Gå til innhold
Bjørja

Nigor telt - noen som har prøvd eller sett disse

Anbefalte innlegg

Jeg ble oppmerksom på disse da Skjult lenke - logg inn for å se den nevnte dem. Er det noen som har prøvd teltene? PioPio Solo så interessant ut.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Eg veit at Nigor Wicki Up (trur det heiter det) er brukt av nokre her på forumet, utan at eg greier hugse kven. 

Spix veit eg er utvikla i samarbeid med fleire leverandørar og aktørar, og slik eg forstod Sjur Mørdre når eg snakka med han har også han/dei vore inne i utviklinga av denne teltmodellen. Det er med andre ord folk som har ei teltnatt eller to bak seg som har koplingar til desse telta. Det seier dog berre noko om kvaliteten tenkjer eg, og lite om brukarpreferansar og erfaringar, så eg fyl denne tråden! Eg er også nysgjerrig på dette merkjet.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kan vel nevne at materialet er så tynt at man i starten kan bli litt vel engstelig for å skade duken, jeg var i overkan skeptisk de første gangene jeg skulle sette det opp, men det har vist seg å være ubegrunnet. Duken har en form for silikonbelegg, noe som etter sigende gjør at man ved små punkteringer i duken kan ta "hullet" mellom to fingertupper og gni duken tett igjen. Veldig enkel å sette opp, legger ut innertelt og plugger dette, legger yttertelt oppå og klipser dette fast i innertelt med små hurtiglåser, fester stramme reimer i bunn av ytterduk på de samme pluggene som innerteltet, reiser hele sulamitten med en enkel senterstang og strammer deretter opp hurtigstrammerne på både inner og yttertelt til slutt. Ingen kryping i et lavt yttertelt, man må kun ned på kne for å sette inn senterstangen. Det er heller ingen barduner, men det finnes noen hemper ca. 1/3 opp på sidene som man kan sette barduner i ved sterk vind.

 

Wiki modellene har også en hempe i toppen slik at man kan henge det opp etter en gren fra et tre el. slik at man ikke trenger å bære med seg stangen (denne er sammenleggbar med ledd og strikk slik "vanlige" teltstenger er konstruert. Dette kan gjøres med kun yttertelt, kun innertelt eller begge i kombinasjon, så det er en ganske fleksibel løsning.

 

4 versjonen har ikke det aller største yttertelt/bagasjerom, det er stort sett plass til støvler ol. resten har man inne i teltet. Jeg og fruen ligger vanligvis langs hver vår langside med tursekken ved siden av, så har vi midten av teltet som fellesplass for av/påkledning ol. Mener takhøyden er noe slikt som 170cm ved stangen. Min modell har reflekser så det er lett å finne igjen i mørket med hodelykt. Alt virker å være a god kvalitet, det eneste jeg har "oppgradert" er pluggene som fulgte med, de er så smale at jeg ikke synes de fester noe særlig så jeg kjøpte noen ekstra fra Helsport som er litt bredere.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av begd
   Hei der!
   Er på jakt etter et lett solotelt og har nylig fått opp øynene for Bergans superlight tunnel 1 pers. Er teltet langt nok til meg med mine 190 cm? Vet at sittehøyden på 85 cm er begrenset, men har kun planer om å sove i teltet og vektlegger vindstabilitet over komfort.

   Øvrige erfaringer mottas med takk (gjelder selvfølgelig også andre forslag) 😃
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Morten Grefstad
   Leker med tanken på en tur på (Nord)Vestlandet i neste uke, da det er der været ser best ut.
   Med utgangspunkt Oslo har jeg mulighet til å bo delvis i min selvbygde campervan Caravelle, men også vandre noen dager der jeg bor i telt/tarp/åpne koier/DNT.
   Litt fristet til å ta en tur ala de gamle episodene av Monsen på villspor, med fiske og bål og dagsetapper på 10-20km.
   Spesielt turen der han gikk fra Lesja-området og kom ned i Isfjorden så veldig flott ut. Synes også turer der man går på kanten av vidda der den møter fjord, eksempelvis Odda osv er flott.
   Dvs. jeg er glad i fjell og daler mer enn rent vidde-landskap og flatmyrsområder.
   Tips til rundturer, eventuelt turer på tvers eller langs av et område med muligheter for kollektivtransport til utgangspunkt for så å gå tilbake til bilen mottas med takk.
   Har det litt åpent, alt mellom 3-8 dagers turer er aktuelt.
  • Av ost
   Minipeak eller heaxpeak? 
   Kanskje det er jeg som liker å være litt utradisjonell eller bare lommeboken som er slunken, men jeg er altså på jakt etter en til tomannstelt til meg og bikkja. Primært går vi i skog, men vidda kan også bli besøkt. Tre sesonger. 
   Bikkja er 30 kg+, jeg er 190 cm.
   Har lenge sett på pyramidetelt, jeg er av den lite tøyelige sorten og trenger litt plass i høyden når buksa skal av og på og liker meg ikke når jeg føler jeg trer på meg teltet like mye som buksa.
   Luxe hiking produserer pyramidetelt for alt fra 1 til flerfoldige personer. De to nevnt innledningsvis er det jeg ser mest på. Er det noen som har konkrete brukererfaringer? 
  • Av Familienoss
   Noen som kan tipse meg om ett telt som er kjapt å sette opp. Tenker da på ett som fungere fint for en natt eller tre på små turer 
  • Av Nisset
   Jeg er en student på mitt siste i Tromsø og har nylig blitt interisert i friluftsliv. Jeg vil derfor bruke dette året til å utforske naturen rundt meg.
   Jeg ser etter et tomannstelt som kan brukes store deler av året. Helst noe som kan brukes til og med Oktober eller lengre.
    
   Har dere noen råd til hvilket telt jeg burde kjøpe? 
   Jeg er ute etter noe billig, ett best mulig telt for 3000-4000 kr da jeg er helt nybegynner og ikke vet om dette er noe jeg kommer til å fortsette med.  
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.