Gå til innhold
  • Bli medlem

Valg av telt: Orion eller Reinsfjell?


Rødreven

Anbefalte innlegg

1 time siden, virrma skrev:

Hullene ved kryssene har ikke oppstått ved oppsett, men når stengene har gnisset mot hverandre i vind. Man ser tydelig skadene på begge kanalene der stengene ligger mot hverandre. Konsekvensen av skanden, er at det blir mye lettere å stikke stanga gjennom også, men det har jeg hittil unngått. 

Aha! Der har vi faktisk en årsak ja. Jeg har faktisk ikke helt trodd at jeg er årsaken til alle de hullene! Takk for den! Da vet jeg og kanskje flere mer om dette! :)

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
1 time siden, virrma skrev:

Jeg kjøpte Reinsfjell SL i vår og har brukt det på sommerens turer. Vi er veldig godt fornøyd med hvordan teltet har håndtert den vinden vi har hatt, og jeg elsker høyden innvendig og vekten i sekken. Men status etter drøyt 20 bruksnetter er:

* Flere hull i bunnduk - det kommer inn vann

* Et bardunfeste har nesten løsnet

* Slitasjeskade (dvs hull) på stangkanalene der de krysser

* Hull i stangkanal der stang er stukket gjennom duken (10-åringen som lagde det, men jeg er ikke overrasket over at det skjedde. Synes det er vanskelig å få stangen opp i koppen, og opplever at jeg må gå rundt teltet for å få den på plass. Det er jeg ikke vant til fra andre telt)

* To små skader på ytterduk som jeg ikke aner hvordan har oppstått. 

Konklusjon? Jeg kommer til å klage til Helsport. 

Altså til en pris på 7695 kroner på Helsport sine hjemmesider, så er jo dette en skandale. Spent på hva de kommer med som svar på tiltale etter klagingen din. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Turlyst
1 time siden, virrma skrev:

Hullene ved kryssene har ikke oppstått ved oppsett, men når stengene har gnisset mot hverandre i vind. Man ser tydelig skadene på begge kanalene der stengene ligger mot hverandre. Konsekvensen av skanden, er at det blir mye lettere å stikke stanga gjennom også, men det har jeg hittil unngått. 

I tillegg til stoffet - kan det være en konstruksjonsfeil? Har aldri opplevd liknende på noen av mine ikke SL-telt med kryssende stenger.

Exped har liknende konstruksjon på Orion UL og Extreme, men på disse er stangkanalene i tykkere stoff.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På mitt Ringstind så er det vanskelig å få stanga opp i koppen hvis man ikke løsner det underliggende strammende båndet først. Gjør man det så går det som en drøm. :)

Jeg er nøye med å fjerne alle skarpe objekter som kongler og kvister før oppsett og har aldri opplevd hull i bunnduk hverken i Ringstind eller Nallo. Det sier seg nesten selv synes jeg at tynn teltduk ikke tåler dette med kroppstyngde over. Men at den burde tåle barnåler er noe annet selv om jeg er forsiktig med mye av det også og plukker de bort hvis de blir sittende under. 

Endret av RoyN
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg hverken aksjer i Exped eller Helsport og synes det er bra brukererfaringene kommer fram da jeg har siklet på begge disse teltene tidligere.  :)

Men til og med UL versjonen markedsføres da som et firesesongs-telt på hjemmesidene til Exped. Og oppbygningen virker jo identisk. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen opererer med 5 sesonger på soveposer, kanskje det burde gjelde telt også?

Definisjonen på vinter her og vinter der behøver ikke nødvengigvis bety det samme som det vi forventer den skal være. Altså den 4'de sesongen kan ha et temmelig stort spenn på klimatiske forhold, alt etter fra hvor du befinner deg på kloden.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 timer siden, Omnilite skrev:

Noen opererer med 5 sesonger på soveposer, kanskje det burde gjelde telt også?

