Jump to content

jakt med amok, vorn sekk og fangst


Jonas H

Recommended Posts

Hei.jeg har byttet ut min Norrøna Dovre sekk og Invisterte i ny jakt-sekk, ble en Vorn equipment lynx/gaup. Grunnen til dette var at jeg savnet et onklig og lettvint rifle/haglesystem på sekken! tenker og dele litt erfaring med dere etter noen fine jaktturer på Senja :)

Turen går til Svandalen en fredagskveld. Når vi kommer frem etablerer vi kamp, henger opp Amok draumr3 og får i oss lit mat og god drikke. Det er vind ute og kaldt, så det er bare og få opp tarpen, lage ly for vinden og ta kveld, vi skal tross alt tidlig opp og jakte ryper i storslått vær! Tarpen er strammet opp til maks! men blaffrer enda litt i vinden. Vi våkner 04:00 med at steggen kakler bak leiren (ååå så det frister) opp og gjøre sin nød for og krype bokstaveligtalt til køys igjen, mens nordlyser herjer og og himmelen er stjerneklar!  

Klokken ringer klokken 6, nydelig høstvær, vindstille og sol! dette må jo bare blir bra:D Vi jakter litt i nær området før frokost, steggen vekket en jegers innstikt før frokost! litt om sekken jeg brukte på denne turen. 

Bæresystemet er fantastisk godt, man kan lett justere sekken ut ifra din egen høyde/lengde på rygg slikt at denn passer deg! Hoftebeltet er kraftig og støtter godt rundt hoftene når en har mye vekt med seg .Selve bæresystemet er polstrert slikt at du får godt mellomrom mellem sekk og rygg! 

Jakt. Man løyser riflen lett ut men og dra i hendelen, øver mann litt blir det en lek ute i fjellet. Min Berreta p s55 fra 1971 har plast plate bake på kolben, noe som gjør det litt vannskelig og få den til og sitte godt i skuldra men tanke på litt kronglete skulder stropper i glatt stoff, har løst problemet med tape. 

Man må pakke smart for 20 liter er ikke mye når man skal ha med seg mat,drikke, klær, kikkert m.m.. sekken fås også i 40 Liter. 

Dersom man jakter med ett våpen og ikke har behov for et slikt rifle/haglesystem blir sekken litt tung og dra med seg.  

 

Vist du lurer på hvordan det er og sove på en seng(med roser) som kun de kongelige får nyte! ja da kan du godt invistere i en Draumr isteden for telt. Jeg er ikke av den typen som liker og sove lenge om dagene, men når Amoken er oppe, og posen er varm! ja det sover jeg gjerne noen timer till. den er AWSOME <3! Når man våkner er det bare og glide opp mygnettet, stramme opp ryggen og slakke på beina! ja da har men en real stressless, egen flaskeholder og andre utstyrslommer er det også, slitk at utstyret er på stell :) det tar ca 3 minutter så henger du i lufte og nyter utsikten!:) 

Det ble 5 ryper på oss! 12 timer i fjellet med knall sol! nyt bildene :)

22070297_10203885129885794_1489978144_o.jpg

22050866_10203885126165701_1503607309_o.jpg

22092767_10203885128605762_946579630_o.jpg

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Annonse

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy