Gå til innhold
  • Bli medlem

"Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden


Kjell Iver

Anbefalte innlegg

I femte episode av serien opplever Simon og jeg store kontraster, fra enkelt teltliv til en natt på et av Norges flotteste hoteller! For å komme ned til dette hotellet går vi ekstra hardt, noe som gjør at de blir utrolig slitne! Jeg sliter også litt med skaden jeg fikk i forrige episode... Dette er litt av en episode! Bare å finne godstolen og noe snacks;)
Abonner gjerne på kanalen for å bli varslet når nye videoer og episoder blir lagt ut!

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tiende dagen på Der Traumpfad (Munchen til Venezia) er ute på bloggen. Fra Lizumer Hütte gikk jeg til Tuxer Joch Haus. En superflott tur, poengtert med synet av Junssee vannet med tronende Alper i bakgrunnen. En ellers noe merkelig dag og med et militær-helikopter flyvende over, og et besøk til en gribbe-topp, samt en hyggelig ettermiddag og kveld i en trivelig hytte.

Der Traumpfad, dag 10: Wattentaler Lizum - Tuxer Joch (https://tarjeinskrede.blogspot.com/2019/08/wattentaler-lizum-tuxer-joch.html)

DerTraumpfad_day10_16_Path_with_views_of

På vei ned fra Gschützspizsattel med utsikt mot Zillertal-alpene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter å få bloggen oppdatert, ting tar tid, men nå er dag 11 ute. Nok en relativ kort dag på ruten, men som fristet med et opphold på en av de mest populære hyttene i Zillertal-Alpene om ettermiddagen og kvelden, Olpererhütte. Vandringen fra Tuxer Joch Haus gikk først gjennom nedslagsfeltet til et skianlegg, men med mektig natur rundt. Underveis passerte Der Traumpfad en av de mest bratte passene på ruten, Friesenbergscharte.

Der Traumpfad, dag 11: Tuxer Joch - Riepenkar (https://tarjeinskrede.blogspot.com/2019/08/tuxer-joch-riepenkar.html)

DerTraumpfad_day11_13_Above_Friesenbergs

På vei mot Olpererhütte ovenfor Friesenbergsee.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ny episode er ute av serien "Landet På Langs"!
I dagens episode får Simon og jeg en skikkelig krevende utfordring! Vi skal gå med en Lama i to dager på tur gjennom krevende terreng i Telemark! Om vi klarer dette, er premien å hoppe i strikk i Rjukan! Dette er en skikkelig morsom og spennende episode, kan anbefale å ta en titt! Abonner gjerne på kanalen for å bli varslet når nye videoer og episoder blir lastet opp;) Sjekk ut episoden her:

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På dag tolv fikk en vill idé helt ut av det blå meg til å bestige Olperer, hovedtoppen i Tux Crest på 3476moh. En fantastisk klatring opp med utsøkt utsikt, men som også var litt på kanten av min egen komfortsone. Les og se flere bilder på:

Der Traumpfad, dag 12: Olperer (https://tarjeinskrede.blogspot.com/2019/08/olperer.html)

DerTraumpfad_day12_10_View_from_the_summ

Utsikt fra toppen av Olperer i retningen jeg har kommet fra på Der Traumpfad.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter å ha klatret opp til toppen av Olperer hadde jeg fortsatt tid igjen av dagen, samt et stykke å gå. Fra Olpererhytten gikk ferden videre til Stein, hvor deler av ruten gikk på en helt nydelig konstruert kontur-rute som kalles for Panorama Höhenweg. Jeg krysset inn i Italia på Pfitscher Joch-passet (2251moh), før jeg etter hvert kom meg ned til Stein og en fin kveld der i et hyggelig gjestehus. En strålende drømmedag, hvis dag er oppdatert på bloggen:

Der Traumpfad, dag 12. Riepenkar - Stein (https://tarjeinskrede.blogspot.com/2019/08/riepenkar-stein.html)

DerTraumpfad_day12_22_Panorama_Hohenweg.