Stakkars nybegynnere som skal ha telt første gangen da og som drar i en av de kjente sportsvarekjedene for å handle. 😂😂😂

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

34 minutes ago, Tessatroll said:


Når eg tenkjer meg om.....er eg rett og slett ei skikkeleg monsterdundrekløne? Ja faktisk. Då var det avgjort. Eg kan ikkje kjøpe Reinsfjell. 

 

Om ej huske rett så hadde du vel halve foreldreretten til et Nallo2 fra før og det matche vel Reinsfjell både på plass og vekt:) 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner ikke problemet jeg :P

Kjøp Tarptent Scarp 2. Den har kraftigere duk, utenpåliggende stangkanal(to av stengene(valgfritt) står på korker), og nok plass til to personer. @Walle og jeg har hatt seks netter i dette teltet over Tafjordfjella og Reinheimen. Det gikk utmerket.

Men nei, det tåler heller ikke alt.

 

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

36 minutter siden, tronn skrev:

Kjøp Tarptent Scarp 2.

Istemmes!

Jeg tenker enda på kjøp, men har 3 stk 2ish mannstelt (ish pga de egentlig er 1,5 mannstelt, men går greit med 1 voksen og 1 barn), så jeg må nesten kvitte meg med ett før jeg kjøper. PG det er ikke lett 😱

Anbefaler alle venner og kjente om å kjøpe Scarp 2, om det er telt i den klassen de er på utkikk etter.

Jeg og @tronn er ikke de minste av de minste, og jeg var egentlig overrasket hvor god plass vi hadde i teltet. 

Det er i tillegg superenkelt å klipse av innerteltet  i en fei ( eller på om du vil)

Det er flere som bruker teltet hele året, både over og under tregrensen (dog kanskje ikke så mange i Norge)

 

Legger ved noen bilder av Scarp'en da vi testet litt oppsett før turen i 2014.

Posene/liggeunderlagene:

Exped Synmat UL 7 LW (om jeg husker rett) og Western Mountaineering Alpinlite på den ene siden og Thermarest Xtherm og Western Mountaineering Summerlite på den andre siden.

De svarte stengene kan utelates som man ikke forventer dårlig vær, da teltet står fint med den ene stangen (i den gule sleeven) selv med noe vind.  Ønsker man derimot å forsikre seg eller at teltet skal være selvstående, tar man med seg de svarte stengen også :-)

 

IMG_4862.thumb.JPG.d8ba33a31b6ed6beb5345d725c0d05c1.JPG

 

IMG_4865.thumb.JPG.326ca421fe9841ad5647ca646f2e69ff.JPG

 

Hadde litt problemer med linselus på dette bildet... 😏

IMG_4868.thumb.JPG.c06589aa06f5250dec556ee685a7ec34.JPG

 

Her også...

IMG_4872.thumb.JPG.3ac330481b32f3749a00f84373843790.JPG

 

Konklusjon:

Kjøp Tarptent Scarp 2.

Så vidt jeg vet får du ikke kjøpt det i butikk i Norge, og det nærmeste man kommer er en liten nettbutikk i Danmark (veldig hyggelig eier, har handlet litt fra ham)

http://www.backpackinglight.dk/

eller rett fra produsenten:

www.tarptent.com

 

 

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Reinsfjell Superlight 3 ble etter mange timer med lesing av tester, forum og sammenligning av teltspesifikasjoner, det valget mitt falt på. Jeg har virkelig sansen for teltet – både størrelsen, takhøyden, vekt, og det å ha to dører og fortelt. Men hvis jeg skal være helt ærlig vurderer jeg nå å selge teltet av flere grunner.

1. Mitt telt lekker som en sil i begge forteltene. Vi snakker ikke om noen dråper på footprinten, men små vanndammer. Bagasjen blir deretter. Mye mulig jeg bare var uheldig med mitt telt

2. Det har blitt hull i teltduken der de to stengene møtes (gjelder begge sider av teltet), noe som oppsto etter få overnattinger. Tipper det enten skjer når stengene tres i raskt og det skapes friksjon, eller at stengene ganger mot hverandre når det blåser. Jeg har vært veldig forsiktig med teltet

3. Bunnduken er såpeglatt, noe som har resultert i at jeg har måttet «beise» hele liggeunderlaget mitt med Aquasure for ikke å bli liggende i hjørnet av innerteltet og få våt sovepose. Aquasure eller silikon løser problemet fint

4. Bunnduken tåler lite, men har du footprint er ikke dette noe problem. Et godt alternativ til å kjøpe footprint er kanskje å kjøpe et litt tyngre og mer solid telt.

