Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Hei, er det noen som kan gi noen konkrete råd om valg av telt til familie på 5? To voksne, tre barn på nå 1, 4 og 6 år. Ønsker mulighet for vintertelting, i alle fall på sikt. Har til nå brukt to mindre fjelltelt på tur, men med en i bæremeis klarer vi ikke få plass til to telt, soveposer osv osv lengre i en sekk...:-)

Trenger vi plassen i Helsport Svalbard 6 camp? Holder det evt med en 5-camp? Er Bergans Wiglo lt4 et ok alternativ? (Wiglo 6-10 er altfor stor!) Skal bæres på tur. Vi skal ikke ha lavvo :-) 

Er det andre store og lette telt som kunne vært vurdert?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hilleberg Keron 4GT og Helsport Fjellheimen 6 camp er jo to alternativ. 

Mi erfaring med wiglo er at dei kan være krøkkette å slå opp vinterstid med vind osv, men det kan hende er berre eg som ikkje har sett meg godt nok inn i det. 

Me brukar eit Keron 4GT som familietelt til ein familie på 6. Både eg og sambo er såpass korte at vi kan sove på tvers i forteltet. og slik ha god plass for alle. I fjor var fem av oss på tur i nesten tre veker med dette teltet, med ein voksen i forteltet, og ikkje på noko tidspunkt følte me at det vart for trangt eller krøbelt. Ved fuktige tilhøve ser eg dog føre me at det kan være greit med ein footprint, så vert det litt triveligare for dei som bur i forteltet. Ved tørre tilhøver er det greit utan.

Skulle det verte heilt ufyseleg ei natt, får me laga plass til alle inne i forteltet. Dog vert det litt trangt. 

 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Keron 4GT er tunnellteltenes svar på Rolls Royce, og ja, det store forteltet er stort. Du kan også ta det med deg for å gå over Grønland, så det tåler en støyt.

Jeg har Keron 3GT, det er selvsagt mindre og for lite i deres tilfelle, men det har samme konstruksjon som 4GT. Keron er befriende fritt for "irritasjonsmomenter", og en direkte årsak til at jeg har mer enn ett telt fra Hilleberg.

En del av det som gjør plassen god, er at teltet har 4 stenger som er like lange. Det gjør veggene på sidene rettere siden det ikke er noe duk som skal smalnes inn, forteltet har dermed også en stangseksjon som går på bortsiden av hoveddøra så store deler av forteltet har full bredde. Siden det også er fortelt i andre enden er innerteltet rett i endene, og teltet har lik høyde innvendig i hele lengden. Det lille forteltet kan brukes til bagasje slik at det blir mer boltreplass i det store forteltet.

Med en bunnduk vil det kunne bli ekstra trivelig i forteltet, selvsagt vil en presenning kunne gjøre samme nytten, men i motsetning til en del andre telt kan bunnduken til Hilleberg festes til teltet. Det betyr at bunnduken kan festes til teltet hjemme om dere ønsker det, så settes hele teltet opp med alt i en operasjon på tur. Regner det når teltet skal ned kan bunnduk/innertelt tas ned separat slik at det kun er ytterteltet som pakkes ned vått, dette kan også eventuelt settes opp separat i neste leir om dere bytter leirplass. Hoveddøra har en konstruksjon som gjør at du kan åpne den helt rundt, det betyr at skoene kan tas av på utsiden og du kan stige inn i teltet. Motsatt når du skal ut, da kan skoene stå på utsiden og du reiser deg opp og ut av åpningen, en liten detalj, men en genial løsning. (Da er det også ekstra kjekt med bunnduk). Luftingen er god og kan være åpen, med myggnett eller lukket med pustende stoff. 

Keron er lett og raskt å sette opp. Siden det har 4 like lange stenger, det er bare å ta en vilkårlig stang for å tre den inn i kanalene. Stangkanalene er utvendige så stengene glir lett og har plass til to stenger, det er derfor heller ikke noen små lommer gjemt innimellom masse duk som stengene skal inn i. Det er lett å få stengene på plass i stangkoppene og deretter stramme båndet som spenner opp stengene. Bardunene er i passende antall, snorene er av en type som ikke floker seg og strammerne er enkle å betjene.

Kanskje mange lovord, men med mange netter i teltet mitt er det ingen ting jeg irriterer meg over, skulle det være noe så måtte det være at når hoveddøra åpnes, så kan det komme noen dråper vann inn rett på innsiden av døra fra toppen av buen når det er vått ute, men det gjør det stort sett i alle telt. Ved å huske å slå/riste bort vannet før åpning av døra er det kun småtteri som kan komme inn.