Panorama Höhenweg i Zillertal-Alpene.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min blogg på norsk har fått noen oppdateringer i det siste og, men denne skituren ønsker jeg å fremheve litt. Det har ikke blitt mange av dem i år, gitt vinteren og problemer med albue. Så da gjelder det å gripe muligheten når en kan. Men dette var en særdeles nydelig tur i Oslomarka på ski.

det finnes en lenke her --->  Det gjelder å ta muligheten når en kan, en skitur i Krokskogen og Nordmarka

200307_17_Spaalen.jpg

Spålen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne uka blir det en pause fra serien "Landet På Langs" som går på kanalen for tiden. Har du ikke sett alle episodene fra den serien, har du nå sjansen til å ta igjen episodene du ikke har sett;) Dagens video er fra tidligere i vinter da jeg, pappa og et par venner dro til hytta vår i Sunnmørsalpene for å gå på toppturer med randoneeski! Dette ble en utrolig flott helg med masse herlige opplevelser! Husk å abonnere på kanelen!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På den trettende dagen på min vandring fra München til Venezia gikk turen til Pfunders, vandringen så meg klatre over Gliderschartl-passet etter en tur gjennom den nydelige Gliderbach-dalen. Den første fulle dagen i Italia var en flott fjelltur over høye fjellpass, gjennom alpine daler og forbi små fjellsætre. Nok en nydelig Der Traumpfad dag, og bloggen er oppdatert nå i etterkant:

Der Traumpfad, dag 13: Stein - Pfunders (https://tarjeinskrede.blogspot.com/2019/09/stein-pfunders.html)

DerTraumpfad_day13_11_View_back_above_Gl

Utsikt mot Tux Crest med Olperer skjult i skyene fra litt ovenfor Gliderschartl-passet.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har jeg oppdatert bloggen med en tur som var for et par uker siden. I dag er det rett og slett ikke tilrådelig å padle alene, mye vind og langt til nærmeste sted med le. Så da ble det heller kikking i gamle bilder, resultatet ligger HER i bloggen nå. Det var en flott tur, selv om den ble noe lengre enn planlagt…

G0030137+kopi.jpg

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke alltid turene går helt som planlagt, men totalt sett så var dette en helt rå tur hvor jeg også ble noen erfaringer rikere! :) Jeg gleder meg til å høre hva dere synes enten i kommentarfeltet eller om dere sender en melding

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter to uker med vandring, tok Der Traumpfad meg opp i de milde Lusner-Alpene. Hvis det ikke hadde vært for regnet, ville jeg ha hatt utsikt over Alpene på den ene siden og Dolomittene på den andre. Det til side, så fort jeg var oppe i de undulerende åsene i Lusner-Alpene var turen overraskende vakker. Bloggen er oppdatert med tekst og bilder.

Der Traumpfad, dag 14: Pfunders - Kreuzwiesen Alm (https://tarjeinskrede.blogspot.com/2019/09/pfunders-kreuzwiesen-alm.html)

DerTraumpfad_day14_08_Pfundertal_in_rain

Pfundertal i regn.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Episode 7 av serien "Landet På langs" er nå ute på YouTube-kanalen! I dagens episode hopper Simon og jeg i strikk i Rjukan, et av Norges helt klart tøffeste strikkhopp! Et supert avbrekk fra ekspedisjons-hverdagen mot Nordkapp! Husk å abonner på kanalen for å bli varslet når nye episoder og videoer legges ut;)

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Bloggen er oppdatert med som skulle vise seg å være den beste dagen på turen (Der Traumpfad, fra München til Venezia). På denne dagen gikk jeg over de milde Lusner Alpene med utsikt til Alpene på den ene siden og til Dolomittene på den andre siden. En helt fantastisk dag, hvor jeg endte opp på Schlüterhütte akkurat i starten av Dolomittene. Les og se flere bilder på:

Der Traumpfad, dag 15: Kreuzwiesen Alm - Kreuzkofeljoch (https://tarjeinskrede.blogspot.com/2019/09/kreuzwiesen-alm-kreuzkofeljoch.html)

DerTraumpfad_day15_11_Peitlerkofel_from_

Peitlerköfel med Dolomittene bak sett fra toppen av Maurerberg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er siste søndagstur i bloggen, det ble en fin tur langs hjemmefjæra igjen. Flatt hav, men lys- og bygemessig var det dramatisk, så det ble variert. Ligger HER i bloggen nå. På bildet er det fruktsuppe-pause. 