5. Jeg har prøvd teltet i liten kuling, og selv om teltet i følge test skal tåle en vindstyrke på 25-30 ms, vil jeg helst ligge i et annet telt neste gang :) Kanskje jeg bare er pinglete

6. Forteltene er på grensen til for små med 62 liters sekk

Helsport har velvillig byttet ut teltet, noe jeg setter stor pris på, og noe som viser at de er en usedvanlig seriøs aktør. Jeg sitter derfor nå med et nytt og ubrukt telt, og lurer på om jeg heller skal selge det, fremfor å gi det en ny sjanse. Man får jo mer penger når man selger noe nytt, og jeg kan ikke helt se hvorfor det nye teltet skal være noe mer vanntett.

Jeg lurer rett og slett på om jeg må senke vektkravene mine noe... Velger man et telt som er litt mer solid og har en bedre bunnduk kan man jo kanskje droppe footprinten. Orion-teltene ser ut til å være mer solide, og ser ikke ut til å ha den samme stangproblematikken, da det kan virke som de er forsterket i de områdene. Bunnduken på Orion skal være langt mer vanntett enn på Reinsfjell, men det ser ut som teltduken ikke går helt ned til bakken. Det gir sikkert god lufting, men også mygg og trolig regnsprut om du setter opp teltet på hardt underlag som fjell eller svaberg. 

Mulig jeg kupper tråden nå (beklager)... Selv er jeg på jakt etter et tremannstelt for vår, sommer og høst, som i all hovedsak skal benyttes på fjell og vidde, men kanskje også på noen fisketurer i skogen. Det må tåle det været man ofte kan oppleve i fjellet, slik at man kan føle seg relativt trygg, selv når værmeldingen ikke stemmer helt. Jeg ønsker meg et selvstående kuppeltelt med to dører/fortelt. Takhøyden må være 105cm eller høyere, samtidig som 105cm egentlig er høyt nok. Jeg ønsker at innertelt og yttertelt, og eventuelt footprint kan slås opp samtidig, slik som det kan på Reinsfjell-teltet. Det ser ut som det kanskje finnes flere muligheter om jeg går ned fra ned tre- til tomannstelt, noe som kan være aktuelt, selv om det ikke ville blitt spesielt populært. Ny maksvekt har jeg i grunn ikke grublet så mye over, og det er vel der utfordringene dukker opp.

Alt i alt begynner jeg å bli litt mett på å lete etter et passende telt, og kjøper snart en slik en. Da holder jeg meg i alle fall tørr. Den er jo også fin for oss som ikke får dratt ut så ofte på tur :)

ddasumi-bed-tents-25627.jpg.b4bd1c18945307c4592aefaa4b1c91f9.jpg

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mareng

@BSD hva med fjellreven abisko dome?

Går vekten på liggeunderlag, sovepose, sekk og kokeapparat opp blir det snakk om mye. Går kun vekten på teltet opp, merkes ikke dette i totalen. Heller en 16kg sekk og en skikkelig bolig, enn en 15 kg sekk og en dårlig bolig. Teltet betyr så veldig mye på tur, synes jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 timer siden, BSD skrev:

Reinsfjell Superlight 3 ble etter mange timer med lesing av tester, forum og sammenligning av teltspesifikasjoner, det valget mitt falt på. Jeg har virkelig sansen for teltet – både størrelsen, takhøyden, vekt, og det å ha to dører og fortelt. Men hvis jeg skal være helt ærlig vurderer jeg nå å selge teltet av flere grunner.

