Gå til innhold
Kjell Iver

"Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

Anbefalte innlegg

Enkelte fiskeopplevelser er lettere å huske enn andre. Som en tur i indre-troms, der målet for "Storfiskens år" ble nådd, og fiskestanga knakk etter å ha fått kjørt seg med 12 storrøyer i løpet av en drøy time: Skjult lenke - logg inn for å se den . 

20160910-IMG_5414.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Etter at respektable mengder snø har lavet ned i nord de siste 5-6 dagene kom et lite glimt av sol. Ikke mange minuttene, men nok til Skjult lenke - logg inn for å se den.

20170330-IMG_7212.jpg

Snødybde i terrenget: til nesetippen. Med andre ord ingen grunn til å bekymre seg for skiføre til påske i Troms, eller til St. hans for den saks skyld...

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fiskefeberen har begynt å feste seg alvor, så oftere enn jeg vil innrømme sitter jeg plutselig i bilen. Jeg har knapt fått med meg at jeg pakket sekken, og fant frem fiskestengene. Slukstang og fluestang. Slik var det i dag også.

Noe fisk å skrive om ble det ikke, så i stedet gravde jeg meg ned i arkivet Skjult lenke - logg inn for å se den (Advarsel: Stor fare for en overdose fisk om du leser alle...)

20160815-IMG_52481.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mellom turer i august har det også blitt tid til litt jobb som instruktør og aktivitetsleder. Ikke ofte jeg skriver om jobb på bloggen, men denne gangen har jeg publisert noen bilder og litt tekst fra noen fine kanoturer på Målselva og litt andre aktiviteter. Skjult lenke - logg inn for å se den kan lese på Tursiden.net

IMG_2057.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Starten på høsten ble ikke helt etter planen. Det er den samme gamle historien. Ryggen har en dårlig periode, og Bakkene ble så alt for bratte for å bære full sekk. Men heldigvis er dørstokken så lav at jeg ikke legger merke til den, og den beste medisin er bevegelse. Så det har blitt noen dagsturer i det siste. Det har blitt turer med leirskolen, nede ved fjorden, med fiskestang, med hagle og i fotsporene til bamsefar. Skjult lenke - logg inn for å se den

 

IMG_2407.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Lenge har jeg tenkt på å pakke god mat og telt i kanoen, og padle sakte ned Målselva til den renner ut i fjorden. Med drømmehøst i nord var forholdene perfekte for en helg i kanoen. Litt tekst og en hel del bilder fra Skjult lenke - logg inn for å se den kan du lese på Tursiden.

 

20170930-IMG_9259.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
3 timer siden, Anund Wigen skrev:

Er det Spectre støvlene du kjøpte? Hvordan synes du de er?. Er på jakt etter nye toppturstøvler. Flotte bilder forresten, som alltid!

Er Spectre 2.0 ja. Har bare hatt en tur med støvlene. Kjørte med Line Prophet 115 (2,5 kg/stk) og skoene var stive nok for det lille jeg kunne dra på i en ikke for bratt fjellside. Noen små lufteturer, men ikke mer. Betraktelig mer stabile enn f.eks. TLT 7, som svikter litt i skaftet når en trykker på. Så langt en OK sko. Greie å gå med for sko i denne klassen. Enkelt å komme inn og ut, og lett å justere stramming på skoene. Savner mulighet for å kunne justere forward lean (greit på en topptur, men er fint å kunne stille om til mindre vinkel ved lange traverser eller om en skal innom en T-krok). 

Valget var ut fra at de var akseptabelt breie rett bak lilletåa for min fot. Fortsatt litt smale, men får vel tilpasset de litt bedre etterhvert som jeg kjenner hvor "skoen trykker". 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sist vinter hadde jeg med en gassbrenner med forvarming (Optimus Vega) på vinterturer for å teste ut gassbrenneren når vinterkulda rev i nesen. Brenneren ble brukt sammen med både 4 sesongs gassblanding og vintergass fra primus. På bloggen har jeg skrevet om Skjult lenke - logg inn for å se den

20170427-IMG_7555-1.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mellom surfing etter Blakk Fredags tilbud blir det tid til både litt skikjøring og oppdatering av bloggen. Som fra sesongens første tur på "fjellet der jeg vokste opp", med drømmeføre. Så om du vil lese, eller bare kikke på bildene ligger det en liten rapport fra siste Skjult lenke - logg inn for å se den  

20171121-IMG_9482.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 • Lignende innhold

  • Av StineHV
   Om man vil oppleve Besseggen litt mindre traffikert kan jeg anbefale nattvandring. Spis frokost på eggen i soloppgangen
   Her er min opplevelse av det: Skjult lenke - logg inn for å se denSkjult lenke - logg inn for å se den
   Mvh
   Stine
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Humbug
   Hei alle sammen. Dette er siste innslag fra rosabloggen min, www.hengut.no. Det serveres hengekøyerelaterte aktiviteter med tørr humor, fuktig ved og vekslende hell. Fra tid til annen også en dyne fra ikea. 
   Skjult lenke - logg inn for å se den
    
  • Av Peter F.
   Jeg driver å sysle med ideen om å starte en blogg (ja kjempeorginalt!) Har allerede en som har lagt død et par år men fikk gode tilbakemeldinger, og i det minste en god dagbok. Men, jeg føler internett er mettet av vanlige friluftsblogger ala “så gikk jeg hit, så fikk jeg en fisk, her var det fint” og bilder av kaffebål. Ikke det, jeg ønsker også å gi faktiske opplysninger i bloggen men vil ha noe som kanskje skiller seg litt ut.
    
