Jump to content

Marco Verkooijen

Recommended Posts

Hei hei, 

Jeg tenkte jeg og kjøpe en telt fra Fjällräven og da er spørsmål, hvilke størrelse stal jeg ta og hva må jeg tenke på når jeg kjøper en telt? 

Jeg tenkte og bruke telte til 1 eller 2 personer og mest i vår, sommer, høst.

Dette er telte jeg tenkte på:

- Fjällräven Keb Endurance 3 Personers tunnel telt: 
Pakket størrelse: 44 x 19 cm
Totalvekt: 4130g.

Mer info:

http://www.fjallraven.no/keb-endurance-3

- Fjällräven Keb Endurance 2 Personers tunnel telt: 
Pakket størrelse: 39 x 19 cm
Totalvekt: 3690g.

Mer info:

http://www.fjallraven.no/keb-endurance-2

Hva hadde dere gjort?  Håper dere kan hjelpe meg med dette :-)

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Spørs jo litt. De er litt tunge men også robuste og tåler greit rufsete vinterlige forhold disse teltene. Skal du bruke det til å campe i nærområdet eller relativt kort fra vei er de veldig greie telt også på sommeren. Også om du tenker kano og slikt. Å bære dem på ryggen over de spreke langdistansene på sommeren er de nok mindre egnet til. Da vil du nok tjene på å sikte på telt som gjerne er noe skrøpeligere men også langt lettere. 100cm høyde i innertelt holder akkurat for meg på 185cm men da er det ingen margin igjen før det blir ukomfortabelt. Jeg trives best med 105-110 cm. 

Ellers er det en uskreven regel at telt til 2 pers er fine til 1. Telt til 3 pers er fine til 2 osv. Med et 3 pers telt med 3 mann i er det bare akkurat nok plass til at alle kan skvise seg ned ved siden av hverandre.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Er enig med ståle angående 3 personstelt til 2. Blir ofte veldig trangt for to på teøt produsentene beregner for 2. Om du ønsker fjellreven ville jeg heller ha valgt et lettere telt som abisko dome 3. Det veier 3680 slik som Ken endurance 2. Men her får du god romfølelse og takhøyde på 115 cm. Det er dessuten veldig vinstabilt og gode luftemuligheter. Det passer bedre til ditt formål og tror du vil sette større pris på dette teltet. Det blir da sannsynligvis flere turer. Keb er mer et 4 sesongs og for tøffere vinterstid.  Er det kun disse to teltene du skal velge mellom så gå for keb endurance 3. Du får et tyngre telt, men tåler ganske mye. Men igjen. Til ditt formål er nok det nok bedre med et lettere telt med mer rom. Du vil ikke angre på det.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Keb endurance og i noe mindre grad Abisko Dome er ikke telt, de er bomberom :-P

Hvis vanlig tresesongers bruk på fottur er formålet så blir det å skyte spurv med kanon. Sjekk heller de lettere seriene til fjellreven, Hilleberg, Exped, Helsport, etc. Det er, som Ståle Sæther skriver, lurt å gå for et tremannstelt hvis man ikke er skikkelig glad i personen man camper sammen med. Er det slik at man hovedsaklig skal gå alene og kun unntaksvis ha selskap så kan et tomanns være mer aktuelt. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tusen takk for svare ?

Jeg tenkte på en ting; er det mulighet noe sted og se på telte? I en butikk eller noe som har satt opp forsilig telt/merker? Jeg tror det jeg få bedere indrukk om en telt når jeg ser den. Ikke bare på bilde. ? 

På for hånd takk.

Hilsen Marco 

Link to comment
Share on other sites

Hvis du er mest aleine, men av og til 2, ville jeg sett på ett 2 mannstelt med godt fortelt isteden for ett 3 mannstelt. Jeg og frua klarer oss fint i ett 2mannstelt på tur. Men da bør man også være litt glad i hverandre, for det blir jo litt tett :)

Jeg hadde kikket på ett lettere telt hadde jeg vært deg. For kjøper du dette, kommer du til å kikke etter ett lettere telt om ett par år uansett ;)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Vet ikke hvor høt du er mens synes 2 manns versjon av Keb er vel lav i innvendig høyde.

Ville også tatt en titt på Hilleberg Kaitum. 2 mans der er en del bredere og har rette endevegger inne pga fortelt i begge ender. Da sparer du litt vekt også. Evt 3 3 manns hvis  du vil ha mye plass. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy