Gå til innhold
  • Bli medlem

Primusplate


Jonas H

Anbefalte innlegg

Det finnes "grillmatter", til å legge under grillen, bla Weber har slike som skal tåle glødende kull (de skriver 260 grader) men de er veldig dyre. 

Disse mattene er nok for myke, men kanskje i kombinasjon med annet materiale?
Selv har jeg en primusplate i metall, så det er ikke så aktuelt for min del.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
sofasliter skrev (1 time siden):

Det finnes "grillmatter", til å legge under grillen, bla Weber har slike som skal tåle glødende kull (de skriver 260 grader) men de er veldig dyre. 

 

Eller disse grillmattene som man legger oppå grillristen, tåler 260C og er billige. 

https://www.elkjop.no/product/hjem-rengjoring-og-kjokkenutstyr/grill/grilltilbehor/grillbestikk-og-grillredskaper/grillmatte-ikke-klebrig-5-pakning-sort/474269

Fås kjøpt liknende av ulike merker over alt. 

Endret av Krankman
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Marius Engelsen skrev (2 timer siden):

Burde nevnt noe om dette ja.

Jeg prøver å unngå rødspritsøl ;)  Men det er klart, når man bruker slike plastprodukter må man være mer forsiktig enn ved bruk av treplate. Jeg har glassfiberveke i alle brennerne mine, så det reduserer kjangsen for søl en del.

Men, jeg har faktisk prøvd i garasjen med å legge ned en glødende flammering fra 111-bråk, og en skvett rødsprit som jeg fyrte opp, på gymgulvet.

Flammeringen smelter ett spor, men gulvet tar ikke fyr og flammeringen smeltet ikke helt gjennom.  Rødspriten brant selvsagt, men underlaget tok ikke mer fyr enn at det kunne slukkes ganske enkelt. 

Brannsikkerheten med en trefjøl er nok mye bedre. Men så lenge man er oppmerksom og forsiktig føler jeg det er trygt nok for meg. Til bruk i forteltet er det mindre fare, der er det jo snø og man har kjøkkengrop. I innerteltet bør man ha en vannflaske tilgjengelig uansett, tenker jeg.

———

Største ulempen med 111 og gymgulvet er at 111 blir veldig varm under når den kjører for varme/tørk lenge nok. Da kan gymgulvet få antydning til smeltespor i overflaten, hvis man ikke flytter brenneren av og til eller legger noe under. Så jeg har faktisk kjøpt ett lite gryteunderlag i kork til å bruke under brenneren når den skal kjøre lenge i innerteltet. Sist tur vippet jeg opp brennerhodet og stakk reguleringsnøkkelen under, for å unngå at det ble varmt under når jeg måtte tørke vått tøy halve kvelden, det også funket.

En av de viktigste tingene er jo at man faktisk har gjort et par "forsøk" av den typen der under kontrollerte forhold så man vet og ikke tror. Så har man litt kontroll på hendelsesforløp og tiden det tar før det evt blir krise. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

fjellræv skrev (15 minutter siden):

Er det noe spess avstand man bør ha fra brenner til brenselflaska?

Noen brennere har kort slange, noen har lang slange. Om du bruker veldig store kjeler, som gjerne går helt bort til, eller over tanken, er min erfaring at tanken blir varmere enn ved bruk av normale mindre kjeler.

Bruk en passe avstand, og kjenn på tanken og pumpen under bruk. Om den ikke blir veldig varm, så er det helt fint.

Optimus 111 koker drivstoffet når du bruker en stor gryte lenge nok (eks. Til koking av krabber). Da er tanklokket og pumpen så varm at du nesten ikke kan berøre det, men det er heller ikke noe plastgreier som går i stykker. Så det skal mye varme til før det går galt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.