Gå til innhold
AlexE

Hilleberg Unna eller Niak til meg og bikkja?

Anbefalte innlegg

Hei,

Skal gå til innkjøp av et solotelt til meg og bikkja og denne gangen har jeg virkelig lyst på et Hillebergtelt. Det står mellom Unna og Niak. Niak frister nok mest pga vekt og et lite fortelt til matlaging, men er usikker på om det holder til de virkelige rufsete dagene. Teltet skal brukes vår, sommer og høst. Mest under tregrensa, men mulighet for noen viddeturer. Bikkja skal sove inne i teltet. Noen som har kjennskap til disse teltene som kan komme med noen betraktninger?

På forhånd takk!

Alex

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei

Jeg har bare prøvd niak. Det er litt trangt for 2 personer, men kan trygt anbefale det. Forteltet er stort nok til matlaging, men da må sekken ut i regnet.

Hvis du befinner deg i osloområdet neste helg kan jeg ta det med en tur i parken, så får du prøvd selv.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei.

Jeg har Niak men ikke Unna, så jeg kan ikke gi deg en adekvat sammenligning mellom disse to. Men jeg kan jo si en del om Niak. 

Teltet ble kjøpt med tiltenkt bruk for soloturer men jeg ønsket også at det skulle kunne brukes på turer hvor samboer eller hund er med.
Fra før har jeg både Hilleberg Jannu (til vinterturer) og Exped Orion Extreme II (til turer hvor vekt ikke er viktig og luksusplass er viktigst).

Niak er veldig pakkvennlig, både med tanke på størrelse og vekt i sekken. Det er svært enkelt og raskt å sette opp, og krever hverken mange plugger eller store plassen for å stå godt. På godværsdager og plant underlag kan man faktisk nøye seg med to plugger (en foran for å strekke ut fortelt fortelt og en bak for lufting/avstand mellom ytter- og innerduk).

Jeg var i begynnelsen litt skeptisk til at innertelt bare har mesh i dør, men dette har ikke vært noe problem. Jeg opplever teltet som et "varmt" telt, grunnet tettvevd mesh. I dette kommer en av mine få innvendinger inn, jeg skulle ønsket at innertelt hadde hatt en lukkbar meshlufting i bakkant opp mot tak. Men jeg tipper Hilleberg har hatt enkelhet og lav vekt i høysetet ved konstruksjon. Dette har dog ikke vært et stort problem for meg, når solsteken står på bør man jo komme seg ut og nyte vær og natur.

Teltet har godt med barduner og står godt i vind. Da jeg i fjor brukte det på en 4 dagers tur på snaufjell hadde jeg 1 døgn med slagregn og vind i 12-14 ms. Teltet stod meget godt og alt var tørt og fint i innertelt. Liggelengden er god for meg, jeg er 183 cm høy og kan fint stekke meg ut uten å komme bort i innerteltsduk i fot- eller hodeende. Samboer og jeg har brukt teltet sammen på tur og det er romslig nok for oss to samt at det har plass til min 80 l. sekk i fortelt. Det krever at man er litt organisert men for et petimeter som meg er ikke dette noe problem.

Teltet er utstyrt med to innerlommer i mesh, hver med et stort rom og et mindre. Her kommer min andre innvendig inn. Meshlommen på dørsiden er sydd i på venstre side når man kommer inn utenfra. Men glidelås i dør åpnes fra høyre. dermed må man åpne mye av dør for å få tilgang til ting man evt. oppbevarer der. Innerlomme på bakvegg er sydd inn på høyre side sett utenfra, og dermed må man åpne innerteltsdør mye for å få tilgang. Litt teit dersom man står ute i mygg og knotthel**te og har glemt knottoljen inne i en av lommene. Det hadde etter mitt syn vært bedre å bare kunne åpne innerdør litt og stukket en hånd inn for å få tak i ting uten å måtte åpne så mye. Men ved at lommen på dørside er plassert til venstre og dør åpnes fra høyre (dobbelt glidelås) kan man enkelt stappe meshdør ned i den minste lommen, hvilket jo også kan ha sine fordeler. Innerdør har for øvrig to strikk og hemper så man kan rulle meshdør til siden og feste denne.

Alt i alt kan jeg varmt anbefale teltet, dette er et supert telt til soloturer og har mulighet for to pers eller 1 pers og hund. Hunden som har vært med er en alaskan husky. Til tross for mine små anmerkninger er dette veldig bra saker.

