservedrag.

(Ligger en klatrekarabin under tauet på vekten der).

 

290C8D9D-B685-450F-99D7-FD48518EBBD1.jpeg

Endret av Marius Engelsen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Håkan S skrev (2 timer siden):

Har du bild på själva infästningen av drag i pulkan och i höftbältet

Innfesting av taudra og hjemmelaget stivt drag er med tauløkke i originale hull i pulk. Altså ikke noe som bender eller bryter. 

Omtrent slik: 
image.png.41da13c6a9b4cc05aa6b882687600ed6.png


Bare at innfestingen i pulken er via slike løkker: 

 

image.png.610ae6925a4e0710752e53116974f213.png

Endret av Espen Ørud
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir det inte svårare att styra pulkan och få den i skidspåren med denna infästning?

Har du styrmedar bak för att pulka ej ska glida i sidled om man åker ner för brant på skrå dvs i 30/45 vinkel ,mot dalen och några telemark svängar med pulka är väl ej möjligt? 

Monterat med vingmuttrar för att kunna tas av när ej används de är lite motstånd.

De flesta exp på web är med karbiner,jag tänkte att det var lättare för transport att kunna ta isär.

Ev en liten slinga rep i båda hålen och sedan karbin ev med lite uppklippt slang för att minska nötning på rep

Sett en del tips om att "valla" pulkan för mindre friktion och det bygger upp snöklumpar under borde bli som skidor att det kan fastna vid töväder men troligtvis så fäster ej valla på pulkan utan att rugga upp den kanske fungerar på en som är mkt använd.

Jag har ej detta praktiska fodral till sovsäck och liggunderlag borde fungera med ett stort skidfodral men kanske blir liggunderlag som en banan och ej plant.

Tältet borde även det få plats i ett annan fodral utrullat och ihopsatta stänger och en vindsäck vid oväder eller rast på blåsig plats.

WP_20210315_001.jpg

38.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Slik har jeg det, stabilt og greit👍
Kroker for kobling mot pulk minsker slitasje og enkelt av/påkobling.

Eget tau rundt hele pulken, strikk monteres gjennom hull og rundt tau. Kan enkelt justere lengde på strikk om man får en annen oppakning på pulken.

CB0E7ACF-3EBC-4D6A-8DBA-0755C79DF326.jpeg

image.jpg

Endret av Franke
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Håkan S skrev (2 timer siden):

1. Blir det inte svårare att styra pulkan och få den i skidspåren med denna infästning?

2. Har du styrmedar bak för att pulka ej ska glida i sidled om man åker ner för brant på skrå dvs i 30/45 vinkel ,mot dalen och några telemark svängar med pulka är väl ej möjligt? 

 

 

 

WP_20210315_001.jpg

38.jpg

1. Tja.. Pulker lever alltid sitt eget liv i forhold til skispor uansett så.....

2. Jeg har ikke behov for BREMS på pulken. Jeg opplever det ikke som noe stort problem om pulken henger litt "nedstrøms" om man går i hellinger. Erfaringer med hvordan pulk oppfører seg er med å gjøre at man planlegger ruten slik at det blir minst mulig utfordringer...


Jeg har en Fjellpulken 168 som brukes til det tyngste på tur. Når vi er flere så får gjerne noen trekke lette og voluminøse ting i Parispulken. F-eks vanntette pakkposer med soveposer, dunjakker, dunbukser osv osv. Ellers så benyttes den på dagsturere uten så stor last. Pulk i ulendt terreng er uansett litt kranglete, men turliv er mer prøveing og feiling i praksis enn teori. Det som fungerer for noen blir herk for noen andre. Her er det bare å forsøke seg frem til det som fungerer best for ens eget turliv. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Jeg har 2 pariser pulke, fordi det var billigere å kjøpe 2 og få gratis frakt enn 1 stk. +frakt! Den ene har et simpelt taudrag og brukes til og fra hytta i et enkelt terreng. Den lever så sitt eget liv bak, men i utforbakken vil den gjerne kjøre opp i baken på en. Vanligvis drar mine 2 huskyer den lastet med +50 kg som ingenting med meg som styrende og bremsende mellomledd. 

