Jump to content

Fisketur i Finnemarka i Lier


Josef Mink

Recommended Posts

Noen som er kjent i Finnemarka? I så fall: hvor bør man kjøre/parkere for å gå inn til området rundt Store Bumla. Jeg har tenkt meg på tur til området sammen med to gutter på 10 og 12 år neste helg (hvis værgudene ikke går helt bananas). Planen er å telte og fiske i et par tre dager. Vil finne et vann det er fint å våkne opp ved, aller helst med god ørretbestand. Vurderer Store Bumla, Lille- eller Store Elgtjern, samt De pene tjerna, men er åpen for tips!

Edited by Josef Mink
Feil i tittel
Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg er ikke så veldig godt kjent i den delen av marka, men har vært i nærheten noen ganger både østfra og fra syd. Jeg betrakter meg heller ikke som en fisker, så jeg søker gennerelt ikke fiskevann.

Uansett så blir det en lang fottur, da veibommene er langt nede i terrenget, både fra Lier og fra nord. Kommer opp fra Modum/Åmot, men jeg tror ikke det blir lettere, da en enten må gå på tvers av åsene, eller gå/sykle en god omveg.

Vet ikke hvor dere bor. Men skal dere gå fra en bom, tror jeg at jeg ville kommet meg opp i terrenget og gått inn fra Røyne på Øverskogen. Med sykkel er det en 2 -3 valg - vestfra. Selv om jeg ikke har syklet hele veien, tror jeg at jeg vil anbefale Rustadveien frem til Rustand, så følge Tverrelva oppover til Sjeggerudsetra. Da er dere i nærområdet. Kjør til Vestsideveien til Solberg, så inn Rustadveien og bommen ligger et par hundre meter fra Vestsideveien. Der er det en parkeringsplass for noen biler. (det er en større parkeringsplass nede på Kanada, ca 300m innkjøringen til Rustadveien, hvis det blir trangt ved bommen).

Legger ved en link, om Finnemarka. Der finner du info om fiskevannene, type fisk og bestand. Også om kjøp av fiskekort. Les forøvrig også Bloggen, den overrasket meg nå stort. http://finnemarka.com/

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy