Gå til innhold
RElling

Lufteventil i ringstind 2

Anbefalte innlegg

Hvordan bruker man lufteventilene i ringstind 2?  tenker da man har satt opp teltet på natten og skal legge seg for og sove. skal disse være tette eller litt åpne. for og beholde varme og ha minst mulig kondens i teltet

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Turlyst

Se denne Skjult lenke - logg inn for å se den

Jeg har selv Ringstind 2 og har alltid ventilene åpne. Ligger du ute i snøfokk kan det unntaksvis være behov for å lukke dem for å unngå at snø føyker inn på innerteltet. Utenom dette har jeg dem alltid åpne.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Enig med Skjult lenke - logg inn for å se den. Jeg har alltid ventilene åpne for å forhindre kondens. Hvis jeg opplever kald trekk i teltet lukker jeg ventilen til innerteltet først. Ofte er det nok. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg hadde min første natt i mitt Ringstind. Har en følelse av at det er litt utfordrende å få alt strukket opp skikkelig. Får man ikke strukket det godt nok opp så blir innerteltet lite og en litt blafrete ytterduk.. Noen som har tips på hva jeg gjør feil? Skal se om jeg finner ett bilde av dette som illustrerer dette.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 hour ago, Maarten K Jacobsen said:

Jeg hadde min første natt i mitt Ringstind. Har en følelse av at det er litt utfordrende å få alt strukket opp skikkelig. Får man ikke strukket det godt nok opp så blir innerteltet lite og en litt blafrete ytterduk.. Noen som har tips på hva jeg gjør feil? Skal se om jeg finner ett bilde av dette som illustrerer dette.

Ringstind 2 er ikke så vanskelig å få strukket ut, men kan være smart å tenke på hvor teltet settes opp. Har så langt hatt lite problemer med å få teltet oppstemt, men litt tid går nå med til å få det veldig bra

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Flere her på forumet har hatt Ringstind inne hos Helsport for å få sydd på fem ekstra pluggfester.Jeg har akkurat fått teltet i hus så jeg har bare fått prøvd dette i hagen, men det ser veldig bra ut. Andre på forumet har prøvd dette på fjellet og er godt fornøyd. Helsport har gjort dette gratis

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Synes at innerteltet kunne vært bedre strukket ut bak. Inngangspartiet føler jeg henger å slenger litt og gjør at av og til innertelt blir litt eksponert. Mulig alt dette skyldes plassen jeg lå på og at jeg ikke var nøye nok i oppstrammingen. Blir spennende å se neste tur, da skal jeg være nøye med de nevnte tingene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fordelen med ringstind er at det går grisefort å sette opp for å få tak over hodet. Om rengskura kommer brått på over åstoppene eller om man er grundig sliten etter dagens marsj er jo ikke det noen ulempe. Tvert i mot. Å få det perfekt strukket ut kan fort kreve litt mer plundring.
På noen teltplasser kan det være litt vanskelig å få strukket teltet ut. Det er først og fremst om teltet blir stående med laveste punkt midt under teltet der teltstanga går ned på hver side. Om stangkoppene da kommer veldig lavt i terrenget relativt til resten av teltet blir det fort litt sagging på midten. Har opplevd et par ganger da at det er vanskelig å få strammet skikkelig. Veldig viktig å få strammet opp reima ved stangkoppen i døråpningen skikkelig også.

En annen ting er å få strukket fotenden skikkelig ut. Man må bruke alle 6 barduner. Spesielt de øverste er det viktig å få strukket skikkelig og gjerne også litt høyt. Er det mulig prøver jeg å bare binde disse bardunene til busker etc for å enkelt få litt høyde på dem. Ellers kommer man ofte langt med å strekke dem ut i maksimal lengde. Har et par ganger lagt steiner og stubber under bardunene helt inne ved teltet for å få en god vinkel på dem når jeg ikke kom helt i mål ved å bare bruke hele snoras lengde.

