Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei hei, 

Jeg tenkte jeg og kjøpe en telt fra Fjällräven og da er spørsmål, hvilke størrelse stal jeg ta og hva må jeg tenke på når jeg kjøper en telt? 

Jeg tenkte og bruke telte til 1 eller 2 personer og mest i vår, sommer, høst.

Dette er telte jeg tenkte på:

- Fjällräven Keb Endurance 3 Personers tunnel telt: 
Pakket størrelse: 44 x 19 cm
Totalvekt: 4130g.

Mer info:

Skjult lenke - logg inn for å se den

- Fjällräven Keb Endurance 2 Personers tunnel telt: 
Pakket størrelse: 39 x 19 cm
Totalvekt: 3690g.

Mer info:

Skjult lenke - logg inn for å se den

Hva hadde dere gjort?  Håper dere kan hjelpe meg med dette :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Spørs jo litt. De er litt tunge men også robuste og tåler greit rufsete vinterlige forhold disse teltene. Skal du bruke det til å campe i nærområdet eller relativt kort fra vei er de veldig greie telt også på sommeren. Også om du tenker kano og slikt. Å bære dem på ryggen over de spreke langdistansene på sommeren er de nok mindre egnet til. Da vil du nok tjene på å sikte på telt som gjerne er noe skrøpeligere men også langt lettere. 100cm høyde i innertelt holder akkurat for meg på 185cm men da er det ingen margin igjen før det blir ukomfortabelt. Jeg trives best med 105-110 cm. 

Ellers er det en uskreven regel at telt til 2 pers er fine til 1. Telt til 3 pers er fine til 2 osv. Med et 3 pers telt med 3 mann i er det bare akkurat nok plass til at alle kan skvise seg ned ved siden av hverandre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er enig med ståle angående 3 personstelt til 2. Blir ofte veldig trangt for to på teøt produsentene beregner for 2. Om du ønsker fjellreven ville jeg heller ha valgt et lettere telt som abisko dome 3. Det veier 3680 slik som Ken endurance 2. Men her får du god romfølelse og takhøyde på 115 cm. Det er dessuten veldig vinstabilt og gode luftemuligheter. Det passer bedre til ditt formål og tror du vil sette større pris på dette teltet. Det blir da sannsynligvis flere turer. Keb er mer et 4 sesongs og for tøffere vinterstid.  Er det kun disse to teltene du skal velge mellom så gå for keb endurance 3. Du får et tyngre telt, men tåler ganske mye. Men igjen. Til ditt formål er nok det nok bedre med et lettere telt med mer rom. Du vil ikke angre på det.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Keb endurance og i noe mindre grad Abisko Dome er ikke telt, de er bomberom :-P

Hvis vanlig tresesongers bruk på fottur er formålet så blir det å skyte spurv med kanon. Sjekk heller de lettere seriene til fjellreven, Hilleberg, Exped, Helsport, etc. Det er, som Ståle Sæther skriver, lurt å gå for et tremannstelt hvis man ikke er skikkelig glad i personen man camper sammen med. Er det slik at man hovedsaklig skal gå alene og kun unntaksvis ha selskap så kan et tomanns være mer aktuelt. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tusen takk for svare ?

Jeg tenkte på en ting; er det mulighet noe sted og se på telte? I en butikk eller noe som har satt opp forsilig telt/merker? Jeg tror det jeg få bedere indrukk om en telt når jeg ser den. Ikke bare på bilde. ? 

På for hånd takk.

Hilsen Marco 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du er mest aleine, men av og til 2, ville jeg sett på ett 2 mannstelt med godt fortelt isteden for ett 3 mannstelt. Jeg og frua klarer oss fint i ett 2mannstelt på tur. Men da bør man også være litt glad i hverandre, for det blir jo litt tett :)

Jeg hadde kikket på ett lettere telt hadde jeg vært deg. For kjøper du dette, kommer du til å kikke etter ett lettere telt om ett par år uansett ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vet ikke hvor høt du er mens synes 2 manns versjon av Keb er vel lav i innvendig høyde.

Ville også tatt en titt på Hilleberg Kaitum. 2 mans der er en del bredere og har rette endevegger inne pga fortelt i begge ender. Da sparer du litt vekt også. Evt 3 3 manns hvis  du vil ha mye plass. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av begd
   Hei der!
   Er på jakt etter et lett solotelt og har nylig fått opp øynene for Bergans superlight tunnel 1 pers. Er teltet langt nok til meg med mine 190 cm? Vet at sittehøyden på 85 cm er begrenset, men har kun planer om å sove i teltet og vektlegger vindstabilitet over komfort.

   Øvrige erfaringer mottas med takk (gjelder selvfølgelig også andre forslag) 😃
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Morten Grefstad
   Leker med tanken på en tur på (Nord)Vestlandet i neste uke, da det er der været ser best ut.
   Med utgangspunkt Oslo har jeg mulighet til å bo delvis i min selvbygde campervan Caravelle, men også vandre noen dager der jeg bor i telt/tarp/åpne koier/DNT.
   Litt fristet til å ta en tur ala de gamle episodene av Monsen på villspor, med fiske og bål og dagsetapper på 10-20km.
   Spesielt turen der han gikk fra Lesja-området og kom ned i Isfjorden så veldig flott ut. Synes også turer der man går på kanten av vidda der den møter fjord, eksempelvis Odda osv er flott.
   Dvs. jeg er glad i fjell og daler mer enn rent vidde-landskap og flatmyrsområder.
   Tips til rundturer, eventuelt turer på tvers eller langs av et område med muligheter for kollektivtransport til utgangspunkt for så å gå tilbake til bilen mottas med takk.
   Har det litt åpent, alt mellom 3-8 dagers turer er aktuelt.
  • Av ost
   Minipeak eller heaxpeak? 
   Kanskje det er jeg som liker å være litt utradisjonell eller bare lommeboken som er slunken, men jeg er altså på jakt etter en til tomannstelt til meg og bikkja. Primært går vi i skog, men vidda kan også bli besøkt. Tre sesonger. 
   Bikkja er 30 kg+, jeg er 190 cm.
   Har lenge sett på pyramidetelt, jeg er av den lite tøyelige sorten og trenger litt plass i høyden når buksa skal av og på og liker meg ikke når jeg føler jeg trer på meg teltet like mye som buksa.
   Luxe hiking produserer pyramidetelt for alt fra 1 til flerfoldige personer. De to nevnt innledningsvis er det jeg ser mest på. Er det noen som har konkrete brukererfaringer? 
  • Av Familienoss
   Noen som kan tipse meg om ett telt som er kjapt å sette opp. Tenker da på ett som fungere fint for en natt eller tre på små turer 
  • Av Nisset
   Jeg er en student på mitt siste i Tromsø og har nylig blitt interisert i friluftsliv. Jeg vil derfor bruke dette året til å utforske naturen rundt meg.
   Jeg ser etter et tomannstelt som kan brukes store deler av året. Helst noe som kan brukes til og med Oktober eller lengre.
    
   Har dere noen råd til hvilket telt jeg burde kjøpe? 
   Jeg er ute etter noe billig, ett best mulig telt for 3000-4000 kr da jeg er helt nybegynner og ikke vet om dette er noe jeg kommer til å fortsette med.  
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.