Et telt med stor plass veier litt og krever stort areal, det begrenser noen ganger mulige teltplasser, men det gjelder uansett hvilke telt så lenge det er stort. Husk at som Fjellforum medlem kan du få inntil 20% rabatt på Fjellsport.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vurder absolutt Wiglo 4lt dersom budsjettet ikke tilsier Hilleberg. Ganske nøyaktig halve prisen. XXL dumper også prisen av og til på Wiglo. Wiglo er overraskende stort for å være 4 manns, og har tre fortelt. Keron er lettere, men bare ca 700 gram. Keron oppgis til 5,4 kg brutto, Wigloen min veide inn på 6,1 kg på kjøkkenvekten, akkurat som oppgitt.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Samd i det fiskekongen sei, me har også nytta ein del to telt. Men, når det er vinter, vil eg gjerne ha alle samla i eit telt, slik at me eventuelt også har plass til å være sosiale uansett ver. Me dei to mindre telta har me ikkje eit telt som rommar alle til dømes under måltid, noko eg synes er hyggeleg på tur med familien.

Men, igjen, det er ei løysing me også har brukt i dei tilfella det er mest tenleg. 

 

Skriv ellers under på Omnilite sine ord; lite irritasjon med Keron, og eg høyrer aldri noko anna frå andre eg kjenner som også har gjort den (dyre!) investeringa. Sjølv om det veg litt, er vekta låg i forhold til slitestyrke og plass, og for oss som er seks personar, er det framleis komfortabel teltplass til under ein kilo på kvar. Det er godkjent :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Her var det mange gode råd, tusen takk! Gjør ikke valget noe enklere med flere gode alternativer, men la gå :-) 

Vi har som nevnt også brukt to telt. Praktisk ved legging. Men det blir fort litt usosialt i dårlig vær ja. Siden vi allerede var inne på et Helsport Svalbard, er også det Hillebergteltet innafor budsjettet-for-ting-en-gjerne-vil-ha (det budsjettet som justeres etter alternativet som er høyest på lista til enhver tid) ;-)  Men prisen for en wiglo er helt klart mer behagelig.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av dnorT
   Er på utkikk etter et telt som er egnet til bruk for 2 voksne og 3 barn. Noen anbefalinger?
    
   Tenker at teltet vil ha bruksområdene: fjell, lett tur, campingplass
   Spesifikasjoner: plass til lek inni teltet hvis dårlig vær, egnet til norsk sommer,
    
   Ser selv at Hilleberg Atlas ser helt konge ut, hadde det bare vært noe billigere...
  • Av whistler
   Er ute etter et stort telt for å få god plass til hele familien (2 voksne + 2 barn + en Dachs). Har kikket en del på Lofoten 5 Camp, men det er lite info å finne enda. Modellen kom vel nå for sesongen 2017, men det er kanskje noen som allerede har fått testet og gjort seg noen tanker?

   Er klar over at teltet er ganske tungt, men med to små barn blir det ikke de lengste bæreetappene uansett. I tillegg har jeg planer om å kjøpe kano i sommer. Plass er derfor viktigere enn ekstremt lav vekt. 
    
  • Av Snublefot
   Titter på store familetelt og blitt betatt av Holmeslet. I det jeg tror jeg har funnet det perfektet teltet (
   (Logg inn for å se skjult innhold)
   ) oppdager jeg at dette er på vei ut og skal erstattes av (Logg inn for å se skjult innhold)
   , beskrevet som "et helt nytt design, men vi har tatt vare på hovedelementene". Ser også at vekten er satt ned fra 13 kg til 11 kg for den nye modellen, mens takhøyden er satt ned fra 2,15 til 2,10/2,00 m for 2017 avhengig av referanse. Hva har skjedd med Holmeslet? Hva betyr det for kvalitet og funksjon at Frisport nå ser ut til å ha tatt over produksjonen og laget sitt eget telt? Bør jeg hive meg rundt og få tak i et Holmeslet Taiga mens jeg ennå kan, eller bør jeg vente på det nye, og muligens forbedrede, (Logg inn for å se skjult innhold)
   ? Se også vedlagte bilder av prototyp for Frisport Taiga 2017 (sakset fra
   (Logg inn for å se skjult innhold)
   )

  • Av Anders Eriksen
   Hallo.
   Familien Eriksen skal snart utvides fra to, til tre personer. Det vil si at vi blir 2 voksne og et barn. Siden vi har planer om å bedrive mye friluftsliv når vi blir foreldre også, har jeg fått en god "unnskyldning" til å kjøpe enda et telt. Hurra!!:)
   Teltet må passe til variert friluftsliv og vekten må ikke være for høy. Samtidig må det være et telt som oppleves komfortabelt, har nok takhøyde til at vi kan sitte, og godt med plass. Teltet må også kunne brukes vinterstid, men ikke til de mest ekstreme turene. Så langt har jeg sett på Hilleberg Kaitum 3 og/eller Kaitum 3 GT. Det er Kaitum 3 (uten GT) som leder så langt, siden vekten er lavere og teltet ikke så langt. Ser for meg jeg skal klare å kokkelere i forteltet selv om vi ikke går for GT versjonen.
   Noen som har erfaring med dette/disse teltene? Bør vi gå for GT? 
   Er åpen for andre forslag også. Har sett litt på Helsport Fjellheimen superlight 4, men da vil det ikke bli brukt på vinteren.
   Hilleberg Kaitum 3 
   (Logg inn for å se skjult innhold)
   Hilleberg Kaitum 3 gt 
   (Logg inn for å se skjult innhold)
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.