   Sitter allerede med en del ideer, men kunne tenke meg å høre hva brukerne på Fjellforum ønsker seg? Er det noe i bloggene dere leser dere savner? Vil dere ha mindre fakta og mere skildringer? Video eller bilder? Utfordringer og konseptturer (lettvekt, begrenset utstyr/mat etc)
    
   Hadde vært kjekt å høre hva dere tenker!
  • Av ost
   Dette er egentlig bare et hjertesukk.
    
   Jeg er glad i å lese. Når jeg leser kan jeg drømme meg bort i andres opplevelser og gleder. Turbeskrivelser gir meg ekstra mye. Da kan jeg få innblikk i hva andre får til, små glimt av natur jeg ellers ikke rekker selv i en hektisk familiehverdag. 
    
   I denne digitale tidsalder leser jeg ofte mer på nett enn i fysiske bøker. Lett tilgjengelig, og stor variasjon i område og innhold. Det går ofte i friluftslivsblogger, både norske og internasjonale. Noen blogger er rene private fortellinger om opplevelser, andre har gjort blogg til levebrød og tjener på både tur og utstyrsgjennomgang. Slike utstyrsgjennomganger er kanskje ikke det jeg i utgangspuntket var på jakt etter, men over tid og når de øker i omfang er de gode pekepinner på hva som fungerer under gitte forhold, og hva som kan være fornuftig å styre unna. Heri ligger dette innleggets hjertesukk.  
    
   I det siste har jeg lagt mer og mer merke til en vesensforskjell mellom internasjonale og norske blogger. Internasjonale blogger er gjennomgående flinkere til å skille mellom hva man bruker egne penger på, og hva som er sponset/gitt for gode tilbakemeldinger. 
    
   Med dette mener jeg at hvis en blogger er sponset av en eller flere utstyrsprodusenter, eller får utstyr til testing, så må vedkommende inngående vise denne tilhørligheten til bloggleseren hvis det også skal skrives om dette.
    
   Et eksempel: Jeg har en blogg der jeg (av og til) skriver om turer med barna. En produsent av bæremeiser tenker at hvis vedkommende hadde fått meg til å skrive positivt om denne meisen, samt ta bilder av barna mine i denne, så vil det kunne generere flere salg for produsenten. Slik jeg ser det, må jeg da i hvert innlegg der meisen forekommer opplyse leseren om at jeg ikke har kjøpt meisen, men har fått den for å vise den frem. På den måten vil en leser med letthet kunne forstå at mine meninger om denne meisen kan være farget av at jeg ikke har brukt egne penger på den, og at det egentlig ikke nødvendigvis hadde vært den jeg ville kjøpt hvis jeg måtte kjøpe selv.
    
   Et annet eksempel: En produsent vil at jeg skal teste, og skrive en positiv omtale om en ny sekk de har fått inn på lager. Jeg får sekken med på tur, bruker den, skriver en omtale på bloggen og leverer den tilbake. For at lesere av bloggen min skal forstå hva dette egentlig er, altså snikreklame, må jeg da lage et forbehold, (engelsk: Disclaimer eller disclosure) på siden min i innlegget der jeg skriver at "Jeg har mottatt denne sekken til gjennomprøving av N.N og har ikke brukt egne midler til anskaffelse".
    
   Poenget mitt med dette er at jeg som leser av andre blogger, ønsker å vite om din positive omtale er farget av noe annet enn dine egne meninger. I mine øyne kommer dette ofte lettest til syne hvis bloggeren har kjøpt produktet selv og lagt ned en jobb selv i å finne hvilket produkt som vil passe best. 
    
   Bloggeren Skjult lenke - logg inn for å se den skriver mye rart, men en skikkelig disclaimer har han, se nederst på Skjult lenke - logg inn for å se den innlegget. 
   Bloggeren Skjult lenke - logg inn for å se den, har Skjult lenke - logg inn for å se den laget en intro til en ny ryggsekk, hvor han ikke bare beskriver hvordan han har fått den, men også er kritisk til produktløsninger og ikke bare hyller produktet som sådan. Han har også bedt om vareprøver fra Skjult lenke - logg inn for å se den for å sammenligne disse mot hverandre, og gitt grundige tilbakemeldinger på både positive og negative sider.
    
   Som det fremgår er det lettere for meg som leser å skape min oppfatning av hva som er best hvis jeg vet at den som forteller meg om hvor bra noe er, faktisk har gjort en egeninnsats for å skaffe seg akkurat DET produktet. 
    
   Sånn. Det var dagens hjertesukk. 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.