Gå til innhold
Anders_G

Solcellepanel på langtur

Anbefalte innlegg

2 timer siden, tubbs skrev:


Fordelen jeg ser med Anker er at den automatisk begynner å lade igjen om det har vært såpass mørkt at den ikke gir nok
ladestrøm til telefon. 

 

Stor fprdel. Det gjer ikkje Goal Zero, i alle fall gjorde den ikkje det for oss no.

Fann Anker, men synes det var dumt at der var så få ulike utgangar. Det vil seie at det som ikkje let seg lade med USB må gjennom ein batteribank med ulike outputs, noko eg ser som ei (erfart) svakheit på langtur. 

No når me var på tur hadde me som sagt Goal Zeroen. Nomad 15. Den har ulike utgangar, som er ein fordel, inkl 12 V. Ein måtte dog ha ein adapter til denne, og eg fekk av di berre ladda banken med den, og så ladda eg satelitt telefonen (eldre som ikkje har USB) via den med 12 v ladder. Når denne banken då slutta å funke (Power Monkey eller kva svarten den heiter) vart det trøbtrøblete....så om ein er på lengre turar med eit assortert utval elektroniske dippeduttar og anna påkravd f....skap er det ei svakheit med langt dei fleste solcellepanel, at dei manglar fleire sortar moglegheiter for direktelading.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
10 minutter siden, Anders_G skrev:

Men det mest effektive er vel uansett å ha en powerbank mellom enheten du lader og solcellepanelet?

Ikkje nødvendigvis er mi meining :)  Kvifor ha ein mellomstasjon dersom ein kan direktelade? Det er jo også berre nok ein ting som kan gå til pises.

Ikkje at eg seier at eg hadde reist utan. Men dersom den går til helsikke og ein ikkje har moglegheiter for direktelading er jo det litt krøkette. Elles er det jo fint å ha bank så ein kan "lagre" straum til solfattige dagar :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
34 minutter siden, Anders_G skrev:

Kan jo lade powerbanken fra solcella samtidig som man lader mobilen, hodelykta etc fra powerbanken. Dette gjør jeg ofte hjemme med vanlige ladere i alle fall.

Det kan ein, det tek berre lenger tid :) Og store bankar (som dei fleste bankar med fleire typar output er) er nokså krevjande å lade same kva  type solcellepanel ein har.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.