Gå til innhold
Terka

Chair kit / stol - verdt å dra på?

Anbefalte innlegg

1 time siden, TheSleepwalker skrev:

Uten å kjøre inn noen tall i det hele, tenker jeg først det er best med bamse på toppen. Da vil du minimere varmeoverføringen inn til luftlaget i Expeden (den har 2 lag med dun og luft mellom ja?). Bamse underst vil føre til varmere luftlag inne i Expeden, høyere strålingstap gjennom luftlaget og mer konveksjon/luftsirkulasjon med påfølgende nedkjøling av din kalde skinke.

R-verdi er R-verdi. Uansett rekkefølge på lagene. Men, som flere påpeker, en tapper gjerne litt luft fra oppblåsbare for å få mer komfort. Da synker R-verdien noe. En bamse på toppen vil fordele kroppstrykket utover og gi færre punkter med liten avstand, og dermed noe høyere isolasjonseffekt. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, TheSleepwalker skrev:

Om du bare tar med konduksjon, så ja. Stråling og konveksjon er ikke lineært med temperatur. Hvis den oppblåsbare har et kontinuerlig fyll burde vi kunne se på den som et kontinuerlig porøst medium med lave strålings- og konveksjonstap, men om den har 2 lag med dun, og luft i mellom blir det noe annet. Dette har blitt diskutert litt mer detaljert på Skjult lenke - logg inn for å se den . Her påstår hvertfall en av dem at R-verdien er beregnet kun ved å inkludere konduksjon. I så fall Vil det være en forskjell på å ha celleplasten over eller under. 

Dette er for så vidt riktig, men jeg savner en forklaring på hvorfor et celleplastunderlag vil gi lavere samlet varmetap om det ligger oppå. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.