Gå til innhold
  • Bli medlem

Upresis Garmin Oregon


Anbefalte innlegg

Jeg har ingen oversikt lenger over hva jeg har prøvd og ikke - såvidt jeg vet har jeg prøvd alle kombinasjoner, men ettersom jeg ikke har fått det til å funke, må det jo være akkurat den ene som funker jeg ikke har vært innom. Om jeg har det, så er det vel meterne det står i.

Jeg brukte for øvrig aldri innstillingene for båtgreier på den gamle oregon, som funket helt fint. Den ble jo helt psyko oppsett på da, endret jo alle mulige rare visningsgreier. Sannsynligvis står den på orientering eller ett eller annet som ikke har med veier og denslags dritt å gjøre.

Men hvis GPSn bryr seg mer om der den mener jeg skulle vært enn der jeg faktisk er - på tracking - så vil jeg mene det er en feil. Hva i verden skulle være vitsen med den funksjonen da, man bruker jo gjerne trackingen for å få tegna opp en rute man kan følge en gang senere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

TS. Med så mange registreringer, står den nok på tid og en "kort tid". Hvis du stiller om registreringen til ønsket distanse, slipper du registrering når du er i ro, eller innenfor valgte distanse. Dette er et tips, fordi med slik registrering du får, er dette det mest naturlige å forsøke, før en leiter etter avanserte feil. Men Brukerhåndboka kan også hjelpe deg.

Men jeg er sikker på at Garmin kan hjelpe, hvis du tar en telefon til dem.

 

Endret av Tiur3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Problemet er jo ikke egentlig at den registrerer når jeg er i ro, men at den tror at jeg flytter meg når jeg ikke gjør det. Hvis den tror at jeg flytter meg, vil den vel uansett registrere på grunn av innbilt avstand, selv om jeg stiller inn på avstand? Det finner jeg forhåpentligvis snart ut.

Det er håp om flere turer framover enn det har vært i vinter, så da får jeg testet det mer ut. Skal skrive ned hvilke innstillinger jeg prøver nå framover, så slipper jeg (kanskje) å begynne på nytt enda en gang. Men det er litt merkelig at det skal være så vanskelig å få den til å fungere greit, jeg hadde ikke mer vett på det da jeg brukte den forrige. Den kan selvfølgelig ha hatt litt mer fornuftige standardinnstillinger, men dog.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

19 minutter siden, Miamaria skrev:

Problemet er jo ikke egentlig at den registrerer når jeg er i ro, men at den tror at jeg flytter meg når jeg ikke gjør det.

Det er her du ikke forstår problemet med slik registrering du har nå og så spessielle forhold, du har fått disse registreringene. Dette har jeg forklart flere ganger i tidligere innlegg. Skal ta kortversjonen. :) Under ugusntige forhold, får du (gps) ikke eksakte posisjoner, grunnet manglende kontakt med et min. av sattelitter. Eks. med kun 2 stk, vil du ALDRI får rett possisjon! Og da kan det registreres forskjellige punkter, med stort avik, selv om gpsen ligge i ro. Og den vil fortsette å registrere etter intervall på tid (eks. ant. sek.).

Ved å stille om som jeg gjentatte ganger har foreslått, unngår du registrering av posisjon, når du er i ro, eller innen for de antall meter du har bestemt skal være distansen for registrering. Det eneste du vil miste med denne metoden er tid for pause og td for padling (vandring), da får du kun total tid.. Det finnes sikkert muligheter der også, men nå er ikke det du opplever som problem. Problemet er sporet! Men et perfekt spor på slike steder (og i høy skog), kan en ikke forvente. 

Hvordan den eldre virket vet ikke jeg, det kan ha med innstillingene å gjøre. Ny gps trolig mer avansert "soft ware" og "innmat", kan kreve annen innstillig, under de forholdene du har problemer. Om du vil følge rådene mine er opp til deg.  :) Jeg gir meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.