1. Mitt telt lekker som en sil i begge forteltene. Vi snakker ikke om noen dråper på footprinten, men små vanndammer. Bagasjen blir deretter. Mye mulig jeg bare var uheldig med mitt telt

2. Det har blitt hull i teltduken der de to stengene møtes (gjelder begge sider av teltet), noe som oppsto etter få overnattinger. Tipper det enten skjer når stengene tres i raskt og det skapes friksjon, eller at stengene ganger mot hverandre når det blåser. Jeg har vært veldig forsiktig med teltet

3. Bunnduken er såpeglatt, noe som har resultert i at jeg har måttet «beise» hele liggeunderlaget mitt med Aquasure for ikke å bli liggende i hjørnet av innerteltet og få våt sovepose. Aquasure eller silikon løser problemet fint

4. Bunnduken tåler lite, men har du footprint er ikke dette noe problem. Et godt alternativ til å kjøpe footprint er kanskje å kjøpe et litt tyngre og mer solid telt.

5. Jeg har prøvd teltet i liten kuling, og selv om teltet i følge test skal tåle en vindstyrke på 25-30 ms, vil jeg helst ligge i et annet telt neste gang :) Kanskje jeg bare er pinglete

6. Forteltene er på grensen til for små med 62 liters sekk

Helsport har velvillig byttet ut teltet, noe jeg setter stor pris på, og noe som viser at de er en usedvanlig seriøs aktør. Jeg sitter derfor nå med et nytt og ubrukt telt, og lurer på om jeg heller skal selge det, fremfor å gi det en ny sjanse. Man får jo mer penger når man selger noe nytt, og jeg kan ikke helt se hvorfor det nye teltet skal være noe mer vanntett.

Jeg lurer rett og slett på om jeg må senke vektkravene mine noe... Velger man et telt som er litt mer solid og har en bedre bunnduk kan man jo kanskje droppe footprinten. Orion-teltene ser ut til å være mer solide, og ser ikke ut til å ha den samme stangproblematikken, da det kan virke som de er forsterket i de områdene. Bunnduken på Orion skal være langt mer vanntett enn på Reinsfjell, men det ser ut som teltduken ikke går helt ned til bakken. Det gir sikkert god lufting, men også mygg og trolig regnsprut om du setter opp teltet på hardt underlag som fjell eller svaberg. 

Mulig jeg kupper tråden nå (beklager)... Selv er jeg på jakt etter et tremannstelt for vår, sommer og høst, som i all hovedsak skal benyttes på fjell og vidde, men kanskje også på noen fisketurer i skogen. Det må tåle det været man ofte kan oppleve i fjellet, slik at man kan føle seg relativt trygg, selv når værmeldingen ikke stemmer helt. Jeg ønsker meg et selvstående kuppeltelt med to dører/fortelt. Takhøyden må være 105cm eller høyere, samtidig som 105cm egentlig er høyt nok. Jeg ønsker at innertelt og yttertelt, og eventuelt footprint kan slås opp samtidig, slik som det kan på Reinsfjell-teltet. Det ser ut som det kanskje finnes flere muligheter om jeg går ned fra ned tre- til tomannstelt, noe som kan være aktuelt, selv om det ikke ville blitt spesielt populært. Ny maksvekt har jeg i grunn ikke grublet så mye over, og det er vel der utfordringene dukker opp.

Alt i alt begynner jeg å bli litt mett på å lete etter et passende telt, og kjøper snart en slik en. Da holder jeg meg i alle fall tørr. Den er jo også fin for oss som ikke får dratt ut så ofte på tur :)

ddasumi-bed-tents-25627.jpg.b4bd1c18945307c4592aefaa4b1c91f9.jpg

Rør. 

Er teltet vært lekk hver gang du har brukt det eller var det ved første gangs bruk? Det er en kjent sak at mange telt lekker litt i sømmene første gang det blir vått. 

Det kunne vært artig å vite hva slags terreng du har brukt teltet i og hvor mye. Er det så ille som du skisserer bør det være soleklar reklamasjon til Helsport. Jeg syntes bare erfaringen avviker såpass mye fra de fleste andres. 

  • Liker 2
  • Takk 1
  • Hehe 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

52 minutes ago, whistler said:

Rør. 

