Gå til innhold
  • Bli medlem

Friluftskjøkken


bevern

Anbefalte innlegg

Den 17.12.2016 at 10.43, Radiosugge skrev:

Har lest litt på nettet om disse små biomasseovnene. Det er to typer Hobo og Wood gas. Når noen "brenner" for et produkt er det ofte en grunn til det. Det jeg syns er rart er at det finnes nesten ikke filmer av godt brukte ovner, har nesten bare sett @Tom42 sine som er rustete og tydelig bærer preg av bruk. Alle filmer viser nye ovner uten sot og rust, blir automatisk litt skeptisk da jeg som tidligere røykdykker vet at slik er ikke den virkelige verden. Kanskje bør jeg kjøpe en av hver type og teste ut eller lage en selv. Er det noen her inne som har testet wood gas typen? Ser ut til å være enkel å lage av et par oljefilter.

Jeg lagde en wood gas stove av tre blikkbokser i forrige uke, og den fungerer over all forventning. Har man en drill, noen bor, og helst en dremel så er det gjort på en halvtimes tid.

DSC_0275-1.jpg

Endret av Humbug
Glemte bildet :)
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
Annonse
On 18.12.2016 at 9:43 AM, REs said:

Mitt første ankepunkt angående Trangia er volum, og så litt vekt. Det blir en ganske stor kjøkkenavdeling som skal ned i sekken hvis du satser på Trangia.

Ikke vanskelig å være enig i at et Trangia kjøkken er både tung og voluminøst, selv om det ellers er lett å like! Trodde derfor at jeg hadde "oppdaget" noe nytt når jeg kom over dette nylig: Trangia 27-7 Titanium: http://en.monrechaud.com/titanium-27-7-trangia-spirit-stove.html

Men stusset nå litt da jeg så at vekten var oppgitt til 720g, det er jo mer en samme 27-7 i standard aluminium (690g). Nyfiken som jeg er sendte jeg derfor en mail til Trangia og spurte om når dette kommer på markedet her i norden, og om vekten de oppga i nettshopen jeg linker til kan stemme? Fikk til svar at de har sluttet å produsere titan modeller, men at det forsatt har noen på lager som f.t. primært går til deres distributør Frankrike (der de etterspør dette da antar jeg). Vekten stemte også. Alu kjøkkenet er lettere, og titankjøkkenet var dessuten utstyrt med en eldre versjon av vindskjermen som veide litt mer, fikk jeg vite.   .... Åpenbart bare jeg som ikke henger med da skjønner jeg.

 

Endret av zimwalker
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan vera greit å ha kjøken som er tilpassa ulike tilhøve. Har parafinbrenner til vinter, lett gassbrenner til lengre turer og den eg bruker mest på helgeturer og dagsturer er ein heimelaga raudspritbrenner som veg kanskje 30 gram + raudsprit. Brenner er kattematboks, underlag er leverposteiboks og vindskjerm er frå eingongsgrill. Raudsprit er basert på fornybar energikilde (ikkje petroleumsprodukt) og dette er dermed ein svært miljøvennleg brenner. Varmar 1 l vatn raskare enn stormkjøken. Minuset er at brensel veg noko og at det må fyllast på dersom du skal koke masse graut. Men i volum og vekt så er denne heilt super.

 

 

 

SAM_1198.JPG

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ref min post to hakk opp her om Trangia kjøkken i titan. Leser her, på hva som ser ut til å være et nettsted dedikert til Trangia , at:

 

Quote

Titanium

Titanium was first introduced in 1998, then discontinued in 2007.
Titanium, being very strong meant the pans could be made thinner, resulting in a very lightweight and durable set or pans,
Again, due to being discontinued, trangia titanium pans have become highly sort after by collectors, so expect to pay a high premium for a set in good condition.

Titanium saucepans and frying pans were available for both the 27 and 25 series camp stoves.

I often wonder why Trangia never made a titanium mini Trangia, that really would be the ultimate lightweight camp stove


Lure på det samme, hvorfor Trangia i disse "lettpakketider" ikke har satset på titan for deres Mini sett. Ja hvorfor ikke prøve igjen for alle modellene. Vil tro at produksjonsteknologien har blitt bedre med årene. Det spørs likvel om markedet er stort nok tross alt da. Produkter i titan koster jo fremdeles skjorta (for det meste).
 
Kjøpte mitt første titan kjelesett i 2000/2001 (MSR 0,7 og 1L, bruker det fortsatt), men hadde altså aldri hørt før at Trangia har vært innom dette materialet. Skjønt det var bare grytene og stekepanna de laget i tian. Vindskjermen, kjelestøtten + kaffekjelen forble i aluminium slik jeg forstår det.
Endret av zimwalker
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.