Jump to content
IGNORED

Erfaring med Marmot Vapor 3p


jonasali
 Share

Recommended Posts

Jeg har kjøpt meg Marmot Vapor 3p fra Magasinet. Men ble brått litt usikker etter jeg kjøpte den, og lurer på om jeg skal bytte den i noe annet før jeg åpner den. Er det noen som har erfaring med dette teltet? Kjøpte den for 2400.

Jeg skal bruke den på vår, sommer og tidlig høst i Finnmark på kortere turer gjerne 2-4 netter. Bor på Varangerhalvøya og været skifter fort her, og det er lite le.

Alle innspill er velkommen. Jeg har som sagt kjøpt teltet, så det er litt høyere terskel for bytte, men kan vurdere det om noen andre har gode forslag.

Link to comment
Share on other sites

Du har ekstremt god plass i innerteltet, forteltene er ikke så store.

Det er samme telt som Marmot tungsten 3p, men vapor har hel duk i innerteltet, så du får ikke ett trekkfullt innertelt. Ytterduk går ikke ned til bakken, med de fordeler og ulemper det medfører. Du får god utlufting av kondens er en posetiv ting.

Jeg har prøvd mitt i hagen, og det overlevde en skikkelig storm, men la seg ganske mye i vinden. Jeg tror kvaliteten er bra, det virker sånn.

Til den prisen, om du vil ha ett telt med stort innertelt, synes jeg det er ett veldig bra!

Se marmot tungsten 3p på youtube for sammenligning.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Har sånn høvelig klart å finne ut hva som skille de ulike Marmot-teltene

Tungsten: mesh-innertelt

Limestone: Halvt duk og halvt mesh-innertelt

Men så kommer jeg til Vapor og Fortress, her sliter jeg med å finne forskjell. De er oppgitt med samme materialer i ytter- og innertelt, samt bunn men Vapor har likevel høyere vannsøyle i ytterduk og bunn (Vapor 3000 og 5000 mm vs Fortress 1500 og 2000 mm), men Fortress er 100 g tyngre? 

Er dette basically samme teltet? 🤔

Screenshot_20220805-135116_Chrome.thumb.jpg.f9fff42d3d8cb6f1ef6efff1632ef6cb.jpg

Marmot Vapor 3p

Screenshot_20220805-135021_Chrome.thumb.jpg.8dff0429dfd38a5298217e5e85f11488.jpg

Marmot Fortress 3p

Edited by ingen87
Bilder
Link to comment
Share on other sites

Spurte fjellsport for noen år siden om forskjellen på vapor og fortress. Dem mente vapor var mer et 4 sesongs telt, og 3 sesonger for fortress. Har forresten sett folk klage på oppgitte pakkvekter, samt at de kommer med få plugger/barduner. Kan hende at fjellsport nå har rettet på det. 

Hvis jeg skulle komme på noe negativt å si så er det mangel på myggnetting i ventiler. Særlig for sommerbruk i Finnmark. 

Edited by Oksen
Link to comment
Share on other sites

Gjelder det begge?

 

Myggnetting i ventiler er nesten et must.. 

 

Jeg ser at teltene er oppgitt til 3 og 4 sesong, og ulik vannsøyle, men jeg skjønner ikke hvorfor det blir forskjell når det er samme stoff som blir brukt i ytterduk og bunn? 🤔

Edited by ingen87
Link to comment
Share on other sites

Har Vapor 4P. Det er stort. Mitt veier 4,2 eller 4,4 med plugger til alle fester og barduner. Måtte supplere med 4 plugger når det ble kjøpt.

Det har helt tett innertelt, men man kan ha full myggnetting i dørene til innerteltet.

Ventilene i ytterteltene kan være åpen eller stengt. Ikke myggnetting i ventilene der, det er meningsløst for myggen kommer inn i fortelt uten gulv uansett. Aldri kondens i innerteltet, og sømmene er helt tette i regn. Det er ventilasjon langs bakken også på teltet. Dragerne på glidelåsene er av bardunsnor slik at de ikke bråker i vinden.

Teltet har enormt god plass og takhøyde innvendig, taket er nesten flatt og veggene er meget bratte. Stengene er vinklet nede, og har da vertikale sider nederst.

Telter fungerer ypperlig i masse regn, snø og mild/moderat vind. I mye vind blir det mye vindfang på ett så stort telt med få og lange stenger og det er vanskelig å sette opp/ta ned om det blir ruskevær. 3p er nok bedre der.

Forteltene er små. Men innerteltet er såpass stort at det ikke betyr mye for vår del. Andre ulemper er relativt stort volum og en del vekt nedpakket, samt kjipe bardunsnorer og strammere (lett å bytte om man vil). Kvaliteten er selvsagt en del hakk under premium, men bedre enn festivaltelt. Gulvet er tett.

Legger ved noen bilder av teltet.

FF5DC6DD-5853-46FD-9D31-D54F394CC0C8.jpeg

9138D3ED-6236-4CB4-A64F-5A00A6308622.jpeg

2555B99D-6EF5-41E9-B521-9C4D0A3B35C2.jpeg

Edited by Marius Engelsen
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy