Gå til innhold
Gjest Mareng

Urberg 2-Person Tunnel Tent. Solo/2-manns telt?

Anbefalte innlegg

Gjest Mareng

Hei.

Jeg er på utkikk etter ett billig telt som skal brukes av meg, og noen ganger 2 personer. Når det er to personer blir det ikke brukt på snø. Når det blir brukt av meg kan det brukes til det meste, men ikke under noen som helst ekstreme forhold. Jeg er 170 høy og slank.

Ett Hillebergtelt med GT fortelt er det jeg ønsker mest, men det er helt utelukket pga. pris. Prisen er vesentlig, men jeg kan gå opp i pris om jeg får veldig mye mer ut av det og er åpen for gode forslag som jeg bør se nærmere på.

Jeg har sett at blandt annet Helsport Nordmarka 2 er anbefalt på forumet som ett helt ok solo-begynnertelt som også kan huse to personer. Med det som utgangspunkt har jeg prøvd å finne bedre alternativer, og har funnet Skjult lenke - logg inn for å se den for 1799,- på outnorth.no.

Som sammenligning med helsport nordmarka 2 har dette større innertelt, større fortelt, veier det samme, koster det samme og innerteltet går ned til bakken. 

Noen tanker om dette teltet? Jeg er ikke veldig erfaren med dette, og trenger noen råd. Finner lite info på nettet om dette teltet.

EDIT: Jeg fikk høre fra outnorth kundeservice at det ikke er ventilasjonsåpning i innerteltet i fotenden, kun i ytterteltet mente han. Har det noen betydning?

urberg-2-person-tunnel-tent.jpg

 

Endret av Mareng
La til bilde

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 

Høres ikke ut som noen bra løsning uten ventilasjon i innerteltet. Du må ha gjennomlufting, ellers får du kondensproblemer. Har hatt Helsport Nordmarka 2 i noen år, ikke det største 2 manns teltet, men fungerer greit. Greit for to på tur, men ikke til å bo i over lengre tid. Har prøvd det i liten kuling på Hardangervidda, virker solid. Det er god  ventilasjon.. 

 

WP_20150714_001.thumb.jpg.6576fe816d972c351b796b0409aa1b23.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Enligt måtten är det ett stort 1-mans tält. Det finns massor av sådana på markanden som marknadsförs som 2-manstält, men där man inte får in 2 pers i det. Visst, 2 asiater som är 160cm lång kan du få in, men inte skandinaver eller anant storväxt folk.

Detta tält är bara 88 cm brett i bak. Ett liggunderlag är i regel ca 50 cm brett, så man får inte plats med 2 liggunderlag i bredd, än mindre packning för 2 personer om dom 2 personerna skall vara inne i tältet samtidigt

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Her er målene på Nordmarka 2. Du får greit inn to liggeunderlag forutsatt at de er av den typen som smaler av nedover. Jeg kjøpte dette teltet for 4 år siden da jeg etter mange års fravær skulle begynne med friluftsliv igjen og ikke ville bruke for mye penger før jeg fikk se hvordan det gikk. Jeg er 187 høy, så det er litt snaut med takhøyde, men det nye Helsport Ringstind Superlight teltet mitt har også samme takhøyden så noe problem er det ikke. Jeg har også det standard Ringstind teltet, her er takhøyden 1 M, det er mer komfortabelt. For to voksen karer kan det bli litt for trangt, men dame eller bikkje går. På outlet siden til Helsport.no finnes det ofte mange gode tilbud. Der har jeg kjøpt 4 ryggsekker og 2 telt pluss klær til kona. 

WP_20150728_012.thumb.jpg.110f7c68521c3ed39f101b351e6c383e.jpgnordmarka_2_grunnriss.jpg

 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Mareng

Ok, det blir vel som det pleier å bli, jeg går all in for å ikke bli skuffet, så jeg ser på dyrere telt.

hva med helsport fjellheimen superlight 2, eller 3. Er det gode telt til mest solo bruk og av og til 2 personer. Ser det er kun 200g som skiller de, og 2 cm i diameter på pakket størrelse. Det er vel ikke så mye?

Er dette gode telt, eller er det andre telt i samme klasse som jeg heller bør se på. De må tåle litt vinterbruk også, men det blir i noenlunde brukbart vær. Jeg er hjemme under ekstremvær.

Endret av Mareng

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Mareng

Ser også at fjellheimen superlight 3 har 5cm ekstra høyde. Sikkert greit å ha det?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Mareng skrev:

Ser også at fjellheimen superlight 3 har 5cm ekstra høyde. Sikkert greit å ha det?

Skal du har leir over noen dager er det alltid mer komfortabelt å ha mer takhøyde. På fotturene mine nå bruker jeg Ringstind Superlight for å spare vekt og volum. På kanoturer vil jeg nå framover bruke standard Ringstind som har 10 cm mer høyde, det merkes. I tillegg har jeg Nordmarka tarp. I kanoen er ikke vekt og volum viktig. Under tarpen vil jeg i år også bruke Helinox bord og stol. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av ost
   Minipeak eller heaxpeak? 
   Kanskje det er jeg som liker å være litt utradisjonell eller bare lommeboken som er slunken, men jeg er altså på jakt etter en til tomannstelt til meg og bikkja. Primært går vi i skog, men vidda kan også bli besøkt. Tre sesonger. 
   Bikkja er 30 kg+, jeg er 190 cm.
   Har lenge sett på pyramidetelt, jeg er av den lite tøyelige sorten og trenger litt plass i høyden når buksa skal av og på og liker meg ikke når jeg føler jeg trer på meg teltet like mye som buksa.
   Luxe hiking produserer pyramidetelt for alt fra 1 til flerfoldige personer. De to nevnt innledningsvis er det jeg ser mest på. Er det noen som har konkrete brukererfaringer? 
  • Av Familienoss
   Noen som kan tipse meg om ett telt som er kjapt å sette opp. Tenker da på ett som fungere fint for en natt eller tre på små turer 
  • Av Nisset
   Jeg er en student på mitt siste i Tromsø og har nylig blitt interisert i friluftsliv. Jeg vil derfor bruke dette året til å utforske naturen rundt meg.
   Jeg ser etter et tomannstelt som kan brukes store deler av året. Helst noe som kan brukes til og med Oktober eller lengre.
    
   Har dere noen råd til hvilket telt jeg burde kjøpe? 
   Jeg er ute etter noe billig, ett best mulig telt for 3000-4000 kr da jeg er helt nybegynner og ikke vet om dette er noe jeg kommer til å fortsette med.  
  • Av Anders P
   Hei. 
   Her om sommeren har eg hatt nokon teltturer inne i Oslomarka. Her er det mange trær, ganske varmt og relativt lite vind. I den samanheng lurte eg på om det kunne vere på sin plass å ha eit lett sommertelt med berre ein duk ? Har folk prøvd dette ? Blei det veldig mykje fukt inne i teltet ? 
    
   Eg lurte også om folk har erfaring med dette Black Diamond teltet ? 
    
   Skjult lenke - logg inn for å se den
    
   Å ha eit telt som berre veg 725 gram pluss gåstaver høyres svært forlokkande ut. 
   Kva trur folk ? 
    
    
  • Av Barlind
   Hei!!
   Jeg ønsker å selge mitt favoritt-telt of all times. 
   Kort historie, jeg ble syk. Teltet er helt nytt og bare åpnet for å sjekke at alle parter er på plass. 
    
   Kjøpepris: 8999
   Pris(teltet er ubrukt): 7000,-
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.