Gå til innhold
  • Bli medlem

"Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden


Kjell Iver

Anbefalte innlegg

Annonse

Fordelen med å kjøpe et kombiskap som bråker på en infernalsk håpløs frekvens er at man da ikke klarer å bli sittende så lenge inne, i hvert fall ikke med det koblet til. Så da kom jeg meg på tur søndag, og den turen er nå kommet i bloggen HER. Det er blitt ørnesesong, nå ser jeg dem på rekke og rad i fjæra mens jeg kjører dit jeg skal. :)

IMG_1713.jpg

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sist vinter hadde jeg med en gassbrenner med forvarming (Optimus Vega) på vinterturer for å teste ut gassbrenneren når vinterkulda rev i nesen. Brenneren ble brukt sammen med både 4 sesongs gassblanding og vintergass fra primus. På bloggen har jeg skrevet om erfaringene, og om det fungerer i praksis med gassbrenner på vinterturer.

20170427-IMG_7555-1.jpg

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

https://www.fjellforum.no/tripReport/?filter=getByUser&member_id=1580&embed=1&lat=66.19518&lng=12.80182&zoom=10

Oppdatering av turkartet:

  • Samtlige turrapporter fra 1990 - 2017 er nå plottet inn i Fjellforums turkart (531 stk.).
  • Lenker til gamle HTML- og PHP-baserte sider er fjernet, og byttet ut med lenker til responsive / mobilvennlige sider.

Ha en god dag :-)

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bedre sent, enn aldri sa dem. Men først nå har jeg fått tid til å begynne å skrive om sensommerens vandring i England. For de som forventer høye fjell og forblåste vidder, så må de se et annet sted. I midten av august tok jeg et fly til London, tog til Swindon og buss derfra til Avebury for å gå The Ridgewalk National Trail. Ruten starter egentlig fra Overton Hill, men dit går det ingen offentlig transport, så valget ble å starte fra Avebury, men det gjorde at jeg kunne få med meg en god del historiske steder på det som ble en prolog til turen, som jeg har skrevet om på bloggen. Som blant annet den gamle steinsirkelen i Avebury, en fjern slektning av den mer kjente Stonehenge. Min forventning til turen var en behagelig vandring hvor jeg overnattet på engelske vertshus underveis, det var akkurat det jeg fikk. 

TheRidgeway_Prologue_03_Avebury_stone_he

Deler av den neolittiske steinsirkelen i Avebury.

(The Ridgeway) Prolog: Avebury - Overton Hill

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bloggen er oppdatert med den delen av første dag som gikk fra den offisielle starten på The Ridgeway på Overton Hill til mitt første overnattingssted på turen i Ogbourne St George. En behagelig vandring i et åpent landskap med noe utsikt (men såklart ikke som vi er vant med fra her hjemme) og forbi en del historiske severdigheter. En behagelig tur.

TheRidgeway_Day01_04_The_Hackpen_Hill_Wh

Den hvite hesten på Hackpen Hill, som er kuttet ut i åsen som består av hvit kalkstein.

(The Ridgeway) Dag 1: Overton Hill - Ogbourne St George

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mellom surfing etter Blakk Fredags tilbud blir det tid til både litt skikjøring og oppdatering av bloggen. Som fra sesongens første tur på "fjellet der jeg vokste opp", med drømmeføre. Så om du vil lese, eller bare kikke på bildene ligger det en liten rapport fra siste topptur på Kvannfjellet i Fræna.  

20171121-IMG_9482.jpg

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tredje dagen var en litt mindre spennende affære, men inneholdt nok av artige engelske navn. Som The Devil's Punchbowl, Rubblebit Plantation. I tillegg ble lunsjen kjeks, øl og potetgull da jeg glemte tiden helt og ankom puben jeg hadde tenkt å spise lunsj i for sent. Jeg gikk til Goring on Thames. Hvor George Michael faktisk bodde, noe jeg ikke visste, inntil jeg så antallet personlige minnesmerker for ham i en liten gate der. Bodde i et fint og knirkende gammelt ølhus, The John Barleycorn. Men fjernt fra fjellet det her.

TheRidgeway_Day03_08_The_River_Thames.jp

Ruten krysser Themsen på sin vei inn til Goring on thames.

(The Ridgeway) Dag 3: Sparsholt - Goring on Thames

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Wohoi, jeg kom meg ut i kajakken i går! Det var ingen selvfølge, typisk ekkelt gråvær, med underkjølt regn så det var møkk å kjøre, møkk å gå ute. Blæh. Men jeg gjorde alt klart lørdag kveld, så det var bare å komme seg av gårde tidlig på søndag. Det var løsningen, funka flott! Riktignok tok det et par timer fra jeg sto opp av senga til jeg kom meg av gårde likevel, men hadde nok blitt hjemme hvis ikke. Det var grått, men ganske kult når elingene gikk hit og dit rundt meg. Litt eksotisk å sitte på en holme og spise finnbiffgryte mens haglene spratt rundt meg også, for såvidt. Resten i bloggen HER.

PB260029.jpg

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Femte og nest siste dag på The Ridgeway bød på den lengste dagen så langt, grunnet noen lange avstikker jeg fant det for godt å gjøre. Den bød også på et relativt skiftende landskap og muligheten for å bli fanget opp av sikkerhetskameraer og havne på en overvåkningsliste. Høydepunktet for turen var når jeg kom til Coombe Hill og istedet for å få den blå himmelen over monumentet der som jeg hadde håpet på, fikk jeg en flott dramatisk himmel med fokuserte solstråler som slapp gjennom skylaget og belyste deler av landskapet rundt.

TheRidgeway_Day05_09_Coombe_Hill.jpg

Coombe Hill med monumentet på toppen under en dramatisk himmel.

(The Ridgeway) Dag 5: Watlington - Wendover

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siste dagen gikk til Ivinghoe Beacon. Vel, strengt tatt gikk jeg siste dagen til Aldbury, men Harry Potter-filmatiseringen tro så deler jeg opp denne i to blogg-innlegg. Siden enden på The Ridgeway er Ivinghoe Beacon og ikke Aldbury (dit gikk jeg bare for stedet jeg skulle overnatte). Dette var dagen det regnet som mest i løpet av turen, hele femten minutter med plaskende regn, og det kan man igrunn ikke klage mye over. I alt var været adskillig bedre enn hva det var meldt (værmeldingen hjemmefra viste regn hele uken). Men det var ikke regnet eller de hyggelige skogene jeg gikk gjennom i starten av dagen som jeg minnes best fra denne delen, men den fine siste ryggvandringen fra Pitstone Hill over Steps Hill til Ivinghoe Beacon.

TheRidgeway_Day06_08_Pitstone_Hill.jpg

Utsikt fra Pitstone Hill over Steps Hill til Ivinghoe Beacon.

(The Ridgeway) Dag 6: Wendover - Ivinghoe Beacon

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Endelig har snøen kommet i Sør-Norge (inn i landet fra Arendal)! Jeg og pappa sto opp klokken 06.00 og var de første på parkeringsplassen, vi måtte rekke soloppgangen! Plutselig "Tok himmelen fyr!". Det ble en herlig morratur i skiløypene på Øynaheia i Froland!

DSC_4820.thumb.jpg.b5c5d3c0ae66b721b1797f5fb16b588e.jpg

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.