Gå til innhold
Anders_G

Solcellepanel på langtur

Anbefalte innlegg

Har to solcelle panel, den ene er innbygget i en 12000 mAh batteribank. Har også et løst Brunton panel på oppgitt 4 watt. Begge sier di lader ved ved overskyet vær, men i praksis er det bare 90 grader på skikkelig sol som gir noe energi og snakke om. Tror det noen ganger er bare nok energi til å få lampa til å lyse. 

På 4.9.2017 den 11.02, Anders_G skrev:

Kanskje praktisk å bare kunne ha panelet hengende på sekken uansett vær?

Så dette kan du bare glemme å få noe særlig ladning av er min erfaring. Da må du ha sola i ryggen hele tiden. 

Så uansett hva du velger av løsinger, test det nøye ut før du reiser på en lengre tur, helst under de dårligste forholdene du forventer på turen. Da får du et realistisk bilde av hvordan det virker. Kunsten er nok heller å bruke minst mulig, særlig hvis det er dårlige solforhold for lading. 

Skal det tåle regn, test ut det også. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
29 minutter siden, Tor-Erik-L-77 skrev:

Er dette av et anerkjent merke og har du testet det i praksis?
Bare lurte da alt jeg så langt har lest om disse powerbankene med innebygd solcelle panel er at det er en gimmick. I praksis så lader de nesten ingenting.

Det fulgte med i kofferten til Satelittelefon. Merke er RoHS og er vel Kina produsert. Veier 815 gram og solpaneler er oppgitt til å gi max 2,5 powerfulle watt. 

I praktisk bruk tror jeg kapasitetene stemmer. Det starter å lade i skyggen, men krever knallsol 90 grader på for at det skal bli noe å snakke om. Blir som å sole seg, blir du ikke fort brun, er det for lite sol, og det samme gjelder solpaneler. 

Det kjennes bra bygget ut og "tungt". Brukt det på noen turer hvor vekt har spilt mindre rolle og har vært fornøyd med det så langt. Men hadde nok gått for et 21 watt panel og en lettere batteribank om jeg skulle kjøpt meg noe nytt. Skal det lades via kabel, må det ha 12,6 volt 800 mA. Så det går dårlig å koble det sammen med det løse panelet jeg har, som har USB utgang. Den medfølgende bruksanvisningen sier ikke så mye.IMG_1917.thumb.PNG.f7accc5e2df13a0c321f5d3d558cd8f9.PNG

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 • Lignende innhold

  • Av Steven Bergsnes
   Mtp på at det stort sett blåser alle retninger hele døgnet hele året langs kysten hvor eg bor og ferdes mest på tur og mtp turer vinterhalvåret hvor det er mindre tilgang på lys.
   Noen som vet om en som kan funke? Blei litt interessert i å prøve en, forbeholdt den er i ok str og pris for å prøve for nysgjerrighetens del 😊
   Mener på å ha hørt noe om bruk av d på langtur før.
   Jada til mitt bruk funker nok powerbank i massevis og solcellepanel om eg ska lenger. Men ser for meg at en vindturbin kunne vært ganske spennende å prøve, for utenom noen få turer har d stort sett vært mer vind enn vindstille. 
   Prøvde søke litt her på forumet men fant ingenting i farten. Gjerne send meg link om det finnes allerede en diskusjon på temaet og beklager i så tilfelle at eg starta en ny 😇
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.