To bilder av teltet under bruk, krever som sagt lite plass :-)

morgenstemning.jpg

Hilleberg Niak (2).jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tror nok Niak holder mer enn godt selv i litt ruskvær på fjellet ☺️
Du skriver ikke hvilken str. det er på hund.
Jeg kikka på både Niak og Unna og havnet på sistnevnte.
Mer enn god nok plass til meg og liten terrier i det! Hadde jeg fortsatt hatt doberman så hadde det blitt Jannu eller Allak.
Da kan jo bikkja bære endel i kløv.
For min del er kombinasjonen Unna og en lett tarp det mest ideèle. Og man skal ikke ha store bikkja for at den ihvertfall kan bære tarpen + litt småtteri i kløven ☺️

Endret av tubbs

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 10.6.2017 den 11.39, martin.m skrev:

To bilder av teltet under bruk, krever som sagt lite plass :-)

morgenstemning.jpg

Hilleberg Niak (2).jpg

Hvor er det øverste bildet tatt?

Herlig utsikt å våkne til :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
45 minutter siden, Walle skrev:

Hvor er det øverste bildet tatt?

Herlig utsikt å våkne til :-)

Skjult lenke - logg inn for å se den: Bildet er tatt i våres på nordre Kolsåstopp. Utsikt mot søndre topp, med Setertjern og mast, og utover Bærum samt Oslo i tillegg til fjorden. Kort turrapport:

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei,

Takk for mange gode svar! Ser ut til at Niak er et godt alternativ for meg. Bikkja er en blandingshund på størrelse med en labrador.

A

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Navigatøren
   Jeg vet det har vært en del tråder om snømatter eller ikke. Jeg kjøpte meg et Keron 3GT og vurderer å få sydd på snømatter. Er det noen her som har 
   erfaring med dette? er det verdt det? og måtte dere sende teltet inn til Hilleberg? Hva kostet det?
    
  • Av Amaya
   (For ordens skyld: Jeg kommer til å dra og prøve aktuelle sekker, for å finne en som sitter godt  Vil bare orientere meg litt i jungelen av muligheter først  )
   Jeg skal gå til innkjøp av tursekk til bruk både på hytte-til-hytte- og teltur.
   Normalt sett vil jeg gjerne begrense oppakningen til 12-17kg, men jeg vil gjerne at det skal være mulig å bære hunden min i tilfelle noe skulle skje, uten at jeg sliter i stykker sekken eller meg selv. Har en 25kg blandingshund på størrelse med liten labradortispe. I et eventuelt nødstilfelle ville jeg antakelig lagt igjen noe utstyr eller fått en venn til å ta noe av oppakningen slik at sekken ikke blir stort tyngre enn rundt 30kg. Budsjett: Maks 4000,-
   Funksjoner jeg ønsker meg:
   Bæresystem som ikke blir vondt med 25-30kg oppakning Romslig hovedrom med åpning både i topp, bunn og front (enklere å få hunden inn) Kraftig stoff som ikke rives opp uten videre av huneklør Godt med lommer eller festemuligheter utenom hovedrom, slik at det går an å pakke om sekken for å gjøre plass til hunden. At sekken i seg selv er litt "fast i fisken" og ikke blir altfor ustabil med pelsdotten oppi Gjerne damemodell (om det er relevant er jeg 173cm høy, med rygglengde på ca 46cm) Minimum 65 L. Har kikket litt på Lundhags Gnaur og Fjällräven Kajka. Synes også mange av modellene til Gregory og Osprey ser interessante ut, men er litt nyskjerige på om de er for "myke" (ikke faste i fisken  ).
   - Amaya
  • Av Humbug
   Min ruslebror Asbjørn, hans hund Tyri, og jeg har vært på en medstrømsekspedisjon i Sølendalen. Videobevis her:
   Og to ferdige episoder av en nært forestående trilogi i fem deler her:
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Tur123
   Hei,
   Jeg og søsteren min har tenkt oss på en 3-6 dagers telttur. Hun bor i Stavanger og har bil, jeg bor i Oslo uten bil og har i tillegg en hund som skal være med (kan derfor ikke ta buss, men må ta tog..) Har dere noen gode turforslag hvor det er lett for oss å møtes på midten ca? Vi er fleksible i antall dager, men er ikke så erfarne, så gjerne noe som ikke er så altfor krevende. Hunden er også 12,5 år ,så vi kommer til å ta det litt rolig
   På forhånd tusen takk for gode tips, vi venter i spenning
  • Av Kristian J. Vabø
   Nyheter for 2021 fra Hilleberg:

   Helags 2 og 3 i Yellow label-serien, og Soulo i black label-serien..
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.