Gå til innhold

Anbefalte innlegg

1 hour ago, Tessatroll said:

Gå utan stroppene? Eller med "polgrep"? (slik som kidsa vil gjere det, med handa rett gjennom løkka).

Ved sterk kulde vil ein gjerne ha minst mogleg som hemmar blodsirkulasjon rundt handa, og ein vil gjerne ha lågast mogleg grep, i alle fall rett etter pauser, på morgonen osv når ein gjerne er litt kald, men nokre dager heile vegen. Ein vil ikkje ha armane i eller over hjartehøgde når ein er kald på fingrane.

 

 

On 04/11/2017 at 6:35 PM, Mareng said:

Men håndstroppen kan ikke strekkes så langt ut at man kan ha stroppen rundt hendene og samtidig holde langt nede på staven, så jeg har ikke skjønt greien enda.

Det Skjult lenke - logg inn for å se den skriv. I tillegg så er det godt å ha grep lenger nede på staven ved kryssing i bakke, da kan en justere hvor på staven en holder og opprettholde "lik" høyde på armene.

Lengden på stavene er sikkert også et interessant tema. Skal man stake seg igjennom Vasalöppet så bruker man lange staver, men lange staver gir en god del mer belastning på nakke og skuldre en kortere staver. I tillegg vil jeg anta at på en ekspedisjonstur så er bruk av staver mer for balanse/støtte og som feste  (ikke gli bakover) enn en hovedkilde til framdrift. Skjult lenke - logg inn for å se den kan sikkert justere kommentarene mine her. 😄

Har også frå guide i alpene at det var nyttig å gå med "åpent stavsett". Dvs armene litt ut fra kroppen i stedet for tett inn mot kroppen, da det siste låser brystkassa mer og dermed gjør at man puster tyngre/blir fortere sliten. (Gjaldt da randonee/topptur, men antar det er overførbart?)

Har samme erfaring tidligere som Skjult lenke - logg inn for å se den med staver som har "skru-lås" og har kun hatt "fliplock" på mine siste par. (Her er det lurt å sjekke strammeskruen en sjelden gang, spesielt om en ikke har mrd skrujern (leatherman etc.) på lengre turer, da en slakk skrue gjør at flippen ikke løser hard nok.)  Swix sine Sonic staver  (topptur +) virker dog å være ok med skrulåing, vurdert ut frå fornøyde turkamerater med disse.

 

Endret av Terka

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
4 hours ago, Mareng said:

Vil man ikke få betydelig mindre kraft i stavtakene ol man holder stavene og hendene lengre ut fra kroppen? Ser for meg at man bruker mer krefter for å få samme kraft bakover?

Selv trønderne går ganske bredt med armene. 😁

5a00e72371900_NorthugNETT.jpg.602af99593c3d0b346a792ae010b444d.jpg

Og til sammenlikning, som Tessatroll er inne på i forrige innlegg mtp stil og teknikk.

5a00e8a7da8d5_images(1).jpg.5d19ebcffb9687d3a3d5adfc2c564040.jpgpolar-expeditions.thumb.jpg.0b8ecce37958e041d1f040b48f7b0c0d.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.