Gå til innhold
RenateK

Rogaland vinterstid

Anbefalte innlegg

Vinterstid er det nok ikke så lett å komme til hyttene i fjellet uten ski, men før snøen kommer så har du Børsteinen og Øyuvsbu. 10 - 20 minutter å gå fra bilen.

Ellers så går det vel å leie Nodhagen, Gaudland og Veslebu. Dette er hytter hvor det sjelden er snø.

Skjult lenke - logg inn for å se den 

Men hvis du er på jakt etter vinterhytter med snø hvor du kan kjøre helt frem, eller nesten helt frem så må du nok over på privatutleie og da snakker vi nok litt andre priser enn hos Turistforeningen.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
12 timer siden, RenateK skrev:

Tusen takk for svar, begge to. Det er vel i hovedsak Viglesdalen vi kunne tenkt oss å gå på nyåret, men da må vi nok vente til over påske. 

 

Vi er ikke ute etter vinterhyttervi kan kjøre til, men heller muligheten for å kunne gå "tørrskodd", altså uten ski på beina. Vi er glade i natur og tur hele familien og har ikke problemer med avstander. Det er heller bevegelsen på ski som er vanskelig for meg (kronisk bekkenløsning). 

Turen fra parkeringsplassen på Nes og inn til Viglesdalen går vanligvis greit på 2.5 - 3 timer. Turen går stort sett på gammel driftevei og er ganske lett å gå. Det er ei populær hytte å besøke for barnefamilier, både på dagstur og overnatting. Det kan være trangt om plassen hvis du skal overnatte, men det går å forhåndsbestille senger.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Hvis du har noen dager til rådighet så kan du også ta turen fra Viglesdalen og inn til Stakken. 8 - 9 km over fjellet. Hvis du går opp fra Viglesdalen så må du nok beregne noe mer tid enn det som er oppgitt for turen hvis du går fra Stakken og ned til Viglesdalen. Det er en ganske god oppstigning fra Viglesdalen og opp over Klinkehorten, men det er en fin tur. Beregn en dag, 4 - 5 timer + hver vei. Denne turen passer kanskje ikke for de minste barna, men du vet sikkert best selv hvor spreke dere er.

1 time siden, Bjarne H.S. skrev:

Tar du turen over fjorden til nordfylket kan kanskje Olalia fjellstove til Haugesund Turistforening passe til dine kriterier. Tviler på at det er snø der nå, den ligger på rundt 460moh ca. 5km å gå fra parkeringsplassen. Mulig at også Løkjelsvatnhytta litt lenger øst er tilgjengelig til fots, men den ligger litt høyere og lenger inn i Etnefjellene i mer snørike områder tradisjonelt.

Olalia er også er grei hytte å besøke. Selv om du parkerer ved et skianlegg, hvis jeg ikke husker feil, så er det vel ikke så ofte det er snø her.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Jeg gikk en gang fra parkeringsplassen, inn til Olalia og videre ned til Vikedal, hvor jeg hadde en hytte en gang i tiden, og det var en passe dagstur. Turen inn til Olalia er ikke lang og passer ganske bra for de fleste. Hytta er oppgradert betraktelig siden jeg var der og jeg ser nå at kommunen eller Turistforeningen har drevet "hærverk" også her, som så mange andre steder. Stien er tilrettelagt for rullestol og barnevogn og turen fremstår nå sikkert som "A walk in the park". Men det er et fint sted i godt vær.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.