Gå til innhold
  • Bli medlem

Bomvei och Rondane


calle

Anbefalte innlegg

Hej!

Jag undrar vad som gäller i Rondane med bil. Vissa vägar går in i Hjärtat av nationalparken men är så kallat "Bomvie"....kan dessa passeras under tex juni eller måste man ha nyckel/avtalat med någon som skall öppna?

Mvh

Calle

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg kjenner atkomsten til Rondane fra Gudbrandsdalssida, vest, nærmere bestemt Sel kommune. Tar du av fra E6 rett sør for Otta sentrum, er det 12 km til Mysusæter. Dette er offentlig vei og gratis. Fra Mysusæter går Tjønnbakkvegen inn til Spranget, som også er grensa for nasjonalparken. Tjønnbakkvegen er privat eid og det avkreves et sted mellom 10 og 20 kr i bompenger. Veien er kun åpen sommerstid, og har ikke åpna ennå. Blir som regel først åpna til toppen av Tjønnbakken. Siste biten (2 km) inn til Spranget er vel åpen slik ca. fra 10. juni.

5 km nord for Otta sentrum, på Selsverket, kan du ta av E6 og kjøre inn til Kampen. Her er det også rundt 20 kr i bompenger. Veien er åpen sommerstid. Endepunktet er nasjonalparkgrensa. Fra her går det vei inn til Peer Gynt-hytta, og du er i hjertet av Rondane.

Ca. 17 km nord for Otta tar du av E6 og kjører opp til Høvringen. Her går det bilvei videre innover til Smuksjøsæter. Dette er også bomvei og koster sikkert rundt 20 kr også.

Så sant veiene er tørre nok til å bli åpna, så er det selvbetjening ved bommen. Du legger pengebeløpet i en konvolutt som finnes i en kasse ved bommen. Skriver ditt navn og bilnr. og legger konvolutten i en låst kasse. En gjenpart legges synlig i bilen. Bommen er ikke låst med nøkkel når de er åpne. God tur!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Er ikke sikker på om veien er åpen 10 juni, skulle i utgangspunktet tro det ettersom dette ikke er noe spesielt snørikt område - noe annet er om hytta er åpen - dette ville jeg sjekka med

DNT eller Dørålseter direkte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi var på nedre Dørålseter 26. juni i fjor, og det var første helg den var åpen - og egentlig en uke tidligere enn normalt fordi Turistforeningen hadde tur i området denne helga. Vertinna på nedre Dørålseter var bekymret fordi det var mye snø i fjor, men vi hadde ingen problemer med det.

Å komme over elva nederst i Bergedalen på vei fra Rondvassbu var imidlertid spennende nok, det ble å sette hælene motstrøms for ikke å fylle skoene :?

For å vise snøforholdene litt legger jeg ved et bilde tatt ut Langglupdalen dagen etter.

post-474-133474421238_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.