Ellers når det kommer til det opprinnelige spørsmålet om lufting har jeg stort sett ventilene åpne men med myggnettet lukket. Det holder både mygg og eventuelt snøflak unna. Med ventilene stengt blir det fort litt kondens fra våte klær og vannkoking. Det er jo bare plagsomt. Spesielt om man skal være ute noen dager. En og annen gang når det kommer ei skikkelig tordenbyge med sideveis regn fra ei uheldig retning stenger jeg ventilen øverst. Med bare litt regn stopper myggnettet det verste av regnet siden dråpene ikke kommer uhindret i gjennom men regner det skikkelig tungt og sidelengs sprayes det en del "knust regn" gjennom.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
12 timer siden, Tor-Erik-L-77 skrev:

Alle ventiler oppe alltid er hovedregelen. Skal være bra med regn/vind om de lukkes. Forøvrig finner du mange tips relatert til oppsett og modifisering av Ringstind i denne tråden:

 

Takk for link! Skal leses!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av begd
   Hei der!
   Er på jakt etter et lett solotelt og har nylig fått opp øynene for Bergans superlight tunnel 1 pers. Er teltet langt nok til meg med mine 190 cm? Vet at sittehøyden på 85 cm er begrenset, men har kun planer om å sove i teltet og vektlegger vindstabilitet over komfort.

   Øvrige erfaringer mottas med takk (gjelder selvfølgelig også andre forslag) 😃
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Morten Grefstad
   Leker med tanken på en tur på (Nord)Vestlandet i neste uke, da det er der været ser best ut.
   Med utgangspunkt Oslo har jeg mulighet til å bo delvis i min selvbygde campervan Caravelle, men også vandre noen dager der jeg bor i telt/tarp/åpne koier/DNT.
   Litt fristet til å ta en tur ala de gamle episodene av Monsen på villspor, med fiske og bål og dagsetapper på 10-20km.
   Spesielt turen der han gikk fra Lesja-området og kom ned i Isfjorden så veldig flott ut. Synes også turer der man går på kanten av vidda der den møter fjord, eksempelvis Odda osv er flott.
   Dvs. jeg er glad i fjell og daler mer enn rent vidde-landskap og flatmyrsområder.
   Tips til rundturer, eventuelt turer på tvers eller langs av et område med muligheter for kollektivtransport til utgangspunkt for så å gå tilbake til bilen mottas med takk.
   Har det litt åpent, alt mellom 3-8 dagers turer er aktuelt.
  • Av ost
   Minipeak eller heaxpeak? 
   Kanskje det er jeg som liker å være litt utradisjonell eller bare lommeboken som er slunken, men jeg er altså på jakt etter en til tomannstelt til meg og bikkja. Primært går vi i skog, men vidda kan også bli besøkt. Tre sesonger. 
   Bikkja er 30 kg+, jeg er 190 cm.
   Har lenge sett på pyramidetelt, jeg er av den lite tøyelige sorten og trenger litt plass i høyden når buksa skal av og på og liker meg ikke når jeg føler jeg trer på meg teltet like mye som buksa.
   Luxe hiking produserer pyramidetelt for alt fra 1 til flerfoldige personer. De to nevnt innledningsvis er det jeg ser mest på. Er det noen som har konkrete brukererfaringer? 
  • Av Familienoss
   Noen som kan tipse meg om ett telt som er kjapt å sette opp. Tenker da på ett som fungere fint for en natt eller tre på små turer 
  • Av Nisset
   Jeg er en student på mitt siste i Tromsø og har nylig blitt interisert i friluftsliv. Jeg vil derfor bruke dette året til å utforske naturen rundt meg.
   Jeg ser etter et tomannstelt som kan brukes store deler av året. Helst noe som kan brukes til og med Oktober eller lengre.
    
   Har dere noen råd til hvilket telt jeg burde kjøpe? 
   Jeg er ute etter noe billig, ett best mulig telt for 3000-4000 kr da jeg er helt nybegynner og ikke vet om dette er noe jeg kommer til å fortsette med.  
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.