Gå til innhold
  • Bli medlem

Travel light, rimelige packrafts


Anbefalte innlegg

Annonse
4 hours ago, Thomas E said:

I følge en annen tråd har dessverre den norske importøren sørget for at andre ikke får lov å handle direkte fra dem:

Jeg tenker også at hva han mener og hva som faktisk skjer kan være to forskjellige ting. Hvis alternativet er at de ikke selger båtene så er det kanskje åpning alikevel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

54 minutter siden, Tor Magnus skrev:

Jeg tenker også at hva han mener og hva som faktisk skjer kan være to forskjellige ting. Hvis alternativet er at de ikke selger båtene så er det kanskje åpning alikevel.

Jeg kommer i hvert fall ikke til å handle hos en sånn forhandler, så i mitt tilfelle er det alternativet ja. Men hva Travellight tror om det er vel en annen sak. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

16 minutter siden, Eksilbergenseren skrev:

Det er helt OK å gå utenom importører, med de fordeler og ulemper det medfører, men jeg synes kanskje ikke det er noen grunn til å omtale dette som "en sånn forhandler".

Jeg er ikke interessert i å diskutere den enkelte forhandler da jeg synes vedkommende har klart å få mer enn nok oppmerksomhet her allerede, men vil likevel presisere at den uttalelsen jeg kom med kom ikke med grunnlag kun i det siste stuntet om enerett, men hele opptredenen på forumet samlet. Bare så det ikke misforstås.

Andre får mene annet, selvfølgelig.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 31.3.2018 den 9.31, Kolbjørn K skrev:

Hei. Vi i Kipara.no forhandler packraftene fra Travel Light nå i Norge og det er derfor ikke lenger mulig å bestille direkte fra Kina. Dere vil da bare bli henvist til oss. Men vi hjelper dere med å finne kvalitets packrafter som ligger godt under andre i pris.

1 time siden, Eksilbergenseren skrev:

Jeg kjenner ikke hele saken, og ikke KolbjørnK heller, som muligens bare uttaler seg litt klønete. Jeg tror kanskje det han sier blir tolket litt verre enn det er.

Det er helt vanlig at en importør krever eller får en enerett i sitt område. I tillegg til å tilby import og norske forbrukerrettigheter så er jo vanligvis slik at det er importøren som står for markedsføringsutgifter. Da vil importøren nødvendigvis måtte kreve en høyere pris enn produsenten. Produsenten tjener mer penger fordi importøren får opp salgsvolumet, og importøren tjener penger på prispåslaget (minus utgifter). Å inngå en avtale om eksklusivitet er derfor gunstig for både produsent og importør. Prisøkning gir selvsagt en ulempe for kunden, men det er også disse mekanismene som gjør at vi vet om varer fra utlandet, og at vi har dem i butikker.

Det er helt OK å gå utenom importører, med de fordeler og ulemper det medfører, men jeg synes kanskje ikke det er noen grunn til å omtale dette som "en sånn forhandler".

Forhandler kom litt skeivt ut i en annen tråd ved å ikke direkte oppgi at han var forhandler med en gang, og rettet det senere. Kan ikke se at det skulle være noe problematisk at importør har avtale med produsent for et marked (Norge). Det er vel normal praksis for de aller fleste produsenter, og noen tilfeller der nettbutikker importerer direkte fra produsent for varer som ikke har importør(er) i Norge. 

Har jo etterhvert kommet flere forhandlere av packrafter i Norge som har gjort det på denne måten. Packrafting.com, Packraft Norge, Kipara og Packraft.no i tillegg til Nortik som blant annet selges hos Hekta på tur og Amfibi. Greit at det blir litt bedre utvalg og konkkuranse i Norge. Kanskje prisene til og med blir litt mer vennlige etter hvert.

Selvsagt lov å være skuffet over ikke å få forhandle selv med produsent, men kanskje en ide å forhandle med noen av forhandlerne om rabatter for Fjellforum eller gruppekjøp? 

  • Liker 5
  • Takk 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

West systems har også fått inn en variant, kjent merke, men nye på packrafts. 

Det trenger forøvrig ikke å være likhetstegn i at man får enerett som importør, slike avtaler varierer veldig. 