 

Tror kanskje du bør prøve siste versjon av Reinsfjell før du hiver ut en slik påstand. Flere som har opplevd helt like lekkasjer og skader så det er jo ikke tilfeldig lenger. Angrer på jeg ikke hoppet på Reinsfjell med en gang det kom på markedet og kun hadde barnålprobelematikken 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 timer siden, whistler skrev:

Rør. 

Er teltet vært lekk hver gang du har brukt det eller var det ved første gangs bruk? Det er en kjent sak at mange telt lekker litt i sømmene første gang det blir vått. 

Det kunne vært artig å vite hva slags terreng du har brukt teltet i og hvor mye. Er det så ille som du skisserer bør det være soleklar reklamasjon til Helsport. Jeg syntes bare erfaringen avviker såpass mye fra de fleste andres. 

Les innlegget hans en gang til. Han har reklamert og har fått et nytt av Helsport (kudos til Helsport der). Likevel så lurer han nå på å selge det han nå har fått fra Helsport (bedre verdi som ubrukt) og bytte i noe annet. 

  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mareng
38 minutter siden, whistler skrev:

Hehe. Ikke uenig i det. Det skulle vært med noen linjer til. 

Det jeg mener er at det blir veldig mye synsing om egenskapene uten så mye reell testing. 

Jeg har lest mye bra om teltet, men ikke første gang jeg har lest om flere av disse punktene. Superlight til Helsport virker litt for lett, litt for skjør rett og slett, utifra det jeg leser på nettet. 

Det er brukt over flere netter, det kommer fram i inlegget, men hvor mange netter man han svare for selv. Nok til at Helsport leverer ett nytt telt.

Det som er betryggende er at om du ikke er fornøyd med ett produkt fra Helsport har du en god kundeservice å forholde deg til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt fire Helsport Superlight telt og en Tarp, 2xRingstind, Reinsfjell og Trolltinden. Bitihorn Tarp. Ca 75  overnattinger i disse, hvorav ca 50 i et og samme Trolltinden. Kan se veldig lite slitasje og alle har vært tette. Synes SL serien er både solid og sikker, og har litt problem med å se at et tynt stoff ikke er like bra som et tung, når det brukes riktig. Men det slites fortere og har en levetid på ca 150-200 overnattinger i følge brukererfaringer fra andre nettsteder. Normalt bruksmønster er vel for mange 4-7 overnattinger i året. Og som @whistler sier holder det 5 år er det bra for mitt bruk. Hadde også 40-50 overnattinger i Hilleberg Rajd, superlette stoffer og så ut omtrent som nytt. Footprint og Superlight blir helt feil, må du ha footprint ikke kjøpt et SL telt. Riktig brukt og bardunering er også viktig i forhold til både lekkasjer og slitasje det er en del av SL pakka. 

Litt bilder og mere konkrete fakta om bruk hadde vært fint, ellers blir det mye synsing.

Og Ja -Alt ryker bare du belaster det nok. Som konstruktør lærer man seg det ganske fort, så Superlight er et valg med noen konsekvenser. 

Har bygd om mitt Trolltiden til 4 sesongers, men ikke testet det etter ombygging.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 1.8.2017 den 11.54, tronn skrev:

Skjønner ikke problemet jeg :P

Kjøp Tarptent Scarp 2. Den har kraftigere duk, utenpåliggende stangkanal(to av stengene(valgfritt) står på korker), og nok plass til to personer. @Walle og jeg har hatt seks netter i dette teltet over Tafjordfjella og Reinheimen. Det gikk utmerket.

Men nei, det tåler heller ikke alt.

 

Har i dag ett ringstind  (vanlig utgave), som jeg egebtlig er fornøyd med. Litt kukent å sette opp ned alle sine plugger, men ikke noe å klage på. Eneste er at jeg synes teltet er for stort for meg hehe:) så vil ha noe mindre, og hr siklet på tarptent scarp 1!!! Kommer nå med kraftigere stang også! Men lurer veldig på om man skal ha mesh intnertelt eller ikke. Så på bildene dine at har mesh! Funker bra!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.