spacer.png

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ny episode av serien "Landet På Langs" hvor Simon og jeg fortsetter ekspedisjonen etter et heftig strikkhopp i Rjukan i forrige episode! Ferden videre går over Hardangervidda hvor vi får oppleve skikkelig kraftig vind! Da gjelder det å feste teltet god! Husk å abonnere på kanalen for å bli varslet når nye episoder og videoer lastes opp;)

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde egentlig tenkt å padle i går, men så kunne det se ut for å kanskje bli den siste dagen med skikkelig skiføre i nærområdet. Så jeg pakket pulken og dro på overnattingstur istedenfor. Den er nå kommet i bloggen HER. Månelyst ble det, og alt. Fin tur selv om det ikke var langt av gårde.

DSC08829+kopi.jpg

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bloggen er oppdatert med den sekstende dagen på turen, den andre i Dolomittene. En dag som inneholdt det meste av hva Dolomittene kan by på. Fra Schlüterhütte gikk jeg til Grodner Joch, på en tur som bragte med seg noe klyving, topptur til Piz Duleda, samt vakre fjell med utsikt som stikker opp av grønne enger. Les og se flere bilder på:

Der Traumpfad, dag 16: Kreuzkofeljoch - Grodner Joch (https://tarjeinskrede.blogspot.com/2019/09/kreuzkofeljoch-grodner-joch.html)

DerTraumpfad_day16_12_Piz_Duleda.jpg

Piz Duleda med Peitlerköfel i sikte til høyre, Alpene i bakgrunnen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er det fredag og nye episode av serien "Landet På Langs". I denne episoden av serien tar Simon og jeg oss litt ekstra god tid til å fiske. Dette har vi gledet seg til lenge og endelig biter ørreten! Det blir et skikkelig herremåltid i teltet!

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Turmessig (og værmessig) ble dette en skikkelig drittpåske, men i går kom jeg meg i hvert fall på havet en tur. I dag var det bare å glemme, da jeg våknet var det komplett umulig å komme ut med bil, og alt for mye vind til å padle hjemmefra. Så gårdagens tur ble siste padling denne påsken og det er like greit – nå gidder jeg ikke mer før det er vår tror jeg. HER i bloggen nå.

spacer.png

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bloggen er oppdatert med dag 17 på turen fra Munchen til Venezia. Den tredje dagen på rad med fantastisk vandring i Dolomittene. Ferden gikk opp i Sella-massivet med sitt hvite vidstrakte platå, en klatring opp til toppen av Piz Boè (3152moh) og endte på en nydelig vandring langs Viel del Pan med utsikt mot Marmolada. Les og se flere bilder på:

Der Traumpfad, dag 17: Grödner Joch - Viel del Pan (https://tarjeinskrede.blogspot.com/2019/09/grodner-joch-viel-del-pan.html)

DerTraumpfad_day17_12_View_from_Piz_Boe.

Utsikt over Dolomittene og Sella-massive fra Piz Boè.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I denne episoden av serien får Simon og jeg skikkelig drittvær på vidda! Og når det lyner og tordner er ikke vidda den plassen man helst vil være! Simon er ikke glad i lyn og torden og rømmer ned i en dalen under et tre! Husk å abonner på kanalen for å bli varslet når nye episoder og videoer legges ut;)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har oppdatert bloggen med den verste dagen på turen. På den attende dagen gikk turen fra Rifugio Viel dal Pan til Alleghe. Dette skulle ikke være den mest spennende etappen på turen, så jeg tenkte at det kanskje ikke ville være så ille med dårlig vær denne dagen. Jeg tok helt feil. Ned til Alleghe gikk vandringen gjennom en dal som bar tydelige preg av en gedigen storm i området i 2018. (6. September 2019). Les og se flere bilder på:

Der Traumpfad, dag 18, Viel del Pan - Alleghe (https://tarjeinskrede.blogspot.com/2019/09/viel-del-pan-alleghe.html)

DerTraumpfad_day18_02_View_of_Lago_di_Fe

Utsikt mot Lago di Fedaia, på vandringen før uværet slo til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.