Gå til innhold
  • Bli medlem

Syklister fritt vilt?


Gjest Turlyst

Anbefalte innlegg

Annonse

Var på en liten 20 mils tur i går og i dag. Tenkte at nå skulle jeg se litt fra begge sider, ca 1/3 har en oppførsel som kunne vært bedre mye bedre. To i bredden i 80 sone svingete vei,de lå i innersving og en motgående bil bremset hardt da de hadde ca 10-15 kmt og sikkert pratet. Jeg måtte også bremse hardt for å gjøre litt plass. En med krampe som vinglet og prøvde å strekke ut i 40-50 meter... en som var veldig vinglete og la seg inn etter at jeg hadde passert. 

Kjørte også forbi en stor gruppe som sto på en plass, oppdaget at en hadde punktert og var glad for at jeg slapp den forbikjøringen. Litt rart ettersom jeg har syklet Trondheim-Oslo og har sykkelstativ for både racer og vanlig på taket., pluss verktøy og kompetanse.  Før stoppet jeg ofte og spurte om de trang hjelp, men nå kjører jeg bare forbi......

Så noe har endret seg på 30 år. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg sykler stortsett alle hverdager ifbm pendling til/fra jobb og opplever både bilister som kjører forbi deg og presser seg inn/svinger av rett forran deg slik at du må bremse hardt, og syklister som glatt bryter vikeplikt, sykler i forbudt kjøreretning osv.. På fritiden sykler jeg helst på stier i marka/skogen, hvor  også ser at det ligger an til konflikt mellom syklister og andre brukergrupper.

Jeg tror egenlig at diskusjonen burde vært løftet litt høyere, at syklist vs billist er bare et symptom på en utvikling som pågått en stund. Egoisme. Albuene ut og skyve seg selv fremmover uavhengig av hva eller hvem det går ut over, feilslått selvrealisering  (sette seg selv i sentrum)?

Man kan se det på all søpla som blir kastet i gaten selv om det er et søppelspann 20 meter unna (det kommer jo noen og rydder uansett..), all søpla som ligger igjen i naturen fordi det ikke faller en inn at andre også skal oppleve samme natur, eller "det ligger jo annet søppel der likevel?".

Man kan se det i rushtrafikken hvor bilene skal presse seg lengst mulig frem før de legger seg inn. Eller f.eks. de som nekter å gi deg plass  når du skal skifte felt for å ta av sinsenkryddet slik at du skaper kø bakover på ring 3.

De finnes over allt, blandt syklister, bilister, og andre. Det er merkbart mer slik oppførsel nå en for en del år siden, og det et økende. Og jeg synes det er mer det der det bor mye folk samlet på mindre områder, Oslogryta som et eksempel. (større tettet gir økt konkurranse og økt synlighet.)

Hva om vi alle bare hadde tatt litt mer hensyn  til dem rundt oss, utvist litt mer respekt for medmennesker (og miljøet vi lever i)? Da tror jeg fint syklister og bilister  (og andre) fint kunne sameksistert med et smil til hverandre. 

Endret av Terka
  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest Turlyst

Fra 1. januar 2018 må alle vakter under sykkelritt på offentlig veg ha kursing. Arrangører og forbund frykter det er kroken på døra for mange ritt. https://www.nrk.no/sognogfjordane/nytt-regelverk-kan-bety-slutten-for-sykkelritt-1.13537023

Vegdirektoratet mener følgende:

Sitat

No kan private vaktar regulera trafikken på same måte som politiet og på lang sikt trur vi arrangørane kan spara pengar. Det vert også betre trafikktryggleik, seier Anne Lise Lehne i seksjon for trafikantåtferd i Vegdirektoratet.

Jeg ser problemet for arrangørene, men jeg er enig med Vegdirektoratet. På den andre siden er de fleste uhell knyttet til velt og ikke til dårlige vakter. Syklister skal også følge Vegtrafikkloven, noe det syndes endel i mot. Det er mange innleide vakter som ikke har nok kunnskap om rollen da de ikke har opplæring, erfaringer fra å være syklist eller bilist. Jeg sto vakt sammen med en slik person for 2 uker siden. Jeg skulle bare se på rittet, men tok på meg rollen som vakt. Det var satt av kun 1 vakt, noe som er direkte uforsvarlig av arrangøren. Jeg følte at jeg måtte ta på meg rollen som "trafikkpoliti" i et av de store lyskryssene da flere bilister ikke ville kjøre før jeg vinket dem fram.

Jeg tror at med færre sykkelritt, blir syklister litt mindre fritt vilt, samtidig dumt dersom det ødelegger for en del arrangører.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kom til å tenke på noe.
Når jeg er fotgjenger så misliker jeg syklister og biler.
Når jeg er syklist så misliker jeg fotgjengere og biler.
Når jeg er bilist så misliker jeg syklister og fotgjengere.
Ikke altid selvfølgelig, men ofte i store byer eller rushtrafikken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Turlyst
8 minutter siden, HannKatta skrev:

Kom til å tenke på noe.
Når jeg er fotgjenger så misliker jeg syklister og biler.
Når jeg er syklist så misliker jeg fotgjengere og biler.
Når jeg er bilist så misliker jeg syklister og fotgjengere.
Ikke altid selvfølgelig, men ofte i store byer eller rushtrafikken.

Jeg gir alle grupper en sjanse til å vise at de er: gode bilister, syklister, eller fotgjengere. I byer og rush har mange kortere lunte. Jeg bor i en småby, men dømmer dem ut fra hvordan de opptrer I trafikken. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.