Terka Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 (edited) Sitter og leser meg grønn og gal når jeg er hjemme, og fantaserer om å bli litt bedre på å lage mat på tur. På soloturer på vinteren er det mindre pakking som gjelder, trangia setttet med nova brennern blir hjemme, og jeg er jeg superfornøyd med kjapp snøsmelting og enkel matlaging. På "familieturer" så ønsker jeg å bli litt mer allsidig i matveien, og ønsker dermed å kunne bli bedre på selve kokkeleringen. En ting jeg har kikket etter et bensinbrennere som f.eks. MSR Dragonfly, som skal være bra mtp regulering på lav flamme/varme. En annen ting jeg har kikket litt etter et kokekar med god varmefordeling. Og jeg har nå begynt å kikke på "Simmer plater" for god varmefordeling. Er det noen som bruker slike og kan skrive noe om fordeler/ulemper? Støpejernsplare for magsinering av varme, eller tynnere/lettere plate som fungerer dom "flamme/varme spreder"? Hva fungerer bra? Edited February 22, 2017 by Terka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsk Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Jeg mener at Nova'n "simrer" bra. dsk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Terka Posted February 22, 2017 Author Share Posted February 22, 2017 Trangia'n fungerer bra med Nova'n, Nova'n funger dålig uten Trangia'n. 😉 (Til matlaging altså... rett på snøen i forteltet for oppvarming fungerer den supert også uten trangia settet.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_aa Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Du kan nok gjøre dette veeeldig enkelt : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elisabethsk Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Hatt Bel Canto i hodet i hele dag takket være denne tråden. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Terka Posted February 23, 2017 Author Share Posted February 23, 2017 @a_aa, synes videoen viser prinsippet greit, men som "forskning" holder den ikke helt mål. - Pannekake nr 2 så ut til å bli stekt over kortere tid -> Kan være en faktor som påvirker at den er mindre svidd. -Pannekake nr 2 ble stekt på en panne som hadde vært varm en stund --> Pannen har fått tid til litt bedre varmefordeling og kan dermed steke litt jevnere. (Litt som at vaffel nr 2 og 3 blir bedre stekt en vaffel nr 1 i et vaffeljern.) Men fin video likevel som viser både prinsippet og at ting kan gjøres enkelt. 😊 @Elisabethsk,så bra! (Håper jeg da.. 😂) Hadde selv en Bel Canto periode en stund tilbake, kanskje på tide å grave frem den musikken igjen. 😁 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsk Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 Ikke akkurat rakettforskning dette heller, men jeg har brukt å legge et blikklokk fra en hermetikkboks på brenneren når jeg skal lage mat på en Rogers M 1950. Denne primusen har i grunnen fått stå i skapet siste 20 år! dsk 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lompa Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 Om dette skal gjøres inni telt, så pass bare på økt fare for CO når det fyres med lav flamme eller varmeveksler. Ute spiller det ingen rolle.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.