Gå til innhold
whistler

Forskjell på Primus Primetech og ETA pot? Noen som vet?

Anbefalte innlegg

Er på jakt etter en ny kjele på rundt 3 liter til snøsmelting og til matlaging når vi er flere på tur.

Kikker litt på Primus ETA Pot og Primetech Pot, men skjønner ikke helt hva som er forskjellen. Noen som har peiling?

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Samme teknologi, Primetch er ny betegnelse, Eta gammel. Eneste endring jeg har registrert i år er håndtaket. Muligens rifler i bunnen for å stå stødigere på brenneren. Denne teknologien fra Primus er uhyre effektiv ang. gassforbruk, men utvikler ca. 20 ganger mer CO enn en flatbunnet kjele. FFI har en testrapport på dette, hvis du ikke har lest den før da.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Snøsmelting foregår som regel inne i teltet, da er ikke en varmeveksler-kjele gunstig pga Co.

Jeg kjøpte rett og slett en Trangia UL 1.75 l til formålet, betalte en " 60 lapp" for den, dobler du det får du non-stick. Veier forbausende lite. 

Eneste jeg syns en snøsmelte-kjele strengt tatt bør ha er et "helle-spor", siden det blir en del tømming hit og dit søler en alltid litt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Konklusionen på de test jeg har læst om CO ved disse kedeltyper, må være, at så længe man bruger kedlerne sammen med de brændere, som de sælges sammen med, går det fint, men hvis man bruger dem sammen med andre brændere, går det galt. Jeg har desværre ikke kunnet finde en god forklaring på, hvad forskellen er på de tilhørende brændere og andre brændere, eller hvad man har gjort specielt for at udvikle mindre CO, og lige nu kan jeg desværre heller ikke finde nogen af disse test. For mig ligger det i hvert fald fast, at jeg vil aldrig købe sådan en kedel løs og bruge den sammen med en anden brænder, men jeg har ingen betænkelighed ved at fortsætte med at bruge min EtaPower multifuel, bare jeg bruger den som et samlet sæt.

Endret av Lars M

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Her finner dere en kopi av rapporten fra FF1 (forsvarets forskningsinstitutt ) Skjult lenke - logg inn for å se den

Alle som bruker utstyr med varmevekslerteknologi bør kjenne til denne rapporten. Ikke noe galt med utstyret, men bruk krever kunnskap. Manglende kunnskap holdt på å koste Vegar Ulvang livet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av _K._
   Hei! 
   Jeg står mellom å kjøpe Trangia 27-4 HA eller 27-4 UL stormkjøkken. Hvorfor burde jeg velge det ene fremfor det andre?

   Takk for hjelpen!

   k.
  • Av Chris B.
   Etter en tur i fjor forsvant brenselflaska mi med tilhørende pumpe. Derfor er jeg dessverre nød til å kjøpe en ny. Problemet er at jeg finner ingen butikk som kun selger pumpe, kun brenner med flaske/pumpe sammen. Jeg trenger både pumpe og ei flaske så kan godt være pakke, men brenner har jeg. Brenneren er en primus omnifuel. Noen som kan hjelpe? 
  • Av Overland
   Hei.
   Kjøpte meg nettopp en Primus Primetech som jeg vil ha med meg på tur, tenkte å teste den hjemme men siden jeg er nybegynner med primus og gassbeholder så trenger jeg litt hjelp.
   Har kjøpt to gassbeholdere, en stor og en liten, 2 forskjellige merker. Koblet på den store, men ingenting skjer, ingen lyd og vil ikke tennes. Skrur av gass og bytter beholder. Når jeg skrur  på den minste så begynner den å lage fssss-lyd og gass slipper ut, er beholderen ødelagt? Er det noe galt med primusen kanskje? 
    
   Noen her med erfaring som kan hjelpe? 😊
  • Gjest fightingfalcon
   Av Gjest fightingfalcon
   Hvilken type fuel bruker folk til primusene nå som vinteren kommer?  Jeg er mest vant med gass, men har brukt primus powerfuel og colemanfuel da dette
   har vært det de har hatt på sportsbutikkene. Jeg ser folk handler både på biltema, felleskjøpet og bensinstasjon? Er alt dette 4 takts alkylatbensin, eller er det
   forskjeller? jeg prøvde å finne litt om det på forumet. Jeg leste at noen hadde dårlig erfaring med Cirkle K sin alkylatbensin.
   Prisforskjellen er jo betydelig mellom de forskjellige produsentene. Jeg ser at powerfuel kostet 119,- pr liter sammenlignet med biltema sin til 34,90,- ?! 😮
    
  • Av Stian86
   Hei
   Jeg har en ca 10 år gammel Omnifuel, har byttet O-ringer og vedlikeholdt den etter behov. Tenkte jeg skulle ta en grundig service på den nå pga dårlig effekt og pumpe som lader trykk dårlig. Så jeg demonterte alt som kunne demonteres , men jeg åpnet den "bittelille" skruen på den "metallvinkelen" tok løs den og dro ut den svarte "plastmutteren" som man skrur slangen på brenneren til. Når jeg dro ut den så fant jeg bare rester av blå gummi vet ikke om det er en pakning eller o-ring som har sittet der. Noen som kan hjelpe meg, nå lekker ihvertfall pumpa/flaska som ei sil. Hvilken pakning/O-ring. På de "sprengskissene" jeg har sett er ikke denne delen demontert. Legger ved et bilde så dere skjønner hvor jeg mener.

   Er det forresten noen som har eller har link til manual/tegninger på Onifuel v1, kan ikke finne den på primus sine hjemmesider. 
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.