Det får være opp til den enkelte om man syns det er verdt å betale den merkostnaden leverandøren har. Garantier(soliditet til å kunne betjene økonomien ved heft f.eks), faglig rådgivning, tilgang på deler? Fysisk testing av båter? Dekking av frakt, risiko, rask leveranse etc...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det som gjør det problematisk for meg å handle disse via norsk forhandler er egentlig det at noen allerede har fått utført et gruppekjøp fra produsenten, hvor de har kommet seg unna med en ekstremt mye lavere pris enn hva jeg vil måtte betale bare uker etterpå, for nøyaktig samme produkt.

Jeg vet jo at jeg vil få "norsk" forbrukerrett med på kjøpet, men for meg har den antatt liten verdi. River jeg opp packraften får jeg uansett ikke ny. Ser ikke at det er så forferdelig mye 'som kan skje med produktet der jeg vil få bruk for slike rettigheter heller.

Når norsk forhandler også skrev dette i en annen tråd ble jeg svært provosert:
 

Sitat

"Hvis jeg kan kommentere det med gruppekjøp (med fare for å bli stengt ute :) )så ble det gjort for ett par uker siden, men det hullet er tettet nå. Fabrikken vil helst ha en kontakt per land. "



....."Hullet er tettet".....
Faktumet er jo at vedkommende er årsaken til at det kanskje ikke blir flere gruppekjøp med lavere priser.
Men han har jo helt klart all rett til å gjøre dette til butikk, og all ære til han om han gjør seg noen kroner på det.
For meg personlig er ikke dette mulig å svelge, og jeg klarer ikke å få meg til å betale mer enn overhode nødvendig, så dersom noen ønsker å foreta gruppekjøp og stille et "salg / ikke salg tilbud" til produsenten så er jeg med på det.
 

Endret av dimex
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@dimex her sier du det nok mange tenker. "hullet er tettet.." Jeg er også i den kategorien som ikke har interesse av å betale et påslag på mange tusen for norske forbrukerrettigheter som vi neppe får særlig mye bruk for uansett. Skulle noe gå galt klarer jeg fint å håndtere dette selv opp mot produsent. Returfrakt til importøren skal være rimelig høy før det ikke svarer seg. 

Jeg er med på et Salg / ikke salg-tilbud til produsent.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så klart greit spare penger men er nå sånn det fungerer som regel forhandler får til avtale med produsent om enerett import noe jeg tror alle oppegående som vil drive en butikk for vare går mindre av må gjøre skal de greie seg.  Som nevnt tidligere her så kom han vel litt skjevt ut ikke presenterte seg som forhandler men han kan være ok for det jeg gir heller folk en mulighet bra at noen skaper bedrifter her til lands mange bedrifter gir opp må legge ned. 

 Tror alle som driver eller har prøvd drive butikk i Norge vet det ikke er lett og sånt fungerer med mye varer man sikrer forhandlerrett best mulig skal man kunne overleve og drifte lokale, regnskap, ansatte, forsikring, arbeidsgiveravgift ,markedsføring osv mange kunder ikke tenker på derfor går på pris ikke bare forbrukerrett det går på pris for... Men jo mer vi handler og mer forhandlere blir av vare jo billigere og enklere få i varer her til lands . Sponser heller en norsk forhandler , slipper få skadet vare ,vente på toll og annet styr hvis skulle skje noe .Blir og mer penger i felleskassa man kanskje kan få bruk for man blir syk eller gammel.. Og nei jeg kjenner ikke fyren men før roper ulv ulv så ser jeg det fra begge sitt ståsted: butikk og kunde begge er tjent på vi har handel her til lands man kan få til gode avtaler med forhandle pris eller gruppekjøp omtrent uansett vare er. .

  • Liker 5
  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mareng

Det koster å drive butikk i Norge, kanskje ikke rart at det er billigere å kjøpe noe direkte fra Kina når man ser på hvilke velferdsordninger og lønninger de jobber for.

Støtter gjerne en norsk forhandler, selv om det koster noen kroner mer. Da vet jeg at noe av pengene går til fellekassa vår, og jeg vet at når forhandler tar ut overskuddet sitt vil noe av det også gå i felleskassa, samt at når han bruker overskuddet/fortjenesten på andre ting vil det igjen gå noe i felleskassa i form av avgifter og moms på det pengene blir brukt på 👍 Jeg får norske forbrukerrettigheter, og kanskje er jeg med på å forhindre at en eller flere personer i norge må motta sin lønn fra nav.