Det er vel ikke uten grunn at de "profesjonelle" pulke fra Fjellpulken og Acapulka er forsynet med stivt drag og med STIV forbindelse i fronten!  Derfor har pulken jeg bruker til ordentlige fjjellture et stivt drag av alu-rør tredd på en bøyle av rundstål fastsurret på fronten gjennom de forsterkede huller og et par ekstra boret hull. Det er etter mange års bruk ingen tegn på skader. Men surringen er forsøkt utført med omtanke, så belastingen er fordelt på hele fronten og i den kant som er ekstra sterk.

Jeg ville ikke velge å ha karabiner nede ved pulken fordi det gir for "slaskete" styring. Krysssing av stengene kan være en fordel. Mine dragrør har samme lengde som mine ski, ca. 2 m for så kan de surres med skiene ved transport. 

Tanken med et tau hele veien rundt om pulken på "undersiden" er fin. Samme prinsipp brukes av "proffene" ved bugsering/sleping av gummibåt. De fleste bruker bare øyene på fronten, MEN de er altså bare limt på og kan lett ryke, så man mister en gummibåt i Nordatlanten. Altså sleper man i et tau stukket gjennom de limte øyer og som går langs kanten tilbake til de fortøyningsøyer som er i hekkbrettet.  Samme gode prinsipp!

Finner har jeg ikke følt det store behov for, men ville i så fall velge noen på siden av pulken som kan svinges opp i "normal" tilstand i stil med sidesverd på nederlandske skip. Oppskrifter finnes på nett.

Elgen

 

pulk1.thumb.JPG.6df5760df9566bb8311f3e569e8650b9.JPG1401894404_pulk3.thumb.JPG.1c422d28b80786f9ad80f644a0afdaac.JPG

980249471_pulk2.thumb.JPG.fb5bbbb7417b0e59251f288246ccb83e.JPG

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja karabinkrokene gjør det mer slarkete. Det er jeg enig i. 
Hadde liksom akseptert den slingringen, men no begynner OCD’en å slå inn her🤣🤣🤣 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja da klarte jeg ike å la være.
Fram med verktøy og matrieller.

Ordnet stag som felles sammen med innvendig klips, og brettes over pulken og hektes i klips. Nå mangler jeg bare å få hentet noe festeteknikk til fronten, samt noe til tverstag.

 Midlertidig nå så jeg fikk fortsette.

 

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Det ser jo fint ut!! Du får en ganske bra stiv kopling til pulken med "min" surre metode med line bare ved å drille 3 stk ekstra doppelthull i kanten. Jeg har i hvert fall vært fornøyd med det i mange år og kan snu og flytte pulken i alle retninger ved å dytte og dra i draget.  Men det må du vurdere selv!

 Jeg bruker i blant - ofte - tverstag, men det er bare et stykke av en brukket barneskistav, som jeg krysstaper på med elektriker tape etter å ha samlet på startstedet. Som du ser har jeg en kort fast U-bøyle fastmontert på pulken (kan vippes bakut) og trer så alu-rørene på og fester med 2 splinter igjennom. Splinthullene var det vanskeligste ved hele konstruksjonen, da jeg måtte låne en proff søyleboremaskin. 

Elgen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da tror jeg har fått det til. 
Skulle egentlig ikke bruke de, men de satt inmari godt, så da prøvde jeg like gjerne i draget også. Forsterket noe i tillegg. 
borrelås bak for hurtig feste av draget sammenlagt, og stropper foran. Kan hende jeg må bytte til noen med «tenner» for å bite bedre. Men tror ideèn er i riktig retning.

Krokene foran, tror jeg skal endre til noe kraftigere enn det her.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.