Endret av Mareng
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er heilt vanleg å gjere det slik.

Også innenlands er det mange butikker som krev at leverandør/importør opptrår på ein måte mtp prissetting som gjer at butikkane ikkje endar opp som eit reint "utstillingsvindauge" for så å miste kjøpet til leverandør/produsent sjølv. 

Eg veit ikkje med dykk, men eg gidd ikkje arbeide gratis for at andre kan spare seg (kunden) eller tenke seg (leverandør direkte) nokre lappar (som truleg hår med til anna bodfyll likevel?). 

Den siste var meint som ein litt humoristisk sleivar, men altså, kven av dykk gidd arbeide gratis? 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan vi enten stoppe eller separere ut diskusjonen om forhandlere?

Er det noen som ønsker å ta på seg oppgaven å forhandle/administrere et nytt gruppekjøp? 

Jeg tar på meg oppgaven å organisere kjøp. Jeg regner med at vi kjører et greit salg/ikke salg spørsmål til Travel Light.

Dette er uansett maks pris jeg er villig til å betale for en slik båt, ved høyere pris kan jeg like gjerne kjøpe en original Packraft.

  • Liker 1
  • Takk 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis de som er interesserte kan sette opp spec i følgende format så kan jeg samle det og gjøre en forespørsel:

Model: ULRB220 -> USD 339 (6-20)
Colour: Red
Spray deck: Ja -> USD 59 (6-20)
Thigh Brace Straps: Nei
Airtight Tizip: Nei
Inflateable floor: Nei

Collapsible paddle: Carbon/Carbon -> USD 118 (Hvis tilgjengelig)

Total: USD 516

 

Prislister: (Noen som vet om det er noen oppdaterte lister? Hvis ikke ber jeg om det når jeg kontakter de.)

2017 AUDAC SPORTS PACKRAFTS CATALOGUE & PRICELIST.pdf

4 pcs paddle prices .pdf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 minutter siden, Tor Magnus skrev:

Kan vi enten stoppe eller separere ut diskusjonen om forhandlere?

Slik jeg har tolket dette så har forhandleren lukket muligheten til slike gruppekjøp og siste gruppekjøp hadde visst skapt noe furore der hos produsenten (ref annen tråd). Men om det går i orden så hold oss oppdater så kan vi skille ut de rette emnene.

Jeg må si jeg skjønner "begge sider" i denne saken. Men forhandleren har her en unik sjanse siden dette emnet står på topp på alle søk etter slike flåter på google.

Ikke bare har han sjansen til å kommunisere direkte med potensielle kunder/medlemmer som står klar til å handle, men også treffe et stort antall nye potensielle kunder. Da kan det virke litt klønete å kommunisere på den måten han gjør. Jo, han kan gjerne si at man får norsk forbrukerrettigheter, men om han behandler "potensielle kunder med åpen lommebok" på denne måten, hvordan vil han da behandle kundene som vil reklamere på noe senere? Det er i hvertfall naturlig å tenke slik.

Jeg har ellers vært i kontakt med han om rabatt til medlemmer her, og hadde i grunnen en avtale på plass om det, men hørte ikke mer. De er vel opptatte med messen nå i helgen kan jeg tro..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kontaktet produsenten, så får vi se hva de sier. Dersom de ikke ønsker å gjøre et gruppesalg så vil jeg helst høre det fra dem, ikke fra en importør som forventer å tjene penger.

Dersom han kan tilby et gruppekjøp til oss med de samme betingelsene som produsenten (pris, valg av farger og ande tilvalg) fordi han har lavere transportutgifter, så er jo det flott og da aktuelt. Ellers så ser jeg ikke helt hvilken grunn vi skulle ha til å handle fra ham. Derimot, hvis han legger opp til å hindre oss i å kjøpe direkte fra produsenten fordi han vil stappe mer penger i lommene sine så er det rimelig klart at jeg ikke kommer til å handle fra ham.

Jeg vurderer også å høre om det er noen fra jobben som er interessert i å være med på et kjøp, jeg tenker at jo flere vi er som handler jo sterkere står vi.

  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.